Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wystarczy wymienić membrany najlepiej obie na nowe sprawdzić zaworki czy nie są sprężynki po pekane i przy pilnować by były prawidłowo założone.Ja tak miałem kupiłem nową pompę i wcale dłużej nie pochodziła jak stara a koszt nowej to spory wydatek

Opublikowano

O co chodzi pryskam sobie na ciśnieniu 3bar i nagle wskazówka schodzi o pół bara. Wyłączam i włączam zawór i znów jest na poziomie 3 bar. Rozdzielacz pilmet a pompa biardzki 120

Opublikowano
21 godzin temu, tomn95 napisał:

O co chodzi pryskam sobie na ciśnieniu 3bar i nagle wskazówka schodzi o pół bara. Wyłączam i włączam zawór i znów jest na poziomie 3 bar. Rozdzielacz pilmet a pompa biardzki 120

Zapchany filtr, brakuje cieczy.

Opublikowano

Po wyłączeniu trochę cieczy się cofnie. Syfy odklejają się spadając na dno obudowy filtra. Po włączeniu trochę czasu upływa nim przytka się ponownie.

Ja w innym opryskiwaczu miałem tak że pompa tłukła się i spadało ciśnienie. Po wyłączeniu wom  na jakiś czas wracało. Filtr był zarypany. Teraz pompa pracuje cicho i trzyma parametry.

Opublikowano

Najlepiej zacząć tak jak pisze post wyżej bo to najmniej roboty a pewność 100 procent i pokolenia pierw w rozdzielaczu potem przy pompie .Jeśli są czyste to albo zaworki w pompie albo coś w rozdzielaczu to musisz sam ocenić czy coś jest czasem nie zepsute ,nie wiem jaki masz rozdzielacz bo jeśli jest ten DURO to tam mechanizmy są trochę kiepskie są tam takie segery co trzymają sprężynki i lubią się przesuwać ale to musisz wszystko sam rozpoznać przerobiłem trochę awarii u siebie najgorzej mnie te zaworki wyrolowały bo pękły sprężynki i w pośpiech jeden odwrotnie założyłem i przez nerwy kupiłem nową pompę przy awarii nowej wyszło że stara też jest dobra tylko źle złożona o i taki jest pośpiech.

Opublikowano
Dnia 1.11.2020 o 14:43, Andpol napisał:

Wyciągnięta leży w garażu i czeka na remont.

Remont zrobiony membrana pękła ta co rok temu wymieniana była a stara dobra ale wymieniłem 2 nowe zaworki dobre były teraz test ale pogody nie ma więc wiosna dopiero.

Opublikowano
Dnia 11.11.2020 o 23:43, greg91 napisał:

Najlepiej zacząć tak jak pisze post wyżej bo to najmniej roboty a pewność 100 procent i pokolenia pierw w rozdzielaczu potem przy pompie .Jeśli są czyste to albo zaworki w pompie albo coś w rozdzielaczu to musisz sam ocenić czy coś jest czasem nie zepsute ,nie wiem jaki masz rozdzielacz bo jeśli jest ten DURO to tam mechanizmy są trochę kiepskie są tam takie segery co trzymają sprężynki i lubią się przesuwać ale to musisz wszystko sam rozpoznać przerobiłem trochę awarii u siebie najgorzej mnie te zaworki wyrolowały bo pękły sprężynki i w pośpiech jeden odwrotnie założyłem i przez nerwy kupiłem nową pompę przy awarii nowej wyszło że stara też jest dobra tylko źle złożona o i taki jest pośpiech.

Było trochę syfu w filtrze tym dużym. Lepiej pryska ale cisnienie nadal czasem spadnie. 

Mam taki rozdzielacz Rozdzielacz-zawor-opryskiwacza-PILMET-3-

Opublikowano

Przy beczce powinieneś mieć główny filtr i w nim szukaj przyczyny.

Na dole tam gdzie kranik spustowy

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Przy beczce powinieneś mieć główny filtr i w nim szukaj przyczyny.

Na dole tam gdzie kranik spustowy

Mówiłem że go czyściłem to co jeszcze mam zrobić? 

Taki manometr 

manometr-glicerynowy-16-bar-opryskiwacz-

Opublikowano

Ok filtr w rozdzielaczu i przy pompie są czyste ,to ja bym sprawdził zaworki przy pompie a przy okazji sprawdzisz sobie pompę a jeśli dalej będzie się tak działało to zostanie ci tylko rozdzielacz w rozdzielaczu też może być coś ale to już sam musisz się bawić w rozbieranie wydaje mi się że to jakaś mała usterka i trzeba to spokojnie po kokolej sprawdzać .

Opublikowano
22 minuty temu, tomn95 napisał:

Mówiłem że go czyściłem to co jeszcze mam zrobić? 

Myślałem że dając zdjęcie rozdzielacza piszesz o tym filtrze w rozdzielaczu.

Oczywiście jego też wyczyściłeś???