Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 godzin temu, ThePerkins napisał:

Co powiecie na zgrabiarki Lely ?, czepiać się ?. Cena do roku całkiem znośna a mam na oku takie coś. Bo pottingery to cena kosmos ... 

Jakby ktoś szukał to będę miał Pronara ZKP 420 z 19stego roku na zbycie jesienią. 
Lepiej szukać na dwie karuzele do boku czy do środka? Bo po głowie chodzi mi do boku. I lepiej z podwoziem z tylu czy szeregową? Ale taką to chyba nie cofnie za bardzo? 

Opublikowano (edytowane)

Cofnąć to chyba tylko w garażu czy na podwórku zaparkować, bo na polu nie ma po co właściwie. Mam od tego roku szeregową i na razie sobie chwalę, tylko jakoś nie mogę naregulować żeby rząd mieścił się w wąskim podbieraku. Bardzo funkcjonalna, możesz tylko 3,5m zgrabić w dwa wałki, o ile ma tę funkcję, a możesz z dwóch stron po 6,5m czyli 13m w jeden wałek. Patrz żeby 4 pary zębów było i nie konieczne ale wskazane kółko kopiujące z przodu.

No i jak masz daleko pola to może jest argument na taką co podnosi się na ramie, bo na tych małych kółkach to ja czarno widzę np 15km na pole po kiepskiej drodze jechać.

Edytowane przez niesamowity90
Opublikowano

Najlepsza jest z powera tylko że 400 zł . Bo te tańsze to często się nie kleją. 

Opublikowano (edytowane)
9 godzin temu, Kierownik napisał:

LELY jeśli chodzi o kosiarki chodzi za***iście lekko

Pytanie ode mnie. Wały pryzmowe. Czy lepiej wziąć recka czy te rozbijaki? Co się lepiej sprawdza?

Robiłem ostatnio rozbijakiem na dwa talerze dość leciwy sprzęt ale przyczepę lely 70 rozgarniałem na gotowo w ok 10 min przy długości pryzmy 50m także było co rozwalać sonarol ma fajny rozgarniak w ofercie ale cena zaporowa

20230523_122233.jpg

Edytowane przez michalcium
Opublikowano
Kierownik napisał:

LELY jeśli chodzi o kosiarki chodzi za***iście lekko

Pytanie ode mnie. Wały pryzmowe. Czy lepiej wziąć recka czy te rozbijaki? Co się lepiej sprawdza?

jak przyczepa z walcami to i talerzowy da radę a jak bez walcy to rek lepszy ja do trawy mam też wał z pierścieniami to super sprawa...

Opublikowano
2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Porównaj z kverneland kubota 

Może być taniej 

A teraz praktycznie po sezonie to już taniej

Oglądałem używany kv i nie chce. Jaka przekładnia w samaszach siedzi ?. Chodzi mi ta lely po głowie ale cena jeszcze bardziej ... 

Opublikowano
3 minuty temu, ThePerkins napisał:

Oglądałem używany kv i nie chce. Jaka przekładnia w samaszach siedzi ?. Chodzi mi ta lely po głowie ale cena jeszcze bardziej ... 

Starosielski 

Ale w z470 chyba jakaś sucha 

Opublikowano
ThePerkins napisał:

2 godziny temu, Karol6130 napisał:

Porównaj z kverneland kubota 

Może być taniej 

A teraz praktycznie po sezonie to już taniej

sasiad ma tarup pewnie ponad 20 lat i ładnie to chodzi

Karol6130 napisał:

Przyczepa bez walcy nie jest nic warta

bo🤔 rozgarniania od kilku lat po takich bez jest trochę roboty ale się da...

Opublikowano

U nas już też będzie na kiedy się chce 

A jak mleko jeszcze będzie tańsze to i będą się bić o klienta jak te dwa artysty w naszym rejonie 

Z nich to diler i chłop zadowolony 😂🤣

Opublikowano
7 godzin temu, Dodi napisał:

Jakby ktoś szukał to będę miał Pronara ZKP 420 z 19stego roku na zbycie jesienią. 
Lepiej szukać na dwie karuzele do boku czy do środka? Bo po głowie chodzi mi do boku. I lepiej z podwoziem z tylu czy szeregową? Ale taką to chyba nie cofnie za bardzo? 

5 godzin temu, niesamowity90 napisał:

Cofnąć to chyba tylko w garażu czy na podwórku zaparkować, bo na polu nie ma po co właściwie. Mam od tego roku szeregową i na razie sobie chwalę, tylko jakoś nie mogę naregulować żeby rząd mieścił się w wąskim podbieraku. Bardzo funkcjonalna, możesz tylko 3,5m zgrabić w dwa wałki, o ile ma tę funkcję, a możesz z dwóch stron po 6,5m czyli 13m w jeden wałek. Patrz żeby 4 pary zębów było i nie konieczne ale wskazane kółko kopiujące z przodu.

No i jak masz daleko pola to może jest argument na taką co podnosi się na ramie, bo na tych małych kółkach to ja czarno widzę np 15km na pole po kiepskiej drodze jechać.

@Ursusc385 co Ty na to bo mam Fendta formera w dobrej cenie z placu..

Opublikowano

Bierz nie pytaj za***ista zgrabiarka, dużo osób w okolicy je na kupowało. Bier normalnie na kołach a nie szeregowa, normalnie przez walki można przejeżdżać, ladnie zachodzi za ciągnikiem. Kolega ma szeregowa, no nie widzi mi się to totalnie ale to moje zdanie 

Opublikowano
1 godzinę temu, Ursusc385 napisał:

Bierz nie pytaj za***ista zgrabiarka, dużo osób w okolicy je na kupowało. Bier normalnie na kołach a nie szeregowa, normalnie przez walki można przejeżdżać, ladnie zachodzi za ciągnikiem. Kolega ma szeregowa, no nie widzi mi się to totalnie ale to moje zdanie 

Szeregową też przez wałki jedziesz, 50 cm chyba do góry idzie.