Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

atest i badanie na wodę księgi leczenia to sprawa wety a mleczarnia zawsze wymagała dopuszczenia do odbioru przez weterynarię.

danielhaker napisał:

U nas weterynaria nigdy o niego nie pytała, a czepiają się wszystkiego, nawet książki oprysków i aktualnego atestu na opryskiwacz. Na dojarkę ich nie interesuje 🤔

ale to piorinu kompetencje nie wety😁

kizak napisał:

W sklepie żona była w listopadzie po gumy ,więc sklep funkcjonował ,a czy montuje i robi przeglądy,atesty , to nie wiem . Teraz w mlekpolu chyba już nie ma atestu dojarek ,nie są obowiązkowe .

Miał zamykać do końca listopada albo roku. Tak pracownik gadał we wrześniu.

ChiquitaB napisał:

Jak u was z somatyka było po szczepieniu na ibr bvd?

U mnie po respi 4 nigdy problemów nie było.

Opublikowano
2 minuty temu, RusiL napisał:

ale to piorinu kompetencje nie wety😁

Wiem, ale nie walczę z nimi bo jestem na spalonej pozycji :P Mam nauczkę po kontroli policyjnej że lepiej nie zaczepiać gówna, nie będzie śmierdziało xDZatrzymali mnie za przejazd na czerwonym świetle w czasie remontu drogi (nie zauważyłem sygnalizatora postawionego przez drogowców bo ciężarówka zasłoniła). Jak przypomniałem im że chwilę wcześniej sami nie zatrzymali się na zielonej strzałce przy skręcie na krzyżówce a jechałem za nimi i wszystko widziałem, burak spuchł że mało nie wyszedł z siebie i przetrzepał mi calutki samochód xD

Opublikowano

To mogłeś go poprosić o protokół przeszukania auta, pewnie wyszedł by z siebie i stanał obok🤣🤣🤣 A co do tematu to słyszałem że czasami weta potrafi sprawdzić takie rzeczy, i dają znać do piorinu że wsio gra i nie jada a kontrol była i nie wykryto nieprawidłowości

Opublikowano
11 minut temu, ChiquitaB napisał:

Biorę ale te 60l to 370 i 390zl. Bralem przed świętami.  Umowa z mlekpolem podpisana od stycznia będą odbierac

Właśnie dziś mi zaproponowali za 750 zł komplet 60 litrów i zastanawiałem się czy cena ok. 

Oddział Bydgoszcz?

Opublikowano
9 minut temu, RusiL napisał:

Wreszcie jakiś głos rozsądku. No i gratulacje odwagi zrobienia kroku w przód👍 pomimo horrendalnych wymogów jak to niektórzy mowią😜

Ja nie wiem jak my te ,, horrendalne '' wymogi spełniamy. Ewenement na skalę światową. 😄

• Thanks 1
Opublikowano

Wiem wiem. Też se jaja robię. U mnie na okolicy taka łatkę z horrendalnymi wymogami ma Piątnica jak przejmowała Ostrołękę. Do tej pory niektórym włosy na głowie się jeżą jak usłyszą o tych wymogach. Nie będę pisał gdzie oddają ale są to nic nie znaczące zakłady :)

Opublikowano
9 minut temu, RusiL napisał:

osobiście to myślę że te bajki wymyślają pracownicy/przedstawiciele takich "wybitnie" płacących zakladów

To wymyślają rolnicy którzy zostali wyrzuceni z tych zakładów. A wcześniej oddawali w słoiczkach. Sąsiadka parę lat temu brała odemnie mleko cały czas jak przychodziła pora pobierania prób ,,na klasy ''. Wręczalo się 50 zł i brali próbkę która się dało. I każdy się cieszył. Rolnicy że mają mleko w klasie extra. Nie ważne że 30-40 gr mniej niż np w takim mlekpolu czy Piątnicy i zakład bo miał dostęp do taniego surowca 

Opublikowano
31 minut temu, krzychu121 napisał:

Wiem wiem. Też se jaja robię. U mnie na okolicy taka łatkę z horrendalnymi wymogami ma Piątnica jak przejmowała Ostrołękę. Do tej pory niektórym włosy na głowie się jeżą jak usłyszą o tych wymogach. Nie będę pisał gdzie oddają ale są to nic nie znaczące zakłady :)

No jak gdzie tam co biorą od brudasów osm Chorzele i mlekoma 😂

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Takie rzeczy to u mnie wymyślał kierowca z polmleku jak mu na ostatnim odbiorze powiedziałem że od 1wszego Mlekpol ode mnie bierze. A on do mnie no zobaczymy jak długo. A co najlepsze potrafił ode mnie próbę pobierać w 5 fiolek 😅

Edytowane przez Pablo16
Opublikowano
4 minuty temu, ChiquitaB napisał:

Trzeba było wołać za dodatkowe fiolki

Wolałem się nie szarpać i samemu nie mieć problemów żeby mi w próby nie podmienił z jakimś brudasem. Po za tym i tak już planowałem się przenieść