Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, damianek2019 napisał(a):

Warto mieszać samemu pasze kupować zboże wszystkie dodatki czy iść pelnoporcjowe np agro 19 za 1600 powiecmy. 

Warto, od kad przyjeżdża mobilna i mieszam swoją tak koniec z zapaleniami 

Opublikowano

Dziś dostałem SMSa że śruta rzepakowa po 1340 brutto i swoje zboże. Mobilna mieszalnia niedaleko ode mnie . Także opłaca się samemu robić .

Jak bym nie miał zboża to bym się zastanawiał nad gotową.

Opublikowano

Ile teraz testy? 

Dalej 500 za tydzień?

33 minuty temu, greg1985 napisał(a):

Dziś dostałem SMSa że śruta rzepakowa po 1340 brutto i swoje zboże. Mobilna mieszalnia niedaleko ode mnie . Także opłaca się samemu robić .

Jak bym nie miał zboża to bym się zastanawiał nad gotową.

A soja jak cenowo?

Mieszalnia 70 zł t 

Zboże też coś drygneło w górę 

12 godzin temu, damianek2019 napisał(a):

Warto mieszać samemu pasze kupować zboże wszystkie dodatki czy iść pelnoporcjowe np agro 19 za 1600 powiecmy. 

Wiesz co dajesz 

W gotowcu parametry będą z tabeli ale skład może być co dostawę inny, wypełniacze się często zmieniają 

W dniu 4.12.2024 o 08:48, ThePerkins napisał(a):

To jak za case to tanio, w lato 115 netto chcieli w danexie, w primatorze dało się by wyrwać za 100 netto tyle że od ręki trzeba by było brać 

Fortima we frankopolu 125 więc nie złe ceny 

Taniocha jak tylko 100

Br 110 netto drugi 120 chce a za fortime też tyle samo 

Frankopol ta sama cena

Opublikowano

Jak ja testowałem to za darmo były. Dwa tygodnie bez problemu, a jeśli bym chciał to i dłużej. Widocznie kwestia popytu w bieżącym czasie. Wtedy EM w ogóle nie chciał słyszeć maszynie na testy (w tamtym danym czasie, bo wcześniej były), a teraz sami się reklamują z możliwością przetestowania

Opublikowano

W kwietniu była alima na Zbuczynie i wtedy się pytałembylo tydzień za 500 netto 

A co do tych drugich, to owszem, ale panie Danielu to się tyczy dużych sprzętów 

A ja czy Ty to zakup w ciemno i "będzie Pan zadowolony" 

A sms przychodzi cały cas żeby korzystać z testów 

Na Ułężu Fryzjer się pytał o możliwość testów rozrzutnika 

Rozrzutnik 10t, stado 125 sztuk bydła, za mały, tylko  duże maszyny

Teraz składał na program papiery to nawet się nie zainteresował ich ofertą, złożył na 14t bo doszedł nowy ciągnik który to pociągnie 

A prawda taka że gdyby przywieźli tą 10 to na 90% by została bo już ma dosyć tego unijnego wagona

Ktoś tam wspominał o prasach pasowych 

Mascar 172 brutto 

Mało co droższy od fortimy na lepszym sterowniku

Opublikowano

500 netto napewno tydzień a dzisiaj sie dowiem konkretnie. Zmieniać nie zmieniam ale mój potrzebuje naprawy jednego slimaka to sobie wymyśliłem że na testy sobie wezmę cos na czas naprawy i na luzie można działać wtedy. Bardziej kasują za ten transport jak za same testy. Z apv jak siewnik mialem to najpierw mowil ze skasują a na koniec nic nie wzięli i stal jeszcze miesiąc u mnie bo transport nigdy im nie pasował

Opublikowano
Godzinę temu, danielhaker napisał(a):

Jak ja testowałem to za darmo były. Dwa tygodnie bez problemu, a jeśli bym chciał to i dłużej. Widocznie kwestia popytu w bieżącym czasie. Wtedy EM w ogóle nie chciał słyszeć maszynie na testy (w tamtym danym czasie, bo wcześniej były), a teraz sami się reklamują z możliwością przetestowania

A jak się zapytasz o maszynę w em na testy to już inna śpiewka, może tylko duże maszyny , ja usłyszałem odpowiedź to za duże koszty, i maszyny by musiały być droższe 

• Like 1
Opublikowano

O podejściu niektórych sprzedawców do klientów można książki pisać. Rok temu byłem świadkiem, jak współwłaściciel pewnego dużego producenta polskich maszyn na fb na grupie "fanów" marki pod nieudolnie zamaskowanym nickiem (co bardzo prosto szło udowodnić że to on) publicznie wyśmiał i nazwyzywał od krętaczy i wyłudzaczy, rolników w dyskusji o testach maszyn. Nie chodziło o konkretne osoby, komentarz był w odniesieniu do całej grupy zawodowej. Po 15 minutach komentarz usunął, nie zdążyłem zrobić screena 🙁 Chętnie powiedziałbym kto to taki, ale publicznie nie mogę 🙄

• Like 3
Opublikowano

Jeszcze tak jak Alima żeby coś rzucić im na transport te 500 na tydzień to jest ok, bo ludzie by brali sobie na testy byle brać, a tak to bierze kto realnie potrzebuje przetestować, ale w ogóle nie dać na testy takiej 12stki ? Przecież to już na spore stado jest, kopią dołek pod sobą. Jeszcze niedawno pytali czy nie chcę właśnie 10 czy 12m na testy ale odwlekałem to w czasie bo najpierw sprawy budowlane a później paszowóz, widać im się odmieniło.