Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
9 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Za dwutygodniowego to i 1500 bym nie dał... 

Ale jak są wariaci co tyle płacą to tylko się cieszyć ;)

Znowu szaleństwo za ciekami... przy najmniej u nas.

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał(a):

to ja dam 1000 i przetrzymam dla ciebie 😂

Ja tylko mówię po ile w naszych stronach...

Też bym wolał dać tysiąc za, najlepiej czterotygodniowe.

Opublikowano
greg1985 napisał:

Słuchajcie ile za tego lm zawołać ma dwa tygodnie . Byczek

Za dwutygodniowego limuziaka ( po krowie mlecznej) wziąłem 2000 zł około miesiąc temu. (od handlarza) Tylko mój był troszkę ładniejszy ale myślę że 1800 weźmiesz spokojnie.

greg1985 napisał:

Słuchajcie ile za tego lm zawołać ma dwa tygodnie . Byczek

Za dwutygodniowego limuziaka ( po krowie mlecznej) wziąłem 2000 zł około miesiąc temu. (od handlarza) Tylko mój był troszkę ładniejszy ale myślę że 1800 weźmiesz spokojnie.

• Like 2
Opublikowano
39 minut temu, szymon09875 napisał(a):

Za mleko Ci dają mniej a za cielaki cenisz jak by z mlekovity były 🫣🤭😉

Jak za mleko nie płacą to chociaż na cielaku coś zostanie 😂

• Like 2
Opublikowano
31 minut temu, karol091193 napisał(a):

Za mleko niedługo będzie po 1,8 jak nie taniej i to w Mlekpolu czy Mlekovicie, to już nie będę mówił ile u małych spółdzielni będzie mleko

Obys się mylił ale niestety wszystko na to wskazuje

https://www.farmer.pl/produkcja-zwierzeca/bydlo-i-mleko/nadprodukcja-mleka-w-chinach-popyt-spada-spadnie-tez-import,168590.html

@slawek74nie maczales w tym palców? Pewno sprzedałeś im swoje jałówki co ostatnio dałeś ogłoszenie i chinczyki już nadprodukcję mają 🤭😂

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
59 minut temu, karol091193 napisał(a):

Za mleko niedługo będzie po 1,8 jak nie taniej i to w Mlekpolu czy Mlekovicie, to już nie będę mówił ile u małych spółdzielni będzie mleko

U nas lokalna już 1.5 zł 

• Sad 2
Opublikowano

ojciec , gdy nadeszla transformacja, rozebrali zaklad metalurgiczny, musial wejsc w krowy. to chyba nie byl dobry pomysl, ceny raz fajne, a raz po 40 groszy, albo 2 klasa, bo pani w labolatorium kasy nie dostala. Moze teraz jest uczciwiej, ale lata 90 to katastrofa psychologiczna, a i poczatek 2000 nie byl fajniejszy. teraz jak z nim rozmawial, to az go skreca na sama mysl o krowach, mleku i tamtych czasach. ehhhh w tym kraju cokolwiek bys nie chcial zrobic, corporacja albo panstwo bedzie ci tego zazdroscic i cie zniszczy. 

Opublikowano
10 godzin temu, Karol6130 napisał(a):

5 tys auto wysłodki jak się ma do Hektora kukurydzy za 6 tys z koszeniem?

Tadż pono miali być za psi grosz wysłodki 🤭 

Za 2 tys jeszcze mieli się prosić ażeby hrabianie wziąć zechcieli 😁

Opublikowano
3 minuty temu, pedro2 napisał(a):

Tadż pono miali być za psi grosz wysłodki 🤭 

Za 2 tys jeszcze mieli się prosić ażeby hrabianie wziąć zechcieli 😁

nie wiem z czego szydzisz. okolice Kruszwicy do 50km wysłodki za 2000 

Opublikowano

Nie wszyscy mają 50km do cukrowni, bo barany w rządzie stwierdzili, ze lepiej sprzedać cukrownie Niemcom. Niemcy z kolei stwierdzili ze najbardziej bedzie sie opłacało im ją zamknąc

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, plati napisał(a):

Nie wszyscy mają 50km do cukrowni, bo barany w rządzie stwierdzili, ze lepiej sprzedać cukrownie Niemcom. Niemcy z kolei stwierdzili ze najbardziej bedzie sie opłacało im ją zamknąc

no to kukurydza z pnia chyba w całym kraju była po ile 6000? to też tanizna, wiecej niż 3 tys za wysłodki w tym roku to nie ma sensu

Opublikowano
17 minut temu, Mateusz1q napisał(a):

nie wiem z czego szydzisz. okolice Kruszwicy do 50km wysłodki za 2000 

Już po 1600 a nawet 1400 ogłaszają. 
Glinojeck jak zawsze był najdroższy tak teraz już za około 2800 wożą 100 km w jedną stronę. Gdzie jeszcze miesiąc temu nikt nie chcial poniżej 3500 Zejść . Jescze miesiąc i po 2500 będą wozić. Kolejki praktycznie żadnej nie ma. Jedziesz i ładują od ręki prawie ze. Miesiąc temu kilka godzin stania 

• Thanks 1