Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, Marco98 napisał(a):

Ja to ubilem ciągnikiem i przykryłem nową folia i ziemią tak aby nie było widać folii. A po jakim czasie można dokarmiać już wysłodki od zrobienia pryzmy ?

Da się na to wjechać? Czy tylko turem?

Opublikowano
16 minut temu, krzychu121 napisał(a):

Okolicie Pułtuska, Makowa a i pod Przasnyszem też co chwila leżała pryzma. 

3800. Wszystko zależy od pogody. A narazie nie zapowiada się żeby miało lać czy nadawali mrozy. Z tym że na koniec wożą dziadostwo to też się nie zgodzę. W tamtym roku znajomy brał praktycznie na koniec kampanii i przywieźli fajne suche i czyste wyslodki. Wszystko zależy od tego czy lądują z leja czy z placu no i od pogody. Jak jest błoto na placu i lądują ładowarką to przywiozą brudne i to nie ma znaczenia czy początek czy koniec kampani 

to tanio 😛 te moje z krasnystawu były więc do ciebie teoretycznie powinny być droższe 

Opublikowano
26 minut temu, Soltys85 napisał(a):

Nie ma potrzeby wjeżdżać/nie da sie. Tir wysypie nierówno. Ale nawet i takie coś można przykrywać. Może lekko ubić łyżka. Nie ma problemów z pryzma. Tylko w lato średnio to wyglada

• Thanks 1
Opublikowano
7 godzin temu, mx_racer napisał(a):

miał ktoś może taki problem w ciągniku że przy skręcaniu siłownik wspomagania zaczyna piszczeć i trzeszczeć? dodam że dzieje się to tylko przy skręcie w lewo w prawo nic nie słychac. gdzie tam zajrzeć może ktoś doradzi ciągnik jd5r

Końcówka drążka pewnie

• Like 1
Opublikowano
10 godzin temu, Soltys85 napisał(a):

Da się wjechać, ale tylko przednimi kołami w poprzek pryzmy. Wystarczy jeden przejazd i jest lux. Na to folia ziemia w miarę grubo i nie będzie nawet łopaty zepsutego 

• Thanks 1
Opublikowano
9 godzin temu, DanielFarmer napisał(a):

Koledzy pytanko.Nowy rozsiewacz pod nawigację.Rauch? Bogballe?Sulky? Czy coś innego?

Ja mam rauch rozsiewacz jak najbardziej ok tylko nie zadowolony jestem z tego siewu z navi 

Opublikowano
10 godzin temu, kampl napisał(a):

Nie ma potrzeby wjeżdżać/nie da sie. Tir wysypie nierówno. Ale nawet i takie coś można przykrywać. Może lekko ubić łyżka. Nie ma problemów z pryzma. Tylko w lato średnio to wyglada

Myślę tylko zimą się wspomóc chyba że mi się spodoba. 

A jak wygląda cenowa upchanie tego w rękaw? Mamy z sasiadami maszynu tylko nie wiem czy wysłodka by się nie zawieszala no i gniotownik trzeba wymatowac.

Opublikowano
10 godzin temu, DanielFarmer napisał(a):

Koledzy pytanko.Nowy rozsiewacz pod nawigację.Rauch? Bogballe?Sulky? Czy coś innego?

Ja będę składał na rauch. Do tej pory miałem rauch mds A teraz będę na axisa brał ofertę i przez telefon miałem oferte na taki z navi dosyć dobrze wyposażony  70 -80 netto a sulky podobne wyposazenie 135 netto

Opublikowano
31 minut temu, pawelmf napisał(a):

Panowie działa wam aplikacja agrofiti na telefonie. Wchodzę w wiadomości lub powiadomienia i włącza mi aplikację

Jeszcze nie dokonca dopracowana... 

10 godzin temu, DanielFarmer napisał(a):

Bogballe mało popularny sulky lipna aplikacjia rau albo kwerneland patrz

Opublikowano
danielhaker napisał:

7 godzin temu, mx_racer napisał(a):

miał ktoś może taki problem w ciągniku że przy skręcaniu siłownik wspomagania zaczyna piszczeć i trzeszczeć? dodam że dzieje się to tylko przy skręcie w lewo w prawo nic nie słychac. gdzie tam zajrzeć może ktoś doradzi ciągnik jd5r

Końcówka drążka pewnie

miałes coś takiego u siebie? koncówka czy ten przegub kulowy co łaczy siłownik? pytam bo ciężko się dosłuchac a nie chce wymieniać wszystkiego po kolei tym bardziej że wydaje się jakby coś w samym siłowniku

Opublikowano
11 godzin temu, krzychu121 napisał(a):

Okolicie Pułtuska, Makowa a i pod Przasnyszem też co chwila leżała pryzma. 

3800. Wszystko zależy od pogody. A narazie nie zapowiada się żeby miało lać czy nadawali mrozy. Z tym że na koniec wożą dziadostwo to też się nie zgodzę. W tamtym roku znajomy brał praktycznie na koniec kampanii i przywieźli fajne suche i czyste wyslodki. Wszystko zależy od tego czy lądują z leja czy z placu no i od pogody. Jak jest błoto na placu i lądują ładowarką to przywiozą brudne i to nie ma znaczenia czy początek czy koniec kampani 

skąd za taką cenę przywiozą? daj namiar 

Opublikowano

Doradztwo potrzebuje.mam Jd 6120m z ładowaczem czołowym głównie robił w turze odkąd ładowarka jest to już rzadko i planuje żeby go wykorzystać bardziej wymienić w nim koła by się mieścił w rajki kukurydzy przy pryskaniu. Obecnie jest na kołach 480/65r24 przód i ,540/65r38tyl. Myślałem o kołach 380/85r24 przód ewentualnie 360/70r28 a z tyłu 420/85r 38 co myślicie na takich kołach będzie można jeździć nim też w jakiś lekkich pracach czy kupić jakieś typowo węższe koła przód r30 i tył r46 a poprostu przekładać koła na sezon pryskan? Proszę o poradę 

Opublikowano
10 godzin temu, mx_racer napisał(a):

miałes coś takiego u siebie? koncówka czy ten przegub kulowy co łaczy siłownik? pytam bo ciężko się dosłuchac a nie chce wymieniać wszystkiego po kolei tym bardziej że wydaje się jakby coś w samym siłowniku

U mnie piszczało ponad rok. Luzów nie było to nic nie wymieniałem. Teraz widzę że końcówki dostały luzu. Podnieś przód i zobacz czy są luzy. Jak nie ma to ja bym poczekał aż samo się pokaże co siada. 

Opublikowano

czekał nie będę bo irytuje mnie te piszczenie głosne że przy otwartej szybie nie idzie jezdzic. kiedyś już tak było piszczało i się uspokoiło na jakiś rok teraz znowu to samo tyle że skrecając w drugą stronę a może to coś z olejem gdzieś jakieś paprochy się dostały do siłownika czy raczej mało prawdopodobne, bo czasami ustanie na kilka minut

Opublikowano
Godzinę temu, mx_racer napisał(a):

czekał nie będę bo irytuje mnie te piszczenie głosne że przy otwartej szybie nie idzie jezdzic. kiedyś już tak było piszczało i się uspokoiło na jakiś rok teraz znowu to samo tyle że skrecając w drugą stronę a może to coś z olejem gdzieś jakieś paprochy się dostały do siłownika czy raczej mało prawdopodobne, bo czasami ustanie na kilka minut

Jesteś pewien że to siłownik? W czasie postoju na skręconych kołach piszczy? Czy tylko w czasie jazdy?