Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tylko kolego nie każdemu potrzebny przedni tuz wom i tur.
Ale i tak uwazam ze 5r jest za droga ale tańsza nie moze byc bo zabiłaby sprzedaż 5m która plasuje sie troche niżej i ma przesadzona cenę o około 30-40 tys.

Pewnie Golas jest w tej cenie wszytko co w standardzie. Dołóż mu tuz wom tura itd i zaraz zrobi sie 250-270 za 90 km Troche przesada jak za 90 km.

Opublikowano

New holland td5 85 klima,zaczepy,rewers hydrauliczny,pompa wzmocniona,koła 360   480tył,dwa siłowniki tuz/przednia oś   130netto  

Kubota m 8560 146700 netto    dilerzy w pobliżu który lepszy pod pod tura?

Opublikowano

kubota m100gx 178 netto tylko ciągnik produkcja 2015 -----nh t5 110 koła 24 przód 34 tyłbez amortyzacji osi i kabiny 183 netto ciągnik dużo bedzie pracował z ładowaczem  co myslicie co polecacie -czekam jeszcze na wycene demówki jd 5r  :)

Opublikowano

zalezy do czego ciagnik i do jakiej mocy to ma raczej kluczowe znaczenie przy wyborze. mialem okazje ostatnio duzo czasu spedzic z gosciem ktory wozi new hollandowi maszyny i twierdzi ze to bardzo dobry sprzet.tylko trzeba uwazac na nowosci

Opublikowano

zalezy do czego ciagnik i do jakiej mocy to ma raczej kluczowe znaczenie przy wyborze. mialem okazje ostatnio duzo czasu spedzic z gosciem ktory wozi new hollandowi maszyny i twierdzi ze to bardzo dobry sprzet.tylko trzeba uwazac na nowosci

moc do max 110km ciągnik do ładowacza załadowywanie codzienne wozu paszowego, obornik, słoma ,przyczepa 10t ale w razie awarii większego aby dał radę z agregatem siewnym 3m  profil gosp to hodowla bydła mięsnego

Opublikowano

do tych robot co planujesz sugerowalby zakup ciagnika powyzej 100km napewno.120-140 bylo optymalne. ja mam fendt 309 ci i do pluga 4 skibowego i agregatu uprawowego 3 metrowego, jest za lekki(wazy okolo 4 ton z tego co pamietam).moc moze i styka ale przydala by sie wieksza.wedlug mnie waga ciagnika ktory zamierzasz kupic powinna wynosic minmalnie 5 ton.

Opublikowano

do tych robot co planujesz sugerowalby zakup ciagnika powyzej 100km napewno.120-140 bylo optymalne. ja mam fendt 309 ci i do pluga 4 skibowego i agregatu uprawowego 3 metrowego, jest za lekki(wazy okolo 4 ton z tego co pamietam).moc moze i styka ale przydala by sie wieksza.wedlug mnie waga ciagnika ktory zamierzasz kupic powinna wynosic minmalnie 5 ton.

to ciągnik na prow mocy wiekszej nie da rady   a jak wspomnialem jest większy ciągnik 

Opublikowano

witam co lepiej wziąć z wyposarzenia, w NH T7.175 skrzynie pc z podłokietnikiem classic czy srzynie rc i podłokietnik sidewinder z zaworami ehr, bo cenowo podobnie powinno wyść.

Opublikowano

Ja mam 6100rc prawie od 3 lat a kuzyn 6110 rc

I jak się spisują ciągniki,mieliście jakieś awarie i jak jest z DPF-em nie zapycha się.mile widziana cena i wyposażenie może być na Priw.i jak spalanie przy lekkich i ciężkich pracach. Będę wdzięczny za kilka informacji. Miałem brać nowego NH T5 ale jak na targach zobaczyłem 6 MC i 6RC TO odrazu się spodobał.
Opublikowano

Ja mam na nim tura wiec pryka na wolnych i w polu. Dpf wypala sie raz na 100-110 godzin. Nie zapycha sie, w polu jak obciążony to wypalał sie z 15 minut, spalanie na 600 godzin średnia wyszła 6.6 litra. A jak mierzyłem spalanie to w 3 bronię staltech spała okoli 7-8 litrow na ha, w pługu 14-16 3 obrotowa na ha. ubijanie kiszonek 4-4,5 na godzien. Jedyne co zmieniłbym to skrzynie na ecoshift bo na 24, 40 rozwija przy 2100 a powyżej 1900 spalanie idzie dość mocno w gore

Opublikowano (edytowane)

Ja mam na nim tura wiec pryka na wolnych i w polu. Dpf wypala sie raz na 100-110 godzin. Nie zapycha sie, w polu jak obciążony to wypalał sie z 15 minut, spalanie na 600 godzin średnia wyszła 6.6 litra. A jak mierzyłem spalanie to w 3 bronię staltech spała okoli 7-8 litrow na ha, w pługu 14-16 3 obrotowa na ha. ubijanie kiszonek 4-4,5 na godzien. Jedyne co zmieniłbym to skrzynie na ecoshift bo na 24, 40 rozwija przy 2100 a powyżej 1900 spalanie idzie dość mocno w gore

A przy wypalaniu DPF-a nie wali iskrami?mi się spodobał ten model bo trochę waży ponad 5 ton i nadaje się do ładowacza jak i pług.A 4-ke obrotową ibis Vario pociągnie na górzystych mozajkach?miałeś jakieś awarie?i jeśli możesz to cenę i wyposażenie.ja też bym wolał RC bo ma mocniejszy tylni TUZ i wybór skrzyni biegów.

Edytowane przez pestek666
Opublikowano

Jakimi iskrami? To nie 60. Zależy jakie górki i co za mozaiki. U mojego kuzyna chodzi w akpil km 180 i daje rade ale u nas raczej górek nie ma

Znajomy mówił żeby uważać przy wypalaniu dpf bo silnik wtedy pracuje na wysokich obrotach i sadza która jest wypalana potrafi się odrywać i doprowadzić do zapalenia np.ścierni.u nas ziemie ciężkie jak to na żuławach.
Opublikowano

Jak chu.... na wysokich. W polu nie widać żadnej różnicy a jak musisz wypalić np. Na podworku to ma około 1100-1200. Jak masz bardzo ciężkie ziemie i spore górki to moze mieć cieżko w 4. Orać bedzie oral ale nie bedzie odpowiedniej prędkości.

Opublikowano

Jak chu.... na wysokich. W polu nie widać żadnej różnicy a jak musisz wypalić np. Na podworku to ma około 1100-1200. Jak masz bardzo ciężkie ziemie i spore górki to moze mieć cieżko w 4. Orać bedzie oral ale nie bedzie odpowiedniej prędkości.

Z DPF -em nigdy nie miałem do czynienia dlatego też wolę się dowiedzieć czegoś od osoby która ma z tym do czynienia.a możesz jeszcze cenę zdradzić i wyposażenie bo mi handlowiec z FRICKE wstępnie na targach powiedział że 6100mc z turem w 220 netto się zmieści.ale ja wolałbym 6100rc
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v