Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, robert1226 napisał:

Dziwne pytanie Paulina zadajesz 

wszystkie są z nowych zbiorów.

nie dziwne, tylko podstawowe. Bo są tacy co się dziwią, że krowy nie jedzą, a "zapomnieli", że zmienili pasze objetosciowe mysląc, ze każda jest takich samych parametrów i dawkę zostawiają bez zmian. Stąd pytanie. Badałeś nowe pasze? strawnośc, SM i inne? 

@kizak... eeeee.... 0 700...🤣 pamiętam jeszcze tę reklamę " zaadzwoń ! 0 7 00 72 772" wryła się w łeb pietnascie lat temu i siedzi 😆 nawet nie wiem co to było, może jakieś panienki 🤣🙆‍♀️

Edytowane przez Paulina1985
Opublikowano

To chyba panienki,ale bardziej chodzi mi o to że jakoś płatne,i za tę kasę podpowiadałabyś jak i co,coś ponoć za minutę,nie wiem .Dorady w 0 800........,gdzieś w jakiejś komunikacji popytać,reklama i wiedza już jest👍 ,już Masz .NO oczywiście porady dla formułowiczów na forum gratis😜,a dla ,,pospólstwa'' stawka .....😱😂

Opublikowano

Kurna faceci to mają leb 🤣 a ja dotacji unijnych na rozwiniecie turystyki szukam 🤣 

Żeby doradzać to ja nawet moglaby jezdzic po powiatowych gospodarstwach, tylko juz tacy są :)

i nie kazdy by mi tak zaufał jak wy 😆 

Opublikowano
2 godziny temu, Paulina1985 napisał:

nie dziwne, tylko podstawowe. Bo są tacy co się dziwią, że krowy nie jedzą, a "zapomnieli", że zmienili pasze objetosciowe mysląc, ze każda jest takich samych parametrów i dawkę zostawiają bez zmian. Stąd pytanie. Badałeś nowe pasze? strawnośc, SM i inne? 

@kizak🤣😆i 🤣🙆‍♀️

A co mi da badanie paszy jak nie chcą jeść z wozu , a z ręki aż wyliczane .

Opublikowano

no skoro nie wiesz co Ci da badanie paszy to nie ma o czym gadać, masz rację. Niepotrzebnie pytałam. 

Opublikowano

a co Ty mie tu atakujesz wynikami, daj forumowym żywieniowcom 😁  A jak żywieniowca nie chcesz pytac to zobacz jakie parametry w kiszonkach badanych się pozmieniały (wczesniejsza i aktualna), juz bedzie wiadomo chociaż jak mieszać, czy coś w ogóle zmieniać .

Ja na poszczególnych parametrach i ocenie kiszonek się nie znam, ale tu są chlopaki oblatani, więc niech mowią 😁

Opublikowano
27 minut temu, leszek1000 napisał:

Jak nie chcą jeść to wina sianokiszonki. Zrób wszystko powoli, pierwszego dnia wrzuć wszystko do wozu oprósz sianokiszonki i daj znać czy  jedzą. Oczywiście przed tmr daj sianokiszonki . 

Można powiedzieć że tak to robię i bez wozu bo jdzie kukurydza i treściwa ,a potem jest sianokiszonka i wszystko znika .

50 minut temu, Paulina1985 napisał:

no skoro nie wiesz co Ci da badanie paszy to nie ma o czym gadać, masz rację. Niepotrzebnie pytałam. 

No nie wszyscy będą badać wszystko ty wszystko badałaś i co wyszło trzeba hodowlę zamknąć bo na same badania nie wystarcza .

Jak kupiłem wuz też nic nie było badane i krowy jadły i mleko było .

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano

Yhymmm..no sysko przez te badania pasz 🤣 caly zaklad się.rozleciał 😭

Nie mowię, że nie ma co podchodzic do robienia wozu bez badania składu kiszonki, ale chodzi nawet o organoleptyczne stwierdzenie czy rożnią się kiszonki przy zmianie pryzmy...

A jak dają mleko to trzeba się cieszyć 🤷‍♀️ pytanie czy dają tyle na ile robiony jest "wóz"...powodzenia. Już nic nie mowię. 

Opublikowano

Mam pytanie jak usunąć z SOL'A buhaja do krycia ? . Nie wiem jak to się stało,że przyjeło buhaja, którego chyba nie ma :O. Bynajmniej źle wpisałem jego kod i przyjeło pod taką samą nazwą jak ten prawidłowy.

Opublikowano
28 minut temu, radekz200 napisał:

Oznajmiam byczek jeersey sprzedany za 450 zł pojechał w Daniela strony 😂

a dzisiaj rano taka sytuacja 

5B5E31B1-1113-4E54-AF1B-7CF581443702.jpeg

Byczek czy jałoszka? Jak byczek to przytulisz dobre pieniądze. Miesiąc temu sprzedałem takiego za 1050 zł. 

Opublikowano

@radekz200 koledzy zadają pytania a Ty się gdzieś włóczysz 🙄🙄🙄 Chetnie tez sie dowiem co to się to urodziło 🤔 rzucasz zdjeciem i nic 🤷‍♀️