Skocz do zawartości

Zetor Major 80 - Rosnący poziom oleju w silniku

Rafal1994

Rekomendowane odpowiedzi

Witam , posiadam ciagnik zetor major 80 silnik zetor ( jak wychodziły pierwsze majory ) , i mam pewien problem a mianowicie  , w bloku  mam coraz więcej oleju około co 2 dni przybywa z liter albo i więcej , conajmniej , płyn chłodniczy nie ubywa  i z skrzyni  też nie ubywa  , jeynie co mi się wydaje to  więcej paliwa pobiera  , i  dodatkowo ciągnik dziwnie chodzi przy cięzkiej pracy np. przy pługu 4 skiby , dziwne odgłosy daje ,  tak jak by dudni

Co mają końcówki do komory korbowej? Prędzej wiecej paliwa spali i do tego czarny dym.Uszczelnienie w pompie  wtryskowej

Mają mają. Ja tak w Perkinsie miałem, z tym że nie w tak wielkiej ilości:

http://www.agrofoto.pl/forum/topic/10020-mf-255-ropa-dostaje-si%C4%99-do-oleju-silnikowego/page-3

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Rafał2222
      Witam. Po uprawach traktor 5011 ciężko zaczął mi palić. Trzeba długo kręcić żeby zapalił, gdy już łapie to zgaśnie nie utrzyma pracy aż za którym razem. Gdy już zapali to już już normalnie chodzi zgasze go i normalnie pali a na następny dzień to samo. I teraz od czego zacząć sprawdzanie? 
    • Przez krislord81
      Mam problem z podnośnikiem w Proximie 90
      Podnosi ładnie ale bez obciążenia nie chce opuścić podnośnika .
      Trzeba na niego wchodzić i mocno dociskać żeby zeszlo do końca 
      Z obciążeniem opuszcza normalnie
      Jak to rozwiązać ?
    • Przez krzysiek1979
      Glowica po 170h po regeneracji. Po zdjeciu kolektora wydechowego na 3 cylindrach ślady oleju na trzonkach zaworów wydechowych.Kanaly tłuste. Po zdjeciu sprężyny zawór ma luz na boki jakies 0.5mm,moze ciut wiecej. Ciagnik zużywa olej na 100h jakieś 2 litry,gdzie wcześniej to było z 0,2l na te godziny. 
    • Przez matik5
      Witam mam problem z zetorem majorem cl 80. Na zaświeca się mu na czerwono stóp i błąd DTC   111/01 
      Ktoś się oriętuje co może być przyczyną ? Dodam że żadnych objawów nie ma 
    • Przez piotrxdxd
      Witam ,wie ktoś od czego jest ta pompa ,zdemontowana z zetora 6711 lecz chyba to nie jest seria.

• Dodaj nową pozycję...