Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie.

Czy ktoś mógłby mi zrobić zdjęcie z tylnej części dowodu rejestracyjnego c328 w którym są dane ad. masy pojazdu, dmc pojazdu i dopuszczalnych ciągniętych przyczep? Bo robiłem przegląd nowego nabytku który ma stary dowód i takowych informacji nie ma tam, a na "papierku" który wydrukował Pan diagnosta np. DMC pojazdu jest 2050kg, a waga 1485kg. Niestety nie mam tabliczki znamionowej i tu pojawia się problem bo chcę przerejestrować pojazd a mam pewne wątpliwości co do tych danych.

Oczywiście zdjęcie z wymazanymi danymi :) typu adres i nr ramy

Opublikowano

A  co  Ci  za  różnica  co  tam  wpisze? 

U mnie  w  c330M jest

DMC 2240

DMC przyczepy jest xxxxxxx 

dopuszczalna ładowność jest  5500 

i  za  cholere  tego nie kumam  tej ładowności  znaczy , ale  nie przeszkadza mi  to w niczym 

Opublikowano

Witam posiadam c360 który dawno kupił muj ojciec nie przerejstrowywal ani nic nie robil przeglad ani ubezpieczenie nie bylo płacone od x lat co teraz z tym zrobić pomużcie czy da rade cos z tym jeszcze zrobić

Opublikowano

Jeśli sprzedający zgłosił sprzedaż, a zapewne tak zrobił, zostaniesz posądzony o fałszowanie dokumentów. Zaległe OC to kolejny poważny problem. Lepiej tego nie ruszaj, bo będzie więcej problemów niż pożytku.

Opublikowano (edytowane)

US to nie problem, problem jest z OC, jedyną opcją jest opłacenie dobrowolne opłacenie składek wstecz plus jakieś odsetki które wynosiły 15% wartości składek wstecz.

Edytowane przez corrado
Opublikowano

Idziesz opłacasz i problemów nie robią gorzej jest jak nie opłacisz i sami Cię znajdą wtedy wtedy jest postępowanie więc i kasa kosmos bo oni dla siebie to liczyć potrafią. Kolega miał w tamtym roku taką sytuację więc jestem prawie na świeżo. 

Opublikowano (edytowane)

Witam posiadam c360 który dawno kupił muj ojciec nie przerejstrowywal ani nic nie robil przeglad ani ubezpieczenie nie bylo płacone od x lat co teraz z tym zrobić pomużcie czy da rade cos z tym jeszcze zrobić

1. droga legalna - szukasz tej hodowli albo firmy która ją przejęła i może mają to w aktach (wątpię bo obowiązek trzymania faktur to 5 lat i rok bieżący czy jakoś tak).

Inna bajka to to że przekopujesz wszystkie dokumenty w domu i może odnajdziesz fakturę (nas jak wku****i to umowa na dostawę wody z lat 80 tych się znalazła i to samo było z energią elektryczną - odnalazła się i w enerdze mocno się zdziwili).

2. droga którą szybko można spotkać się z prorokiem (prokuratorem) - kupujesz papiery od innej.

-----edit-----

Czemu ciągnik nie został przerejestrowany od razu?

Słownik obowiązuje wszystkich.

Edytowane przez Nikita_Bennet
Opublikowano

Witam Was!!!

W sąsiedniej miejscowości koleś sprzedaje c330. Wydawało by się wszystko ok tylko że jest problem bo pisze że ten ciągnik jest bez możliwości rejestracji. I tutaj nastaje największy problem...

Czy jest może jednak jakaś możliwość zarejestrowania takiego ciągnika?? Znalazłem na ''sprzedajemy.pl" dokumenty do ciągnika.

Jak myślicie będą jakieś problemy z zarejestrowaniem ciągnika z takimi dokumentami??

Tutaj macie link do sprzedawanych dokumentów - http://sprzedajemy.pl/dokumenty-ursus-c330-mtz-82-zetor-5211-i-inne-papiery-nr26950197

Bardzo Was proszę o dużo odpowiedzi :)

Opublikowano

Poważnie? Daruj sobie takie przekręty ponieważ jest to nielegalne, grozi wysokimi karami i konsekwencjami prawnymi. Coś takiego na pierwszym lepszym przeglądzie diagnosta wykryje, o ile zarejestrujesz. Inna sprawa, że te papiery to też może być podstawione ogłoszenie na łapanie naiwnych. 

Dowiedz się jeszcze czemu nie ma możliwości rejestracji tego ciągnika. Może da się legalniej wyprowadzić.

Opublikowano

Dogadujesz sie z gościem i pisze na ciebie umowę kupna-sprzedaży (z gościem od papierów) i bez problemu przechodzi... normalnie rejestrujesz ciągnik
Tylko lepiej żebyś te dokumenty kupował w we własnym zakresie, bo może z tym ogłoszeniem być podpucha... a z tymi przeglądami tak nie jest...

Opublikowano

Poważnie? Daruj sobie takie przekręty ponieważ jest to nielegalne, grozi wysokimi karami i konsekwencjami prawnymi. Coś takiego na pierwszym lepszym przeglądzie diagnosta wykryje, o ile zarejestrujesz. Inna sprawa, że te papiery to też może być podstawione ogłoszenie na łapanie naiwnych. 

Dowiedz się jeszcze czemu nie ma możliwości rejestracji tego ciągnika. Może da się legalniej wyprowadzić.

Jak niby wykryje?