Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

A patrzyles z używanych  wejdź na olx na Stryków  znajomy czymś takim sie zajmuje może coś  Ci dopasuje

Ale się zrymowalo

Edytowane przez Łolek
Opublikowano (edytowane)

No chyba to a jak nie to takie same konstrukcje  tylko.ja mam num do Piotrka  na priv mogę podesłać wiem że mają  różne wymiary jak nie na placu to do demontażu 

Jesienią pytalem o 16 na 8 to coś koło 9 k

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

Ale oni robią na wymiar z kratownic używanych. Powiem ci, że dzwoniłem już do niego ale później zacząłem się zastanawiać czy to jest wystarczająco solidne? Nie odwala lipy? I tak bym musiał do niego podjechać obejrzeć co on tam rzeźbi.

Podeślij mi ten numer najwyżej. To przekręce po niedzieli do niego

Opublikowano

Przez przypadek pokryłem jałówkę bykiem który jest bratem jej ojca , co myślicie dawać jej na ruje na 18 dzień aby się nie zacieliła czy nic nie będzie , boje się , że to bliskie pokrewieństwo i może być kaleki cielak .

Opublikowano
Przed chwilą, slawek74 napisał:

Radek dał radę się urodzić? u kolegi był taki to trzeba było w krowie ciąć

Co Ty tez rozciął cielaka w krowie 😛 

A przed chwila tez miałem ciężki poród u jałówki simentalki, cała d*pa tłuszczem zarośnięta musiałem dzwonić po weta 

Opublikowano
Łolek napisał:

No chyba to a jak nie to takie same konstrukcje  tylko.ja mam num do Piotrka  na priv mogę podesłać wiem że mają  różne wymiary jak nie na placu to do demontażu 

Jesienią pytalem o 16 na 8 to coś koło 9 k

widze ze ma ciekawe rzeczy. Potrzebuje jednospad 12x 46. Dzwonie do tego pana jutro :)

Opublikowano
Leszy napisał:

Nigdy też nie zaszkodzi. Bywały u nas porody z pomocą weterynarza, i zawsze zadowolony był, że mamy to ustrojstwo. 

Nigdy? to też trzeba używać z głową bo można sporo głupot narobić nie używam weta czasem wzywam a wyciągarka lepiej jak nie jest potrzebna najcięższy porod przy jakim byłem to czterech plus wet i ze dwie godziny po jeszcze ręce mi się trzęsły

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, radekz200 napisał:

Cały czas używam 😛 ale przez to zdążają się teraz krwotoki 

Dwa razy w życiu widziałem rozerwane tętnice u krowy, i to było dawno. Od kiedy używam wycielacza nic się nie wydarzyło podobnego.

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

Nigdy? to też trzeba używać z głową bo można sporo głupot narobić nie używam weta czasem wzywam a wyciągarka lepiej jak nie jest potrzebna najcięższy porod przy jakim byłem to czterech plus wet i ze dwie godziny po jeszcze ręce mi się trzęsły

Widzisz, ja sam używam a ojciec jedynie czasami asystuje przy krowie. Byłem nawet na wyjeździe z tym u znajomego. Tak jak mówisz, czterech chłopa i jałówka. Jałówkę wyciągnęli ze stanowiska i nic nie dali rady ruszyć. Weterynarza nie mogli wezwać(nie wiem czemu). Pomału, wyciągając i popuszczając cielak wyszedł. Nie trzeba ciągnąc na siłę. Ja zawsze pomału wyciągam, i popuszczam i problemów nie ma.  

Opublikowano

Panowie przy ciężkich porodach a nawet profilaktycznie przy normalnym porodzie warto podać 10ml sensiblexu lub podobnego. Nie wiem jak to cenowo wychodzi, ale kto raz tego użyje to potem zapłaci każdą cenę, jak ćpun :D 

• Like 2
Opublikowano

Ja używałem i przestałem. Wcale nie jest to taki miód. Zauważyłem, że w wielu przypadkach ustaje po podaniu akcja porodowa, tzn skurcze. Szczególnie jeśli poród trwa trochę dłużej. Nie wiem jaka jest tego przyczyna, może robi się luźniej , wygodniej i poziom bólu robi się tak akceptowalny że krowa nie chce, lub nie musi przeć. Także ja to testowałem kilka lat temu na wielu sztukach i odszedłem od zastrzyków

Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, komizmo napisał:

Ale oni robią na wymiar z kratownic używanych. Powiem ci, że dzwoniłem już do niego ale później zacząłem się zastanawiać czy to jest wystarczająco solidne? Nie odwala lipy? I tak bym musiał do niego podjechać obejrzeć co on tam rzeźbi.

Podeślij mi ten numer najwyżej. To przekręce po niedzieli do niego

To może być inna firma bo z tego co wiem to Piotrek nie montowal kupowales taką jaka byla zdemomtowana ze srubami w komplecie num Ci  podeślę  i jeszcze zapytam kuzyna bo stawia obore z kostrukcji i ktoś mu to spawal i przywiózł  mogę podesłać  oba num

Ale faktem jest ze ceny szaleją  kupowałem talerzowke jesienią  sąsiad  pojechał teraz a ta o 5k droższa kolega co budowlanke ciągnie mówi że  styropian blacha to od 50 do  80% a roboty na dwa lata 🤯

A my się  cieszymy że  nam 5 gr podniosą 

Edytowane przez Łolek