Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, kopin napisał:

Ciekawa teoria.Wg niej skoro czesć ludzi umiera na raka  to trzeba wybić wszystkich;-)

Nie widzisz różnicy między człowiekiem a zwierzęciem . Właśnie nawiedzone ekologi i inne zdziwaczałe cudaki przypisują zwierzętom ludzkie cechy i stąd coraz bardziej dobro zwierzą jest stawiane ponad dobro człowieka . Ja rozumiem kary za znęcanie , ale to co się dzieje w tej chwili to często durnota .

Opublikowano
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Nie widzisz różnicy między człowiekiem a zwierzęciem . Właśnie nawiedzone ekologi i inne zdziwaczałe cudaki przypisują zwierzętom ludzkie cechy i stąd coraz bardziej dobro zwierzą jest stawiane ponad dobro człowieka . Ja rozumiem kary za znęcanie , ale to co się dzieje w tej chwili to często durnota .

Kolego nie łapiesz o czym piszę ,ja nie piszę o tym żeby nie wybijać  tylko piszę o tym że zaczyna sie popadać ze skrajności w skrajność.Najpierw nie robiło sie prawie nic tylko dyskutowało,a teraz zaczyna się wytaczać ciężkie działa,jeśli to nie pomoże to chyba tylko F16 będą po kolei rozpieprzały napalmem lasy

Opublikowano

Dalej się nic nie robi , a jedynie stwarza się pozory .

Opublikowano
1 godzinę temu, zetorki12 napisał:

Bo tylko ciemnota nie rozumie powagi sytuacji jeśli nie ograniczymy teraz populacji dzików to skazujemy je na jeszcze większe cierpienie dzik tak padnie od kuli kwesta czasu kiedy ekologów bym wysłał do afryki to by się  robotą nie wyrabiali odbierając zwierzęta z paszczy lwów czy hien one na pewno cierpią tam wiele bardziej niz ginąc od kuli myśliwego

Opublikowano

To ASF to nie jest wina rolników ze to sie rozprzestrzenia tylko tych j**anych ekologów i tych baranów w warszawie. Co by niebyło to rolnik zawsze najbardziej po d*pie dostaje

Opublikowano (edytowane)

Na   spotkaniu z rolnikami wojewoda kujawsko-pomorski w sprawie bioasekuracji stwierdził że na terenie woj kujawsko-pomorskiego mają być obowiązkowo ogrodzone gospodarstwa i  on bedzie chciał aby to wprowadzić na terenie województwa,zaczyna się cyrk,giełda +3

Edytowane przez ws71
Opublikowano
9 godzin temu, ws71 napisał:

Na   spotkaniu z rolnikami wojewoda kujawsko-pomorski w sprawie bioasekuracji stwierdził że na terenie woj kujawsko-pomorskiego mają być obowiązkowo ogrodzone gospodarstwa i  on bedzie chciał aby to wprowadzić na terenie województwa,zaczyna się cyrk,giełda +3

Na jakim spotkaniu z rolnikami ,chyba że spotkał się z tymi pazernymi burasami co się domagali wprowadzenia bioasekuracji na terenie całego kraju ,a to są tacy rolnicy co mają chlewnie na tysiące sztuk i budują następne i chcą jeszcze wyżebrać na ogrodzenia chociaż ich na to stać . A mniejsi hodowcy tacy do 300 sztuk nie dostaną żadnego dofinansowania jedynie dodatkowe obowiązki ,w ten sposób wykończą konkurencje    i ci z Pałuk bydom dostawać wiyncy za świnioki

• Like 2
Opublikowano

Spotkanie odbyło się w powiecie Nakło n/Notecią i można odnieść po tym takie wrażenie że w każdym województwie a nawet powiecie mogą być wprowadzane różne szczegółowe przepisy dotyczące bioasekuracji w zależności od fantazji urzędników

Opublikowano
11 godzin temu, ws71 napisał:

Niech wojewoda za***rdala z łopata i stawia te płoty.

• Like 1
Opublikowano

W jedności siła. A w tej branży każdy ino patrzy by sąsiad zbankrutował, by mu zdechło, to ja więcej zarobię.

Robią  co chcą i będzie gorzej.

W sobotę 3,8 netto- ale przerośnięte średnio 138kg netto.

Opublikowano (edytowane)
4 godziny temu, Nowy81 napisał:

W jedności siła. A w tej branży każdy ino patrzy by sąsiad zbankrutował, by mu zdechło, to ja więcej zarobię.

Robią  co chcą i będzie gorzej.

W sobotę 3,8 netto- ale przerośnięte średnio 138kg netto.

Kolego jaka jednosc niema i nie bedzie zobaczymy co Morawiecki powie jak wies rozłozy na łopatki.cena maszyn srednio 20 oczek do gory twierdza ze stal poszła i pracownik ma wiecej zarabiać Pytam kiedy te 20 oczek wiecej bedziemy zarabiac w rolnictwie.najwiecej czerpia z rolnika i maja to w d*pie.Nie maja trzody koledzy bo zaczynaja sie telefony o  trzode kto morze przetrzymac niech tak zrobi .

Edytowane przez kiko80
  • Like 2
Opublikowano

tą bioasekuracie już wprowadzili czy jeszcze nie bo zgłupiałem nic oficjalnego nie znalazłem a znajomy w innej gminie miał w zeszłym tygodniu kontrolę i dostał zalecenia 

Opublikowano
7 godzin temu, turtojs napisał:

opolskie, Podgajny ilości od 30 sztuk ale jak masz całe auto to jeszcze więcej, kwestia negocjacji

Jędrek tyle daje? z jakiego regionu jesteś bo ja ool.

6 minut temu, szczypka napisał:

tą bioasekuracie już wprowadzili czy jeszcze nie bo zgłupiałem nic oficjalnego nie znalazłem a znajomy w innej gminie miał w zeszłym tygodniu kontrolę i dostał zalecenia 

szczypka a co to za zalecenia dostał bo widzę że nie daleko jesteś, inne woj. ale bliski region ool.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez lukasz222
      Witam serdecznie
      Chciałbym bardzo prosić o wypełnienie mojej ankiety, która będzie podstawą do stworzenia pracy inżynierskiej. Ankieta dotyczy postępu technicznego i technologicznego w chlewniach macior w latach 2004-2012 w woj. śląskim (jednakowoż zachęcam także rolników z okolic mojego województwa). Ankieta jest przystępna, większość to pytania testowe, więc nie powinna zająć więcej niż 5-10 minut, a jest to dla mnie bardzo ważne by zebrać jak najwięcej informacji na ten temat. Każdy kto cokolwiek robił i modernizował przy swoich maciorkach niech poświęci parę minut podczas wieczornego odpoczynku i pomoże mi w stworzeniu czegoś, co może stanowić o tym jak potoczy się moja kariera w przyszłości.
      Ankieta jest w pełni anonimowa. Podaję link do niej:

http://moje-ankiety....pond-43841.html

Z góry bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam!!

Ponawiam prośbę o Wasz udział w ankiecie
    • Przez 14tija14
      Czy ktoś współpracuje z jakąś firmą zajmującą się tuczem kontraktowym np. agri plus ?
      Chciałabym się dowiedzieć jakie trzeba spełnić warunki i czy to jest opłacalne lub przy jakiej ilości ?
    • Przez Lukasz210692
      Co sądzicie o stosowaniu żyta hybrydowego dla tuczników. W odpowiednim składzie procentowym oczywiście z innymi zbożami.
      Czy to będzie opłacalne i czy nie ucierpią na tym tuczniki.?
    • Przez TomaszWoniak
      Witam Firma Agri plus jake ma wymagania budynków poniewaz chciałbym podjąć wspołprace z ta firmą ale na poczatek chciałbym sie dowiedziec jak muszą wyglądać budynki

prosze o pomoc

pozdrawiam
    • Przez ZETOREXX85
      Witam.
      Wymieniam swój stary śrutownik na coś innego. Myślałem nad śrutownikiem Bąk. Zamieszczam aukcję na której można kupić nowego Bąka: http://allegro.pl/pt-nowy-srutownik-rozdrabniacz-bijakowy-talex-i5015335177.html
      Co o nim myślicie? Będę go używał do żywienia macior. Jaką wydajność ma taki Bąk? Miałem okazje zobaczyć u wujka jak on rozdrabnia.Ziarno jest dobrze zmielone                         

• Dodaj nową pozycję...
v