Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, lukasz20 napisał:

Ciekawe czy tak od urodzenia już w głowie nie tak było poukładane czy niemieckie euro pomogło. Bo jak u nas zbiorowe polowanie na dzika próbowali ekoterroryści zakłócić to pytali myśliwych do której będą po lesie biegać bo oni do 15.00 opłaceni są... 🤦‍♂️

Ekoterrorysci zgłosili to nawet do UE tylko ze ich zgasili i kazali cicho siedzieć bo w ich interesie było aby zatrzymanie asf na Polsce.. 

Wtedy ich miłość do dzików$ wygasła! 

Opublikowano

Ja jak się dowiedziałem że nowym ministrem rolnictwa ma być ten Puda czy d*pa to myślałem że mnie karetka z domu zabierze... mój tata to się aż poplakal że jakich on czasów doczekał... Ja mam takie pytanie do wszystkich czym my mamy się zająć żeby przynosiły  nam zyski?? Kapusta w skupie 14 gr/kg ziemniaki 18gr/kg , panujący ASF dołuje ceny wieprzowiny na poziom 4,2 zl/kg, buraki nie mają polaryzacji czyli pójdą za bez cen.. pszenica 690 zl/t, byki od 6 do 8 zl i powiedzcie mi jak żyć....teraz chce ta 5 wprowadzić czyli zaraz połowy z nas tu nie bedzie... A druga połowa będzie spała jak na szpilach żeby zieloni nie wpadli... dojdzie do tego że jak żurawie wyj...ią ci kukurydzę na polu to dostaniesz mandat za to że nie dałeś im wody do picia....

Opublikowano

I o to chodzi że ten zielony który ci na klatę bryknie ,nie ma pojęcia  ,zwerbowany z ,,łapanki'',z wyształcenia jakiś ,, elektryk kajaków'',a że w pl. nie ma pracy z jego wykształceniem, a w zatrudniaku akurat mieli etat ....., i taka gnida będzie chciała ,,przypunktować''. A że ,, urzędnik '' takowy nie ponosi odpowiedzialności to witaj przygodo👍

Opublikowano
15 godzin temu, przezuwaczka napisał:

To serio jest. Sprawdziłam na koncie tej laski. Ona się z niczym nie kryje😳

laski??? nie nazywajmy szamba perfumerią - jak mawiał klasyk.

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Ale to blokady dróg, a strajk w Warszawie później, zgodnie z zapowiedzią

A o planowanym zakazie importu soi bodajże od nowego roku słyszeliście?

Edytowane przez krzysieek
Opublikowano
10 godzin temu, Adamqq3 napisał:

Ja jak się dowiedziałem że nowym ministrem rolnictwa ma być ten Puda czy d*pa to myślałem że mnie karetka z domu zabierze... mój tata to się aż poplakal że jakich on czasów doczekał... Ja mam takie pytanie do wszystkich czym my mamy się zająć żeby przynosiły  nam zyski?? Kapusta w skupie 14 gr/kg ziemniaki 18gr/kg , panujący ASF dołuje ceny wieprzowiny na poziom 4,2 zl/kg, buraki nie mają polaryzacji czyli pójdą za bez cen.. pszenica 690 zl/t, byki od 6 do 8 zl i powiedzcie mi jak żyć....teraz chce ta 5 wprowadzić czyli zaraz połowy z nas tu nie bedzie... A druga połowa będzie spała jak na szpilach żeby zieloni nie wpadli... dojdzie do tego że jak żurawie wyj...ią ci kukurydzę na polu to dostaniesz mandat za to że nie dałeś im wody do picia....

No niby tak wszystko się zgadza, dopóki nie zerkniesz na to ile nowych traktorów zarejestrowano w miesiącu. Albo cena ziemi u mnie po 65 tys za ha i gospodarze kupują to dlaczego jest tak źle skoro jest tak dobrze? Prawda tez jest taka ze gdyby gospodarze ruszyli z widłami i kosami to raczej żadna policja nic im nie pomoże czy ten stan wyjątkowy przez covida ogłoszony no chyba ze te wojsko z usa, naszych przyjaciół umilowanych i jedynych co je ściągnęli jako gwarant "bezpieczeństwa"

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, vodz napisał:

No niby tak wszystko się zgadza, dopóki nie zerkniesz na to ile nowych traktorów zarejestrowano w miesiącu. Albo cena ziemi u mnie po 65 tys za ha i gospodarze kupują to dlaczego jest tak źle skoro jest tak dobrze? Prawda tez jest taka ze gdyby gospodarze ruszyli z widłami i kosami to raczej żadna policja nic im nie pomoże czy ten stan wyjątkowy przez covida ogłoszony no chyba ze te wojsko z usa, naszych przyjaciół umilowanych i jedynych co je ściągnęli jako gwarant "bezpieczeństwa"

I co z tego że tyle nowych ciągników zarejestrowanych a ty całe życie chcesz jeździć starym traktorem? A to, że ziemia po 65 tys. to głupota kupującego że tyle da nie moje pieniądze więc nic mi do jego zakupów 

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Nie rozumiem jednego jeśli tak ludzie narzekają że krowiarze kupują te ciągniki i ziemię to co im szkodzi też zostać tymi krowiarzami jak uważają ze to tylko duże pieniądze ale o wyrzeczeniach już nikt niewspomina

Opublikowano

Niech mi ktoś pokaże który ten ciągnik był kupiony za gotówkę, dla nas to lata ciężkiej pracy na ten kredyt

Opublikowano
32 minuty temu, krzykos napisał:

I co z tego że tyle nowych ciągników zarejestrowanych a ty całe życie chcesz jeździć starym traktorem? A to, że ziemia po 65 tys. to głupota kupującego że tyle da nie moje pieniądze więc nic mi do jego zakupów 

Czy chce czy nie to będę jeździł starym traktorem. Nie kwestionuje wyrzeczeń, jazda starym traktorem tez jest pewna tego formą. Wydaje mi się ze ziemi wystarczy dla każdego kto będzie chciał w niej grzebać.

Opublikowano

Zobaczę jak do jutra nie zejdzie, to tak zrobię. Jak przykrywalem nie miała prawie powietrza, a teraz jak balon cała, aż czułem pod nogami jakby mnie troszkę unosiło. Może to dlatego że w środę wykoszona, a dziś dopiero przykryta. 

Opublikowano

U mnie tez tak sie zrobilo na kopcu co dalem podkladowa folie a na wierzch normalna tylko byla na styk ,malo ziemii poszlo na boki i balon sie zrobil, to zrobilem ujscie na samym dole i zeszlo a potem ziemia spowrotem i juz jest ok.

• Thanks 1