Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, krzychu121 napisał:

Nie ma co się obrażać. Kosiarka ma 8 lat. Niedługo 9 i nikt nie uwierzy że kosiła po 2,5-3 ha przez sezon. 

Nie obrażam się... 

Uwierz mi że jeśli ktoś się zna to uwierzy...

47 minut temu, soltys48 napisał:

Daj Ci Boże i 30 za kosiarkę. Ty lubelskie to inne ceny niż u nas

Jaka to była prasa?

Br6090 w twoje strony poszła..

Opublikowano

W tam tym roku kupiłem vicona/kubota 2,8 m  za 38 tys brutto. Fajny, wydajny sprzęt, traktor 75 km nie ma co robić. Nowe na gwarancji. Na 30 dychy bym nie liczył. Zawsze nawet zapożyczając się wolę tych kilka tysi  dorzucić by mieć święty spokój mimo że to dla mnie niebagatelne pieniądze..

Opublikowano

Mam jalowkie która była 2 razy insiminowana termin to 30 grudzień i 21 styczeń co ciekawe wcale nie nabiera wymnia lekarz sprawdził czy cielną i mówi że nie długo poród że załapała za 1 próbą  mieliście kiedyś coś podobnego?

Opublikowano (edytowane)

Towar jest warty tyle , ile kto najwięcej da ,będzie ktoś miał potrzebę  ,zauroczy się w niej ,da pod 30 ,wpadniesz w martwy sezon ,lub odległość nie pasuje i za pół ceny nie pójdzie. Chcąc dostać lepszą cenę ,wystawiać i czekać ,tylko że czasem zbrzydnie czekać  i sprzedajesz by się pozbyć . . A tutaj piszecie programy ,sramy ,że za pół ceny się kupi . Ogromna większość jest w takiej sytuacji że jest ,albo za mały gospodarz ,albo za wielki i na nic   nie załapie się . A taki średni to jeszcze nie zdycha ,ale i  nie jest przyszłościowy i sam musi sobie dać radę . Ot ,co .   A taką 2,4 to i sześćdziesiątka uwlecze w koszeniu ,tylko ciężko ją spiąć pomiędzy kołami ,i ma się wrażenie że traktor obali przy podniesionej jak na podniesionej machnie  .

Edytowane przez kizak
  • Like 2
Opublikowano
7 godzin temu, damianek2019 napisał:

Mam jalowkie która była 2 razy insiminowana termin to 30 grudzień i 21 styczeń co ciekawe wcale nie nabiera wymnia lekarz sprawdził czy cielną i mówi że nie długo poród że załapała za 1 próbą  mieliście kiedyś coś podobnego?

Po czym to stwierdził że poród nie długo? Szyjka juz ma rozwarcie czy co ? U mnie nigdy tak nie było bo jak bada przy powtórce jakby była cielna to by było ciałko żółte na którymś jajniku. 

Opublikowano
1 godzinę temu, ubogiwladek napisał:

Po czym to stwierdził że poród nie długo? Szyjka juz ma rozwarcie czy co ? U mnie nigdy tak nie było bo jak bada przy powtórce jakby była cielna to by było ciałko żółte na którymś jajniku. 

Nie szyjka jeszcze nie mówi że duży cielak i blisko . I że do 30 na pewno nie dochodzi 

Opublikowano
10 godzin temu, damianek2019 napisał:

Miałem, tylko że u krowy. Jeszcze musiałem mleko wylewać długo bo antybiotyk trzymał. 

Opublikowano

Miałem jałówkę która bardzo późno nabrała wymienia, dosłownie tydzień przed porodem i o dziwo żadna mieszana tylko ładna sztuka, wysoka na nogach i nie zapasiona. Coś ok. 20 litrów dziennie w pierwszej laktacji było ale już druga normalnie i jest u mnie do dziś także no takie jest życie taka jest hodowla. 

Opublikowano
14 godzin temu, damianek2019 napisał:

Ja z krową ostatnio i niestety ocieliła się dzień dwa po podaniu leków na zasuszenie. Była kryta po 40 kilku dniach powtórnie a już była cielna. Inseminator stwierdził że rujowa i pokrył a ja wcześniej stwierdziłem że bydłuje. Zasuszyłem po ostatnim kryciu.

Opublikowano
16 godzin temu, Troker1979 napisał:

W tam tym roku kupiłem vicona/kubota 2,8 m  za 38 tys brutto. Fajny, wydajny sprzęt, traktor 75 km nie ma co robić. Nowe na gwarancji. Na 30 dychy bym nie liczył. Zawsze nawet zapożyczając się wolę tych kilka tysi  dorzucić by mieć święty spokój mimo że to dla mnie niebagatelne pieniądze..

Taka cena? Wow. Przymierzam się do kupna i teraz to mi namieszales. Są jeszcze jakieś ciekawe modele w tych okolicach? Chociaż bardziej 3m wolę. 

Opublikowano
2 godziny temu, Troker1979 napisał:

Ja z krową ostatnio i niestety ocieliła się dzień dwa po podaniu leków na zasuszenie. Była kryta po 40 kilku dniach powtórnie a już była cielna. Inseminator stwierdził że rujowa i pokrył a ja wcześniej stwierdziłem że bydłuje. Zasuszyłem po ostatnim kryciu.

Latem miałem tak z jałówko półtorej miesiąca wcześnie bez przygotowania stracona laktacja mało mleka 

Opublikowano
2 godziny temu, kampl napisał:

Taka cena? Wow. Przymierzam się do kupna i teraz to mi namieszales. Są jeszcze jakieś ciekawe modele w tych okolicach? Chociaż bardziej 3m wolę. 

Tylko za 38k brutto to na bocznym zawieszeniu jest b,też kupowałem, potwierdzam w moim przypadku ciągnik 72km na spokojnie wystarcza