Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Robi Trochę ciężko mi uwierzyć w tak dużą różnicę tym bardziej, że na stronie firmy którą polecasz ceny są zbliżone do tych co podałem,a za łyżko-krokodyl czy sam ładowacz nawet sporo drożej.  Swoją drogą pług do śniegu, w ostatnich latach to zbędny wydatek wolał bym paleciak w tej cenie.    Piotrek koniecznie daj fotkę bo jestem ciekaw jak to będzie wyglądać:).

Opublikowano

Z tymi cenami to ugadywać się na miejscu,przez telefon to tylko cena oficjalna sugerowana,ten większy ładowacz o którym wcześniej pisałem', a byłem przy zakupie ,po sprawnych negocjacjach wyszedł taniej jak mój. Tak że z dzień powęszyć a różnica w cenie może być i 5-10 procent. I zawsze ale to zawsze z montażem.Piszę z własnego doświadczenia.

Opublikowano
na 90 procent jest rok gwarancji. Ale ja jakos bardzo na gwarancje nie patrze bo jak cos peknie to pewnie winny bedzie uzytkownik. co do ceny to czemu mial bym klamac? faktury nie moge pokazac zeby udowodnic bo mialem tam troche co innego wpisane. a na stronie tej firmy jest podana cena katalogowa z ktorej sami odrazu opuszcza a mozna jeszcze troche utargowac. tak samo jak z nowymi ciagnikam rabat za to za tamto i jeszcze za cos a w firmie obok takie same rabaty i promocje
Opublikowano

szybkie pytanie, ladowacz na 912, faworyt tur6 ursusa ze względu rozłożenie masy, blisko kabiny a nie głównie na przednią oś

może ktoś poradzić jak inne ladowacze leżą na takim ursusie? m.in. ł106, mt02, it1600

Opublikowano

Tur,to raczej nie,chyba że go nie odepniesz ;),adaptacja [konstrukcja wsporcza] praktycznie w każdym ciągniku różni się punktami mocowań,pomimo to podejrzewam że oj pomocna nie jest,kabina też nieżle miesza,i jakoś ludzie muszą ten problem ,,obejść'':S.Trzydziestka w cabrio 9_9....

Opublikowano
Cześć, jaki będzie najlepszy polski tur do 20tyś netto razem z łyżkokrokodylem. Tur o udźwigu 1600kg, najpierw na zetorze 8011 docelowo jakiś zachodni 4cyl 100 KM. Tur nie bedzie pracował dużo ale chce coś lepszego. Czy w tej cenie poszukać już trac lifta?
Opublikowano

Odpowiedź w temacie trochę późna ale warto odpowiedzieć bo widzę że są dalej pytania o ładowacz MT02 od metal technik. Mam ten ładowacz u siebie w MF 5410 od 2012 roku i niestety Panowie ale nie sugerujcie się tylko ceną ładowacza. Na dzień dzisiejszy gdybym miał wybierać nowy ładowacz to celowałbym pewnie w Metal Fach, w ostateczności intertech ale też ze sporą dozą niepewności. Po 5 latach użytkowania MT wyszły wszystkie wady konstrukcyjne i wykonawcze, zarówno jeśli chodzi o samego tura jak i adaptację do ciągnika. Tur jest teraz po remoncie i mam nadzieję że będzie jeszcze działał przez parę lat ale nikomu nie polecam takiego problemu jak MT02. Z głównych wad które udało się naprawić i których trzeba się wystrzegac:

-brak smarowalnych tulei głównych, smarowanie zastąpione tuleją poliamidową która wyrabia się od tarcia i naprężeń. Robią się luzy i sworznie o grubości 3,5 cm gną się jak plastelina(mogę podesłać fotki). Dodam że mam starą koparkoładowarkę ze smarowalnymi sworzniami i tego problemu nie ma, metal fach bodajże też ma sworznie smarowalne z charakterystycznym rowkiem. Jeśli zastanawiacie się skąd niższa cena to właśnie Wam odpowiedziałem

-zbyt duża tolerancja otworów w mocowaniu tura do bloku silnika+rama przyspawana w taki sposób że obciążone są bardziej 2 z 4 śrub. W efekcie tur nie "opiera się" na śrubach a trzyma samym jej dociskiem. Na jednej stronie te śruby po prostu się urywały, jedna po drugiej. Wynika to chyba z niedbałości montażystów, nie wiem nie wnikam. 

-tandetne materiały - wspomniane wcześniej sworznie, sam metal który mimo że jest go dużo to można go wyginać jak plastelinę

-malowanie - porażka, po 2 latach zaczęła odłazić farba(a niby jest malowany proszkowo :D), co roku jest gorzej

-wolne działanie- za słaba pompa? nie robiłem nic z tym problemem ale na pewno nie jest to wina ciągnika

Pierdół typu pocące się siłowniki czy po prostu debilnie umocowane "trzymaki" końcówek w ładowaczu bel na których można rozwalić przewód nie będę pisał. Ogólnie podejście raczej w stylu "gwarancja do bramy a potem się nie znamy", chcialem dokupić oryginalne części ale firma nie fakturuje nic rolnikom, trzeba się kontaktować z dealerem który może te części sprowadzić. Telefon do dwóch najbliższych, jeden i drugi to przysłowiowy "pan wiesio" do którego trzeba jechać, pokazać mu część i wtedy uda się zamówić. W momencie krytycznym czas oczekiwania na części to kilka dni choć do firmy jest rzut beretem. Super podejscie do klienta któremu coś potrzebna maszyna do pracy. Ponownie przypominam metal fach który ma normalny sklep internetowy z katalogiem części.

Szkoda gadać 

Opublikowano

A no widzisz, ja mam z 2014 roku i bezawaryjnie a pracuje też dużo, szybko podnosi ( sąsiada Metalfach sporo wolniej), nic nie odstaje nic się nie gnie. Widocznie początki produkcji i wychodziły takie kwiatki.

Opublikowano

Zamawiał ktoś ostatnio tura z metal technika mt02? Czekam dwa miesiące i zapowiada się, że poczekam jeszcze długo. Jak wygląda czas oczekiwania u innych producentów?

Opublikowano

Mój czekał z miesiąc na montaż.  Popatrzcie,lub lepiej zamówcie od razu przewody olejowe wzmocnione do np 230 bar. Drożej wyjdzie niech 200zł,a jak pęka pod ciągnikiem to i w kilka sekund olej pa pa  .Moje mają 160 bar ,a ciągnik wytwarza 190 i już jeden nie wytrzymał na prostym odcinku.  Gdyby nie bańki hydrauliczne [wypadła mi z pamięci nazwa] podejrzewam że od podnoszenia wcześniej by postrzelały Jak zobaczyłem efekt to już pod pustym podniesionym ładowaczem nie przechodzę  [choć rzadko,ale się zdarzało]:S