Niepłodność byka?
-
Podobna zawartość
-
Przez tyj123
poraz pierwszy nam takie coś sie zdążyło parę dni temu zdechł nam cielak mięsny(brąz) 4 miesięczny wszystko rozegrało sie w 15 min zaczął ryczeć potem piana i krew mu z nosa leciała a po chwili sie położył i było po nim . Jak weterynarz przyjechał zrobiliśmy mu mała sekcje nie był on nawet wzdęty ale miał takie dziwne serce gąbczaste miękki czy z was ktoś miał podobną sytuację i co to mogło być bo weterynarz stwierdził że to wada wrodzona........
-
Przez kat
Ktoś przerabiał w swoim stadzie takową? U nas w ciągu 3 dni 5sztuk zaczęło obficie laksować. Weterynarz dał jakieś zastrzyki kazał dawać kredę pastewną i Enterogast. Mogę jeszcze dodać ze zarażone sztuki są bardzo podatne na zapalenie płuc.
Miał ktoś do czynienia z tą choroba wirusowa? Jak najlepiej łagodzić skutki biegunki?
-
Przez Revof
Witam, Posiadam byka około 450 kg,byczek wiosną był na pastwisku, wszystko było dobrze do momentu gdy byczka sprowadziłem do obory, daje mu 5 litrowe wiadro śruty z pszenżyta i owsa rano, wodę i ma siano, następnie około godziny 16-17 byczek jest wzdęty na lewy bok, średnio co drugi dzień , gdy zadzwoniłem do weterynarza kazał wlać mu pół litra oleju, po 20 minutach przechodzi i tak od dwóch tygodni, teraz mam zamiar dawać bykowi ziemniaki,boje się, żeby nie padł. Co robić ? Pomocy
P.S może mu dawać śrutę na mokro ?
-
Przez Bercik92
Jak zapobiec szorstkiej i matowej siersci u bydła? odrobaczyć? dać jakies witaminy? żywie dobrze a mimo wszystko cielaki z taką sierścią słabiej rosną
-
Przez DanielTrawiski
mój byk nie chce od rana jeść codziennie ryczał żeby mu dawać co godzinę a dzisiaj nic nie chce pomuszcie mi
daje mu śrute mokre wysłotki siano i parowane kartofle z śrutą
-

Rekomendowane odpowiedzi
Bydło rasy aubrac