Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mój to prawie sąsiad. I niemal jedyny sensowny w całym powiecie. Jest jeszcze paru ale albo mało pracują albo bardzo drogo. Nawet u nas jest taka zasada że jak się współpracuje to raczej z jednym nie różnymi. Zawsze przyjeżdża do mnie jak mam obiad. Bo on wtedy też jedzie do siebie na obiad. 

Całe szczęście że teraz mam te przerwy tak skromne to już mnie nie zaskakuje że przyjechał. 

Opublikowano
3 godziny temu, pawelmf napisał(a):

Panowie czy to objaw jakiejś dolegliwości 

Chodzi o to jasne wokół oczu

IMG_20250127_165705220.jpg

Może być niedobór magnezu. A coś się dzieje? Czemu pytasz coś zauważyłeś?

1 godzinę temu, strzymek napisał(a):

miedziane okulary za mało miedzi

Oo właśnie miedź pomyliłem..🤦

Opublikowano
6 minut temu, slawek74 napisał(a):

Może być niedobór magnezu. A coś się dzieje? Czemu pytasz coś zauważyłeś?

Oo właśnie miedź pomyliłem..🤦

Jest taka trochę osowiała  i w tej laktacji mniej mleka 

Opublikowano
ChiquitaB napisał:

U nas teraz z jednym współpracujemy ale ich jest pięciu w tym jedna kobitka i mają zmiany wtedy dzwonisz jak glupi bo niewiadomo który kiedy robi

u nas jest takie zacofanie co do weterynarzy że można powiedzieć jest dwóch jeden taki który jest na zawołanie ale kasuje ładnie i widać że leczy na chybił trafił aby kasę wziąść jest jeszcze drugi widać chłop ma pojęcie i się zna na tym co robi ale dodzwonić się do niego graniczny z cudem a jak już przyjedzie to pozna noc zazwyczaj ale się nie ma co dziwić bo krowiarzy cała okolica a weterynarzy nie ma. Nawet głupie USG zrobić to tylko on ma bo ten pierwszy 40 lat w zawodzie około i jeszcze się nie dorobił tego

Opublikowano
42 minuty temu, ChiquitaB napisał(a):

U nas teraz z jednym współpracujemy ale ich jest pięciu w tym jedna kobitka i mają zmiany wtedy dzwonisz jak glupi bo niewiadomo który kiedy robi

Z kadzidła może ?

Opublikowano
8 godzin temu, PRIMO napisał(a):

Było pogonić to dziadostwo żeby sami nie przynieśli jakiego syfa do obory. 

Noga w powietrzu trzyma czy próbuje stawiać na podłożu?

Rozumiem, że można bez konsekwencji odmówić?

Opublikowano (edytowane)

Kontynuacja wątku

Pogonić każdy radzi ale nikt nie podał podstawy prawnej, ciekawe czy u siebie będziecie gonić. W internetach każdy mądry 

Edytowane przez plati
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)

U mnie kiedyś był przypadek jak była krowa wysoko cielna i pobierali na gruźlicę jacyś młodzi weterynarze i porzuciła bo nie mogli się wkłuć i zmęczyli krowę i jak zgłosiłem do weterynarza to powiedział że za rok będę miał następne ciele i od tamtej pory jak przychodzą pobierać to mówię że krowy są cielne i nie pozwalam i jak chcą to do Byków idziemy i nigdy problemy nie robią 

Edytowane przez Przemoooo
Opublikowano

U mnie są ok ludzie. Nie szukają problemów i są bardzo ok. Na gruźlicę pobierają a jednocześnie dają zastrzyk który znajduje te choroby. I pytali o wysokocielne , więc może to ma związek z poronieniami

Opublikowano

Mial ktos taki problem ze traktor potrafi wejść na maksa na obroty i bez reakcji tylko zgaszenie albo wariują obroty? Dodam gazu i puszcze to zgasnie nawet? Pompa robiona w maju ale już tego ch nie chce znać, tylko w gębie mocny. Znajomy mechanik kazal dodatek do czyszczenia wtryskow itp na 5l banke wlac a zapodać traktorowi. Właśnie to robię bo możliwe że tloczek od regulacji się przycina. Za regeneracje placilem 5tys bo wtedy nowa pompa 12 kosztowała. Teraz widzę że są już po 7tys nowe to bym się nawet wtedy nie zastanawiał co robić.

Opublikowano

Kupiłem ładowarkę merlo. Szczękę założyłem od tura. Po otwarciu szczęka sama się ponownie zamyka. Z serwisu mówią że krokodyl musi mieć zawór zwrotny zamontowany. Prawda to? Czemu przy ciągniku nie zamykał się sam?

Opublikowano
36 minut temu, kat napisał(a):

Kupiłem ładowarkę merlo. Szczękę założyłem od tura. Po otwarciu szczęka sama się ponownie zamyka. Z serwisu mówią że krokodyl musi mieć zawór zwrotny zamontowany. Prawda to? Czemu przy ciągniku nie zamykał się sam?

Jak przy ciągniku trzymało to rozdzielacz popuszcza.

U mnie w starej ładowarce nic nie opada.

Opublikowano
2 godziny temu, ChiquitaB napisał(a):

Mial ktos taki problem ze traktor potrafi wejść na maksa na obroty i bez reakcji tylko zgaszenie albo wariują obroty? Dodam gazu i puszcze to zgasnie nawet? Pompa robiona w maju ale już tego ch nie chce znać, tylko w gębie mocny. Znajomy mechanik kazal dodatek do czyszczenia wtryskow itp na 5l banke wlac a zapodać traktorowi. Właśnie to robię bo możliwe że tloczek od regulacji się przycina. Za regeneracje placilem 5tys bo wtedy nowa pompa 12 kosztowała. Teraz widzę że są już po 7tys nowe to bym się nawet wtedy nie zastanawiał co robić.

A masz tam jakiś komputer od sterowania? 
ja tak miałem w deutzu ale tylko wtedy gdy robiło się zimno. Zrobiły się zimne luty na sterowniku. Po poprawieniu chodzi już kilka lat bez problemu. 

Opublikowano
1 godzinę temu, kat napisał(a):

Merlo tak ma.

Koledzy dobrze piszą że w osprzęcie musi być zamek

• Thanks 1