Ciągnik 3 a 4 cylindrowy w praktyce
-
Podobna zawartość
-
Przez qbic
Witam, ostatnio mój t-25 wracając do domu zastrajkowal. Usłyszałem jakiś huk z pod maski i czym prędzej go zgasiłem. Po rozebraniu go okazało się ze pękło gniazdo zaworów. Część tego gnazda lekkowbiła się w tłok i głowicę. Postanowiłem sprawdzić szczelność cylindra po przez wypełnienie go ON. po około 2 godzinach poziom ON opadł o około 1-1,5 centymetra. Dodam że przed awarią traktor nie brał nic oleju, a przynajmniej nie wymagał dolewek miedzy wymianami. Postanowiłem sprawdzić jak zachowa się drugi cylinder i okazalo się że podobnie ubyło ON. I teraz moje pytania:
1. Czy tak może być? Czy może jest coś nie tak z tłokiem/pierścieniami/cylindrem?
2. Czy uszkodzenie tłoka i cylindra widoczne na zdjęciach kwalifikuje je do wymiany?
-
Przez Blondi
witam wszystkich gdzie mogę kupić uszczelniacz parciany do siłownika o nr CJ5D-16-80/45/630Gw lub zestaw naprawczy
-
Przez wstani
Witam
Silnik po remoncie 70 mth , remontowany w zakładzie wstawiona surówka i obrobiona , złapało 1 cylinder od pompy wody na górnych pierścieniach .Gdzie szukać przyczyny .Dziękuje za pomoc.
-
Przez marek5
Witam,
Poszukuję cylindra siłownika wewnętrznego podnośnika do John Deere 3650. Oznaczenie na cylindrze L41190 i L61390.
Jeśli ma ktoś informację gdzie może być dostępni taki podnośnik będę wdzięczny.
Marek
-
Przez peresik
Witam mam pewien problem. Zamontowalem dzisiaj nowe tuleje do cylindra w C330 i okazało się że wystają one 0.35 mm ponad blok A w książce dopuszczalne jest Max 0.16 mm. Tuleje są firmy Mahle. Pod górną krawędź tulei jest włożona tylko jedna podkładka miedziana z zestawu. Co w takiej sytuacji trzeba zrobić? Czy to są podkładki tylko dystansowe i można zamontować bez niej czy ona też uszczelnia i musi tam być?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Ciągnik do lekkiej pracy
Orka zimowa