Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Rozpędzałeś się do tyłu na każdym biegu? :mellow: Bez zgrzytów wchodzą :lol:

Szkoda tylko, że jedynką do tyłu nie można :D Przydałaby się czasami...

z czwórki ruszam i na szóstke przerzucam, bo jak sie jedzie do tyłu piątką to na szóstke nie zmieni, wiesz co sie dzieje ze skrzynią..

Opublikowano

U nas co mają T-25 lub MTZ te małe (50) to sami do konca nie wiedzą jakimi biegami jezdzą, ja sam kiedys wsiadłem do T-25 i miałem schemat biegów obok i nie mogłem opanowac tego wynalazku, ci Rosjanie budują rakiety latają w kosmos a nie potrafią normalnej skrzyni zrobic jak w innych ciągnikach prosto i logicznie.

Opublikowano
Rozpędzałeś się do tyłu na każdym biegu? <_< Bez zgrzytów wchodzą ;)

Szkoda tylko, że jedynką do tyłu nie można <_< Przydałaby się czasami...

A jaką ty masz skrzynię, że nie możesz jedynką do tyłu jechać?? Ja mogę jechać do tyłu każdym od 1 do 6.

Opublikowano

Ja nie wiem co dla niekórych jest ciezkiego w skrzyni w T-25 ja mam 2 wajchy i jakos przesiadłem sie pierwszy raz z C-330 i problemów z jazda nie miałem zadnych biegi sa dosc przejrzyste i dobrze zestopniowanie. Chociaz przed pierwsza jazda miałem obawy jak tym jechac to jednak były one bezpodstawne <_<

Opublikowano

Mi jakoś lepiej się pracuje gdy jest jedna wajcha jak miałem dwie to zawsze w większym zamieszaniu mi się myliły <_<

Opublikowano

1972-1978 - dwie wajchy taką skrzynie posiada @robuch6

1979-1984 - jedna wajcha taką skrzynie posiada @ursusczesio

1985-do końca- dwie wajchy ale skrzynia z rewersem taką skrzynie posiadam ja.

To tylko przypuszczenia.

Opublikowano
mogę np. dać 1 terenową dźwignię rewersora do tyłu i jedzie wolniej, dam na szosowe, troszkę szybciej jedzie <_<

jeżeli dasz 1 terenową dzwignią lewą wysunietą do przodu, a "rewers"dasz na prawą stronę, to masz jedynkę terenową, jak przerzucisz rewers na lewą stronę to masz 2 terenową. Zgadza się?? I w tych 2 biegach nie masz wstecznego. Oczywiste. Dopiero jak wrzucisz 1 szosową, a rewers dasz na prawą stronę na dół i jeszcze raz w prawo to masz wsteczny, i tak pózniej masz z każdym biegiem, że możesz mieć do przodu i tył. Chyba taką masz skrzynię. Zgadza się??

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Ciężko na "sucho mi to odczytać" <_<

jak przerzucisz rewers na lewą stronę to masz 2 terenową.

Nie, wtedy jest 1 szosowa. I nie ma wstecznego, tylko od 2 do 4.

O co chodzi z tym " na dół" nigdy jej nie wciskam tylko przesuwam na bok, a żeby jechac szosowym do tyłu, rewers do przodu i na lewo a potem w prawo.

Opublikowano

załóż skrzynie od 3512 <_< (lub podobnych)

kurde ludzie co wy piszecie jaki reduktor jaki zółw i zając nie ma czegos takiego w władymircach!!!!!!! <_< nie ma podziału na biegi szosowe i terenowe!!!!!!! musze to sprostowac bo nie wyrobie!!!

ludzie robia taki podział poniewarz jezdza innymi ciagnikami w ktorych wystempuje reduktor i to w reduktorze jest zakres zółw zajac ale nie we władymircu .we władymircu jest poprostu 8 przełozen do jazdy w przod i 6 wstecznych. a nie jakies terenowe czy szosowe!!! mozna to porownac to samochodu z tym wyjatkiem ze zmiana biegow staje sie utrudniona przez koniecznosc uzywania podwajacza. i to tyle mam nadzieje ze juz rozjasmiłem jak cos to pytac:)

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Taa, masz jedną dużą wajchę (skrzynia jak moja) a druga mała i w niej masz rewers i reduktor myślę, że dobrze to wytłumaczyłem... w instrukcji zwane także wzmacniaczem, zwalniaczem.

Opublikowano

Są terenowe i szosowe. Nawet w instrukcji masz opisane tak. Tylko jak u ruskich nie oznaczasz tego jako np: 2 szosowa i polowa tylko oznaczone jest jako kolejny bieg. Bo przecież zmienaisz całkiem z przodu zakres polowe-szosowe oznaczone jako I-II

Opublikowano

Dlaczego z 2 wajch zmieniłeś na 1.

Troszke :) czasu mineło ale po prostu nie widziałem tego pytania :) A więc tak orginalnie miałem jedną wajche dopiero puźniej przerobiłem na dwie jednak nie podobała mi się (bardziej ojcu) taka robota może z przyzwyczajenia do jednej albo po prostu nie było to takie dobre jak orginalnie, i po ok 2 miesiącach znowu została tylko jedna.

Opublikowano

Dare0x co ty za bzdety wypisałeś :lol: Tak to oznaczają sobie biegi ci którzy nie mają pojęcia o tym schemacie. A wiesz czemu ruscy tak nie oznaczyli biegów? Bo by prędkości sie nie zgadzały np: mniejszy bieg był by szybszy od większego