Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

zakladam, ze kolega wie co ma w stadzie i nie zostawia jałowek z parki ...

Opublikowano

jo???? 😅😅😅😅😅 hahahaha aaaaaa to moze byc roznie. Tomek moze miec oczywiscie rację w takim wypadku.

Opublikowano

Dziwne, że ma ruję.  Czyli jajniki są, ciekawe jak z resztą układu rozrodczego. Bez usg się nie obejdzie.

Opublikowano

Chyba nie. Widziałem sporo bliźniaków i zawsze mają strzyki. Nawet jak się zostawi do chowu, to słabe, ale jakieś wymię ma. 

Opublikowano
2 godziny temu, radekz200 napisał:

Przeciez pedro kupuje cielaki 😛 

Byczki kupuję, na brak jałówek nie narzekam, ostatnie 10wycielen 1 byczek 😉 kupiłem 4 jałówki, ale to z likwidacji stada i jakoś na wiosnę to jeszcze im zejdzie. Od hodowcy jaloszke kupić nie ma szans, a jak już to właśnie od parki

Jałówka moja, mam jedną od parki to stoi na opas i ta ma sztrzyki. U każdej widać cokolwiek na pierwszy rzut oka, a tu nic. Nie mogłem nic wyczuć, z tym że tak jak mówię szalona nie da się pomacać dokładnie 😋 zobaczymy

Opublikowano
2 godziny temu, soltys48 napisał:

Wszystkie tak mają??

Tego nie wiem czy wszystkie. Miałem jałówkę od parki z byczkiem i handlarzowi ją sprzedałem. Nie mówiłem o tym, bo gówno by za nią zapłacił. Wciągałem ją na koniowóz a ten mówi to bliźnicka, cycków nima. Miała, ale takie małe jak krostki. Normalne jałówki z pojedynczej ciąży zawsze mają jakieś 0,5-1 cm strzyki. Mam jałowkę, która się wycieliła i ma strzyki 2-3 cm czyli bardzo krótkie. Miała mimo to normalnej długości strzyki jak była cielęciem. Po prostu jakoś nie urosły.

Opublikowano

Zdarzają się podobno takie przypadki. A ona urodziła się Ciebie? czy ktoś Ci powiedział, ze jest z blizniakow?

Opublikowano (edytowane)

Dostałem ja w gratisie i zapomniałem ,ze to z bliźniaków.Puściłem z bykiem bo chciałem zrobić z niej mamkę, wtedy były właściciel uświadomił mnie że to bliźniaczka.Temat odpuściłem i poszła w kojec na opas po czasie dla świętego spokoju zbadałem przed spzredażą i okazało sie że cielna...

to ta na pierwszym planie

d*pa d*pa d*pa

NIe tą jałowkę wstawiłem😓

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
18 minut temu, soltys48 napisał:

Moja bliźniaczka miała normalne strzyki i sie doi......

Tylko to były pewnie bliźniaki dwujajowe czyli 2 łożyska. Przy 1 łożysku nie byłaby płodna.

Opublikowano
5 minut temu, soltys48 napisał:

Dostałem ja w gratisie i zapomniałem ,ze to z bliźniaków.Puściłem z bykiem bo chciałem zrobić z niej mamkę, wtedy były właściciel uświadomił mnie że to bliźniaczka.Temat odpuściłem i poszła w kojec na opas po czasie dla świętego spokoju zbadałem przed spzredażą i okazało sie że cielna...

to ta na pierwszym planie

a to po prawej z sianem w pysku jaka rasa?🤯

Opublikowano

Boję się, że to może być je... 😂 wiem, że jesteś ich WIELBICIELEM 

Opublikowano
6 godzin temu, Adrian_K_90 napisał:

Hej, dzisiaj przyjechał facet z agrologu i proponował pełnotłustą śrutę sojową i rzepakową. Co sądzicie o tym? To jest jakiś hit, czy kit? 

Dostałem pocztą jakieś próbki tego. Wygląda uczciwie, ja zamówię trochę na próbę 

Opublikowano

o matko...jednak wygląd tej rasy z piekła dominuje 😂 brrrr...pomyśleć, że kiedyś na wystawie oprowadzałam takie 😅 

Opublikowano

A idź ..........ble............

To faktycznie z piekła rodem , tej ze zdjecia miałem jeszcze brata w takiej samej mieszaninie i tamten to był champion dopiero.Ta dała ładnie mięsa

Teraz zgłupiałem i z nowego gospodarstwa wpierdzieliłem sie i wziąłem tego gooowna.Jedną zacieliłem i wcisnąłem koleżance na mleko w zamian za cielaki a resztę chyba zjem🤔

Opublikowano

Ale, że...czystego JE...??? wziąłeś.? zapłaciłeś? dobrowolnie? nie przystawiali Ci spluwy do skroni? 🤭 o panie 😅 

U nas urodziły się bliznięta...ale takie koty, że...chyba wolalabym te z piekła rodem 😒

P.S. U was też tak dlugo się post zapisuje???.🤦‍♀️