Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Te przepisy to se mogą nad biurkiem zawiesić niech nie zapominają że Polak potrafi

Opublikowano

tylko w rządzie i  weterynaria też polak  i też potrafią ... życie utrudnić 

Opublikowano
3 minuty temu, staszek131415 napisał:

Aco premier ma cenę ustaląć?

no jasne że nie ,ale  nie ma też powodu żeby sie chwalić jak na wsi dobrze zrobili !!!

• Like 2
Opublikowano
43 minuty temu, kopin napisał:

no jasne że nie ,ale  nie ma też powodu żeby sie chwalić jak na wsi dobrze zrobili !!!

No bom inwestycyjny jest wszelakich programów kasa z każdej strony ,oprócz produkcji

Opublikowano

No bom inwestycyjny jest wszelakich programów kasa z każdej strony ,oprócz produkcji

boom wszelakich ZAPOWIEDZIANYCH programów,i kasy która kiedyś ma przyjsć

Opublikowano

Mylisz się poczytaj sobie o progrmie dla małych gospodarstw czy rozpoczęcie działalności nie rolniczej jest tyle ułatwień że praktycznie każdy dostanie

Opublikowano
1 minutę temu, staszek131415 napisał:

Mylisz się poczytaj sobie o progrmie dla małych gospodarstw czy rozpoczęcie działalności nie rolniczej jest tyle ułatwień że praktycznie każdy dostanie

to bierz,będziesz jednym z tych każdych,

akurat co do RMG to mam sporo info-faktycznie jest łatwo-ale mówić:P

Opublikowano
15 minut temu, staszek131415 napisał:

Jesteś tego pewien ?

Korzystam z MGR i tu jest katastrofa z nadgorliwością ARiMR z Torunia .

• Like 1
Opublikowano

Koledzy premier powiedział ze nie zgodzi się na nic co pogorszy stan polskiej wsi dlatego jak wam przyjadą skupniki na podwórek i bedą wam ceny mniejsze dawali to powiedzcie ze premier tego zabronił:P od tego tygodna cenniki moga iśc tylko w góre:D w koncu premier powiedział wiec tak musi być:D czy ktoś ma inne zdanie???? chyba nie;)

Opublikowano
9 godzin temu, RafaKdziela napisał:

Premier jest od tego ,żeby w tv opowiadać bajki .

Cena na czwartek 4,3 netto .

Witam sprzedane dziś 4,20netto małopolskie KMI

Opublikowano (edytowane)

To ładny rozrzut cen macie w tym opolskim jeden 4,1 drugi 4,7 w tym samym czasie ale pewnie przeliczone to drugie z wbc jakimś dziwnym logarytmem. U nas cena gwarantowana na czwartek to 4,2. Sie rozpolitykowali chłopaki. Morawiecki to taki Donek bis. Dla każdego coś miłego. Dramat to dobra zmiana zrobiła z stadniną w Janowie... Asf to odziedziczyli z dobrodziejstwem inwentarza. A dramat to sie zacznie jak zaraza wejdzie na poznańskie i w kuj-pom. Tak, dobrze to już było.

Edytowane przez grey6
  • Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, RafaKdziela napisał:

Jesteś tego pewien ?

Korzystam z MGR i tu jest katastrofa z nadgorliwością ARiMR z Torunia .

No ale to nie jest wina rządu

Opublikowano

Jaką kasę?

człowieku  każdą,minister rolnictwa zgłasza zapotrzebowanie a z MF nie  przeleje i Agencja nie wypłaca

weż sobie trochę poczytaj żebyś wiedział ,nie musiał byś pytać

Opublikowano

Ale wypłaty są do czerwca większosć już dawno dostała nie wiem o co Ci chodz

Opublikowano
2 minuty temu, staszek131415 napisał:

Ale wypłaty są do czerwca większosć już dawno dostała nie wiem o co Ci chodz

chłopie jaka większość,ja nie mam wiele to dostałem u nas w okolicy to nikt kto ma wiecej jak 15 ha nie dostał dopłat wszyscy mają przesuniecia na połowę bądż koniec czerwca,więc nie gadaj głupot z Agrościemy TVP.

• Like 1
Opublikowano

Ile  Twoja okolica ma ha? Termin jest jasny nie ma co wyskakiwać  ja zawsze miałem marzec kwiecień w tym roku w grudniu reszta i co mam oddać połowę bo ktoś jeszczenie dostał pukni się w głowę

Opublikowano

Większość dopłaty dostało to tak tylko piszą na stronie agencji a w rzeczywistości u nas też jest z tym cienko. Jest taki wątek i temat się szybko nie zamknie. Ministra Zarudzkiego to za pewną część ciała musiał by powiesić za te opowiadanie w tv jak to pięknie będzie z wypłatą zaliczek zanim zaczeli. To by wtedy może w inne tony uderzył. Propaganda.

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v