Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@marek

W jaki sposób możesz zarabiać na kredycie?  Jakieś koszty z nim związane ponosisz,  więc jesteś niejako w plecy na tym interesie. Tyle tylko, że nie będziesz  tyle w plecy ile byś był bez wsparcia.  Bank zarobi tak samo

Edytowane przez daron64
Opublikowano

No nie musisz brać nie wiem dlaczego te wnioski ludzie składają jak tak nienawidzą ten rząd za grosz honoru nie mają 🤔🤔

Gość marekfarmer
Opublikowano
1 minutę temu, daron64 napisał:

@marek

W jaki sposób możesz zarabiać na kredycie?  Jakieś koszty z nim związane ponosisz,  więc jesteś niejako w plecy na tym interesie. Tyle tylko, że nie będziesz  tyle w plecy ile byś był bez wsparcia.  Bank zarobi tak samo

Zamiast płacić 6% w skali roku   płacisz  0,5%   więc   5,5%  masz w kieszeni     czaisz  ???

Opublikowano

staszek131415 napisał:

No nie musisz brać nie wiem dlaczego te wnioski ludzie składają jak tak nienawidzą ten rząd za grosz honoru nie mają 🤔🤔

masz u mnie krate piwa za te slowa. ciagle narzekania na rzad, a po socjal kolejka. w MOPS przejsc nie mozna bylo na poczatku sierpnia. na 500+, na 300 do szkoly skladaja majwieksi krzykacze. hipokryci pieprzeni. a wyjdzie taki z urzedu i dalej na rzad nadaje. falsz i oblusa, az sie rzygac chce.

• Like 2
  • Thanks 3
Opublikowano
1 godzinę temu, staszek131415 napisał:

Ciebie to aż skręca bo przeciwnicy PiSu też biorą 500+ a to Wam te pieniądze się należą !!! 😄

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

Zamiast płacić 6% w skali roku   płacisz  0,5%   więc   5,5%  masz w kieszeni     czaisz  ???

Chyba  ty nie czaisz i co mi chodzi. 

Musisz wziąć kredyt,  masz do niego "dopłatę"  z państwa.  Bank jest ma plus bo to napedzi mu niejako klientów. Ty i tak jesteś w plecy bo musisz wziąć ten kredyt i spłacić go z jakimś oprocentowaniem.  Mniejszym niż bez dopłaty,  ale jednak jakieś koszty tego kredytu poniesiesz. Nie wiem w jaki sposób jesteś w takiej sytuacji do przodu. Jesteś mniej do tyłu niż mógłbyś być. 

@staszek

Rzad, z tego co mi wiadomo,  to dysponuje pieniędzmi,  które najpierw obywatelowi zabrał. Sympatią,  czy antypatia nie ma tu nic do rzeczy. 

• Like 1
Opublikowano

Masz rację poprzednie tylko zabierały ten chociaż część odda

Opublikowano (edytowane)

Wszyscy narzekają teraz na PIS, mnie ciekawi jak wybiorą inną partię a ta pozabiera 500+ i inne pierdoły, dołoży rolnikom podatek dochodowy, zlikwiduje KRUS a każe płacić ZUS, każe zapomnieć o jakimś wsparciu klęskowym bo są ubezpieczenia, ciekawe co wtedy będzie?    :P    :)

Edytowane przez Sean
Opublikowano

A co będzie skończy się socjal i wtedy chcesz mieć kasę to do roboty pójdą lenie i zostaną rolnicy którzy faktycznie prowadzą gospodarstwa. 

Opublikowano (edytowane)
Cytat

A co będzie skończy się socjal i wtedy chcesz mieć kasę to do roboty pójdą lenie i zostaną rolnicy którzy faktycznie prowadzą gospodarstwa.

Zostaną się kombinaty rolne bo średniacy nie wytrzymają, masz powiedzmy 20- 30ha i płać ZUS co miesiąc za siebie i żonę to zobaczymy na ile Ci starczy faktycznie utrzymując się tylko z gospodarstwa do tego susza, to się tylko tak łatwo mówi jak się nie płaci - na razie.

Edytowane przez Sean
Gość marekfarmer
Opublikowano

Tylko  że   teraz   już  tych  Gospodarstwo Rolnych  gdzie  Rodzina utrzymuje  się   tylko z Rolnictwa   jest z roku na rok coraz  mniej   w większości  z tego co obserwuje  to  żony  pracują  i utrzymują  swoich mężów   albo  nawet    oby dwoje  i obrabiają   ha po godzinach. 

Unia  doprowadziła  Polskie  Rolnictwo   do   Chłoporobotnika.     Rolników utrzymujących  rodzinę  z pracy w gospodarstwie   została  już  tylko   garstka :(    

Opublikowano
1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

Unia  doprowadziła  Polskie  Rolnictwo   do   Chłoporobotnika.

No widzisz,  jakby morawiecki nas do niej nie wprowadzil, może byłoby lepiej. 

Opublikowano
4 godziny temu, staszek131415 napisał:

Masz rację poprzednie tylko zabierały ten chociaż część odda

Im więcej odda, tym jeszcze więcej zabierze;), socjalizm jeszcze nigdy i nigdzie na świecie dobrze się nie skończył...
To tak jak z 500+ najpierw ci zabiorą w podatkach 800zł, a później oddadzą 500. 

Opublikowano
10 godzin temu, jackasss napisał:

Im więcej odda, tym jeszcze więcej zabierze;), socjalizm jeszcze nigdy i nigdzie na świecie dobrze się nie skończył...
To tak jak z 500+ najpierw ci zabiorą w podatkach 800zł, a później oddadzą 500. 

No jak zabiorą jak patologia podatków nie płaci oj oj nie ładnie