Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
44 minuty temu, krzychu121 napisał(a):

Co jechało ? 
Teraz widzisz co chcą zrobić i czego szukają ? 
Żeby się nie okazało że ani mleka ani bydła nie sprzedaż gdy sąsiedzi się dowiedzą 

A z czym Czesi walczyli urzędowo?

Opublikowano

k**wa dostałeś niepowtarzalną szansę żeby zlikwiadowac te krowy i zająć się czymś innym to brniesz w to gówno dalej. Życie nie kończy się na dojeniu krów i lepiej dla Ciebie żebyś jak najszybciej to zrozumiał. 

• Like 1
Opublikowano

To nie Ty 3 dni temu pisałeś że jedynym sensem życia były krowy i obora i teraz to straciłeś ? 

Idź do pracy jak zwykły Kowalski, ziemię obrób po godzinach i podziękuj mi za tą radę. Widzę, że szukasz kłopotów z tym bydłem i nie skończy to się dobrze. 

• Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, Karol6130 napisał(a):

Sam se idź do pracy

Ja poszedłem. I na takich gospodarkach jak moja Twoja czy tam innego Sławka to jedyne normalne wyjście. Jeszcze żeby Tobie się wiodło kolorowo z tymi krowami. A Tobie z tego co piszesz to wcale nie idzie. To po co w to brnąć ? 4 dni temu miałaś tutaj niemalże załamanie i depresję. Dziś już cudowne rozwiązanie. Wszyscy na tym zarobią a Tobie zostanie dług i robota. 

Opublikowano
10 minut temu, FarmerDyzio napisał(a):

Ja poszedłem. I na takich gospodarkach jak moja Twoja czy tam innego Sławka to jedyne normalne wyjście. Jeszcze żeby Tobie się wiodło kolorowo z tymi krowami. A Tobie z tego co piszesz to wcale nie idzie. To po co w to brnąć ? 4 dni temu miałaś tutaj niemalże załamanie i depresję. Dziś już cudowne rozwiązanie. Wszyscy na tym zarobią a Tobie zostanie dług i robota. 

trzeźwy jesteś? z jakiej pracy wybudujesz dom w 3 lata bez kredytu jak nie z takich gospodarek co mówisz że do likwidacji 

Opublikowano

Panowie jakby nie patrzeć te krowy i świnie to złoty interes patrząc ile rolników kupiło mieszkania dzieciom , jakby nie one to 50 % mieszkań w Warszawie czy Białymstoku by nie było bo kto by to kupił i za co , małżeństwo co pracuje na etacie za 4,5 tyś netto , i co kiedy oni by spłacili ten milion kredytu życia by brakło przy tych procentach co są teraz .

Opublikowano
8 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

trzeźwy jesteś? z jakiej pracy wybudujesz dom w 3 lata bez kredytu jak nie z takich gospodarek co mówisz że do likwidacji 

A ile osób pracuje przez te 3 lata przy tych krowach ? Ile mają urlopu ? I zazwyczaj jest tak że za te zarobione pieniądze to się kupuje ciągniki i maszyny.  A właśnie na dom i coś dla siebie to szkoda. 

• Like 1
Opublikowano

No tu to prawdę mówisz , kiedyś znajomy opowiadał , że pojechali na Warmię oborę oglądać , pełen wypas budynek zrobiony na tip top , a chatę gość miał taką , że strach było do niej wchodzić , ale jakby nie patrzeć obora na dom zarobi , dom na oborę nigdy , pewnie do tej pory to jakiś domek sobie postawił .

• Like 1
Opublikowano

Tak właśnie jest.Przy krowach można więcej odłożyć ,ale to się przeważnie wydaje na kupno maszyn ,ziemi itp. a na zwykłym etacie za minimalną krajową mniej tylko że nie trzeba już tego wydawać na rozwój . Są też wolne weekendy,święta itp . Każdy robi jak chce i co lubi🤷

Opublikowano

Ziemi u nas się nie kupi, poprostu jej nie ma 

Maszyny to raczej już kupione, inwestują w mieszkania 

Zaraz będzie tak że jak wprowadzą podatek od mieszkań to też uderzy on w rolników 

Z autami to jak z ciągnikami, kiedyś może i robiło nowe auto furorę, teraz poprostu jest

Opublikowano
10 minut temu, Supersebusiek napisał(a):

No tu to prawdę mówisz , kiedyś znajomy opowiadał , że pojechali na Warmię oborę oglądać , pełen wypas budynek zrobiony na tip top , a chatę gość miał taką , że strach było do niej wchodzić , ale jakby nie patrzeć obora na dom zarobi , dom na oborę nigdy , pewnie do tej pory to jakiś domek sobie postawił .

Ja w 2006 w Strzyżówce koło Międzyrzeca podlaskiegu kupowałem ciągnik . Chatka z zewnątrz się prawie waluła jak poszliśmy papiery pisać to szok  tak odjebana że niektóre apartamęty tak nie wyglądają także pozory myla