Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Eliot napisał:

To przyjedz cwaniaku i sam mu to powiedz 

Otwieraj bramę już jadę .

Dlaczego nie pracujesz tylko przed tym swoim ATARI. siedzisz???

Edytowane przez robert1226
Opublikowano
1 godzinę temu, WitekRolnik napisał:

@radekz200 Dzięki, też tak myślę, że jest zadowolony :) Wiesz trochę chodzę już po tej ziemi to co nieco się wie i co nieco się widziało i przeżyło, a co do mówienia, czy też pisania prawdy, to wychodzę, z takiego założenia, że na kłamstwie nie zbuduje się nic dobrego i solidnego.

Wiesz trochi żartujesz z tym chodzeniem i przeżyciem w takim wieku .🤔

Opublikowano

@Bogdan_ja Słuchaj, żeby zbędnej gównoburzy o to nie robić, to powiem tak w moich butach nie chodziłeś, także każdy te stwierdzenie w innym stopniu rozumie, słuchaj jeden może przeżyć 40 lat i w życiu mieć cały czas z górki, a jeden ledwie przeżyje 20 lat, a już życie go nieźle przeczołgało, także ten tego...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

Ja jestem starszy od twojego ojca i mam z górki to fakt ..jak miałem tyle lat co ty to to nie siedziałem na forum bo go nie było  i nie był czasu na to ..🤪

Co wy dzieci wiecie o życiu i robocie jak w telefon macie przed nosem 🤪

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 1
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)

@Bogdan_ja Po pierwsze to teraz inne czasy mamy niż kiedyś, po drugie w sezonie za bardzo też nie siedzę na forum bo po prostu na to nie ma czasu, a że teraz mamy zimę to chyba czas trochę zwolnić tempo i zwyczajnie odpocząć, a po trzecie, jak masz cały czas z górki, to Ty większości z nas zupełnie nie rozumiesz także, a po czwarte zupełnie nie trawię takich zarozumiałych osób, że co to nie ja, a po piąte i ostatnie nie sądzisz, że gdyby wszyscy urodzili się w tym samym czasie to świat by nie poszedł do przodu i byłoby całkiem nudno?  Więc tak szczerze myślę, że po prostu nie mamy o czym tu dyskutować.

Edytowane przez WitekRolnik
  • Like 5
Opublikowano
11 minut temu, Bogdan_ja napisał:

i nie był czasu na to ..🤪

Najczęstsze bujdy które słyszę od ludzi z dawnego pokolenia ;) 

Czasu na nic nie było, ale mieli kiedy np. ziemniaki krowom w kostkę kroić 😜   

• Like 6
  • Thanks 1
  • Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, michal_19 napisał:

Jesteś dobrym przykładem, że czasem nie idzie się dogadać, bo zawsze więcej widział i więcej wie.

Mylisz się bo ja nie mam żadnego problemu ze swoim  synem 😲

Opublikowano

25 lat temu miałem więcej sztuk na jedno rękę jak ty teraz na dwie 😁

2 minuty temu, robert1226 napisał:

Bo kroili wiaderko czy dwa dla pięciu czy sześciu sztuk  nie jak teraz 40szt to mało. 

Opublikowano
5 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Straszne teraz czasy że dzieci już takie przeżycia mają ..😁

Jeszcze niczego nie zdobyli i niczego nie widzieli a już płaczą 

Myślisz że tylko tobie ojciec zmarł 🤔

Wiesz co, szkoda strzępić na Ciebie język bo z normalnym człowiekiem to fajnie można na poziomie podyskutować i wymienić się doświadczeniem i wgl, a z Tobą tego nie da się bo Ty wszystko wiesz, najwięcej przeżyłeś i wgl, a ten kto jest dużo młodszy od Ciebie, to wg Ciebie jest nikim, bo mało wie o życiu... i szczerze mówiąc za żadne skarby świata nie chciałbym mieć takiego ojca jakim człowiekiem jesteś Ty.

I tu się grubo mylisz, bo nie myślę w ten sposób, że tylko mi ojciec zmarł...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
17 minut temu, Leszy napisał:

Najczęstsze bujdy które słyszę od ludzi z dawnego pokolenia ;) 

Ale tak jak Bogdan mówi, między innymi takie prace były wpisane w cały dzień pracy, od rana do wieczora, maszyn, ładowaczy nie było, kukurydzy też praktycznie nikt nie siał na kiszonki, buraki ręcznie, ziemniaki w większości ręcznie, żniwa ręcznie. Wy to byście teraz jeszcze pewnie snopki wozili jakby trzeba to robić co kiedyś, albo dawno spierdolili ze wsi  xD   toż teraz przy tym sprzęcie jeszcze żeby nie mróz, to by pewnie co niektórzy  jeszcze by paprali, bo się nie jeden się nie wyrobił, w telefonie nikt nie siedział, bo ich nie było.

Edytowane przez Desperado
Opublikowano

Dl

2 minuty temu, WitekRolnik napisał:

@Bogdan_ja  Nie uważasz, że bardzo dziwne byłoby to, że w wieku powiedzmy ok 30 lat widzieć i przeżyć tyle samo co człowiek przeżył przez 70 czy 80 lat swojego życia?

Zastanów się co piszesz oo do kogo chłopie ...przecież jesteś młodszy od moich dzieci które są smarkate jak ty ....więc co wy widzieli i co przeżyli 🤔

Opublikowano
Dnia 15.01.2024 o 12:35, kampl napisał:

Skąd jesteś? Pewnie daleko masz. Ale polecę F-U-H DILAJ wydrowice koło czech

Tylko jak by ktoś ciśnienie chciał sprawdzić na Vario u nich to trzeba uważać bo ja tam kiedyś pojechalem sprawdzałem i skrzynia poszła się jebać . To gość powiedział że moja wina i huk wie czego chciał. A no i na zdjęciach nowy a na miejscu już nie do końca . Jak weszliśmy na warsztat to szykowali 716 i jakaś 800 to taki k**wa chlew w nich był i w środku i pod kabina no wszędzie masakra . A no i te głupie tłumaczenie że 7 tys godzin i wszystkie opony nie oryginalne bo po asfaltach jeżdżą . Chce ktoś dobrego fendta to samemu do chłopa do Niemiec . Nie ma w Polsce uczciwego handlarza jak taki dilaj chce 300 to trzeba jechać samemu za faktycznie te godziny dać 400 w Niemczech to i będzie traktor w porządku 

Opublikowano
5 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Zastanów się co piszesz oo do kogo chłopie ...przecież jesteś młodszy od moich dzieci które są smarkate jak ty ....więc co wy widzieli i co przeżyli 🤔

By dalej nie ciągnąć tej dennej dyskusji pozostawię to bez komentarza.

Opublikowano (edytowane)

I ok ..tyz nie zamierzam i nie życzę ci tak źle żebyś musiał za***rdalać tyle co ja ...i nie mam 70 lat tylko 54 ..😲

12 minut temu, Desperado napisał:

Ale tak jak Bogdan mówi, między innymi takie prace były wpisane w cały dzień pracy, od rana do wieczora, maszyn, ładowaczy nie było, kukurydzy też praktycznie nikt nie siał na kiszonki, buraki ręcznie, ziemniaki w większości ręcznie, żniwa ręcznie. Wy to byście teraz jeszcze pewnie snopki wozili jakby trzeba to robić co kiedyś, albo dawno spierdolili ze wsi  xD   toż teraz przy tym sprzęcie jeszcze żeby nie mróz, to by pewnie co niektórzy  jeszcze by paprali, bo się nie jeden się nie wyrobił, w telefonie nikt nie siedział, bo ich nie było.

Jakby im telefony zabrać to by poginęli i nie wiedzieli co począć 🤣

Edytowane przez Bogdan_ja
  • Like 1
Opublikowano
30 minut temu, Bogdan_ja napisał:

25 lat temu miałem więcej sztuk na jedno rękę jak ty teraz na dwie 😁

Pierwszej częście nie pisałem do ciebie tylko ogólnie,, a czy ty bynajmniej wiesz ile ja ma sztuk i ile rąk. 

Popatrzcie była rozmowa na poziomie jak ten typ się pokazał odrazu bałagan. 

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Jakby im telefony zabrać to by poginęli i nie wiedzieli co począć 🤣

To by zaraz przestali udawać gospodarzy.   :D

Edytowane przez Desperado
  • Haha 1
Opublikowano
Leszy napisał:

Weź nic nie mów. Przekroiło się jednej zimy nożem 20t bo nie było komu dać 150zł/t 🤣 to był moment, kiedy zapadła decyzja że nigdy więcej ziemniaka

Opublikowano

Kilka elektrod, silnik i trochę blachy i siekacz do ziemniaków służył kilka ładnych lat. Później brak opłacalności i likwidacja. Jak się teraz wydaje, całe szczęście że tak się stało