Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, Supersebusiek napisał:

To może zasuszy ten strzyk jak nie idzie włożyć tego to już chyba na dobre się zrosło .

Sprzedam jałówkę wysokocielną z pod oceny wycielenie 10 marzec , podlaskie powiat białostocki , więcej info priv .

Nie zarosło na dobre bo wydoje ją dojarką a potem 10  minut zdajam ręką ciężko idzie ale idzie. 

Opublikowano

Czy miał ktoś z Was do czynienia z wycinakami takiej firmy jak w podanym ogłoszeniu OLX? https://www.olx.pl/d/oferta/wycinak-szczekowy-metal-technik-160-cm-jak-nowy-szczeka-wybierak-CID757-IDNIS7z.html?reason=observed_ad

Warto kupić taki wycinak za te pieniądze? Jak on sprawdza się w trawie z pryzmy? Nowy stoll kosztuje 18 tys netto więc jest trochę różnicy, tylko czy ten metal technik jest aż o tyle gorszy że jest tak znaczna różnica w cenie?

Opublikowano
53 minuty temu, Pawel29 napisał:

Czy miał ktoś z Was do czynienia z wycinakami takiej firmy jak w podanym ogłoszeniu OLX? https://www.olx.pl/d/oferta/wycinak-szczekowy-metal-technik-160-cm-jak-nowy-szczeka-wybierak-CID757-IDNIS7z.html?reason=observed_ad

Warto kupić taki wycinak za te pieniądze? Jak on sprawdza się w trawie z pryzmy? Nowy stoll kosztuje 18 tys netto więc jest trochę różnicy, tylko czy ten metal technik jest aż o tyle gorszy że jest tak znaczna różnica w cenie?

Rok temu w styczniu stoll 1,52 kosztował 13 brutto w agro plus bogate

Opublikowano

mieliście takie przypadki, że krowa wykazuje ruje już ponad 24godz. Sztuka wycielona 8 stycznia, wczoraj o 16 widoczna już wyraźnie ruja (chęć wyskoku nawet na czlowieka) teraz dalej tak samo jak tylko coś lub ktoś się zbliży to natychmiast atak.

Opublikowano

i kiedy w takim przypadku inseminacja? korzystam z usługi i kiedy w takim przypadku ustawić zabieg? u mnie sprawdzała sie metoda, że jak zauważyłem objaw po południu to zabieg był rano 6-8, a jak rano to wieczorem 18-20

Opublikowano
semos napisał:

i kiedy w takim przypadku inseminacja? korzystam z usługi i kiedy w takim przypadku ustawić zabieg? u mnie sprawdzała sie metoda, że jak zauważyłem objaw po południu to zabieg był rano 6-8, a jak rano to wieczorem 18-20

dobrze by było coś na pęknięcie pęcherzyka podać bo może być problem...

Opublikowano (edytowane)
Dnia 6.02.2022 o 20:50, AndrzejMikulewicz napisał:

No właśnie wet przywiózł ale chyba ten 4mm i nie idzie wetknąć krowa kopie przewraca się i co tylko.  Możesz opisać jak go się używa bo wet mówił że wetknąć i ściągać za tą grubą rurkę trzymając ale chyba to nie tak. 

Wysuwasz , wkładasz i ściągasz. Tylko jaśka krowie daj bo zęby można stracić :D . Teraz się już poprawiło 

Edytowane przez ThePerkins
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Rrolniik napisał:

Ma może ktoś z podlasia do sprzedania kosziarkę dyskową w dobrym stanie 2,2-2,6m zawieszenie boczne.

Coś takiego mogę mieć chyba. Tylko lubelskie 

B10D854C-D21F-46EA-87F5-B0AD1C4D7980.jpeg

Edytowane przez Dodi
Opublikowano
8 minut temu, RusiL napisał:

Ale jak to tak męskie, pomyłka tu jakaś zaistniała😉

damskie są.za.wąskie na moje rozchlapane stopy i wkładki ortopedyczne 😅😅😅😅😅 kaleka 🤷‍♀️

Opublikowano
21 godzin temu, semos napisał:

mieliście takie przypadki, że krowa wykazuje ruje już ponad 24godz. Sztuka wycielona 8 stycznia, wczoraj o 16 widoczna już wyraźnie ruja (chęć wyskoku nawet na czlowieka) teraz dalej tak samo jak tylko coś lub ktoś się zbliży to natychmiast atak.

6 dniowa ruja i cielna. 

Książki weta mówią że po 3 dniu pęcherzyk jest za stary 

Kiedyś je kryta 4 razy i też cielna 

4 minuty temu, radekz200 napisał:

Dobry pomysł 😂 akurat wczoraj przyszła dopłata 😂😂

U mnie ani grosza