Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Za 280 netto mają na placu w Zip Agro czarną  Pumę 145 z przednim Tuz, amortyzacją osi i kabiny, na elektronicznej hydraulice zewnętrznej.

problem w tym że we wniosku mam ciągnik do 130 km

Opublikowano

@up Juz nie przesadzaj, nowy ciągnik to nowy ciągnik. Lepiej dołożyć troszeczkę i mieć pewna nowa maszynę która nie będzie miała tyle awarii co jakąś używa.

Wydaje mi się ze za 1/3 nowego mozna miec calkiem ciekawa używkę. Także dokłada sie troche wiecej niż troszeczkę. Nowe ciągniki tez sie psują. To moje zdanie prywatne, pozdrawiam.
Opublikowano

Przy zwrocie 60% i zwrocie vat to nowy ciagnik wychodzi wlasnie za 1/3 ceny.  

Tak tylko jeśli bierze się maszyny na kredyt, przynajmniej na 5 lat to większa część tego dofinansowania pójdzie w koszty kredytu 

Opublikowano

@up Juz nie przesadzaj, nowy ciągnik to nowy ciągnik. Lepiej dołożyć troszeczkę i mieć pewna nowa maszynę która nie będzie miała tyle awarii co jakąś używa.

kolega raczej ma namyśli że im nowsza wersja danego modelu tym droższa i gorszej jakości, ja też jestem tego samego zdania, obecnie silniki ponad 100 KM o pojemności 3,4 litra i do tego jeszcze tyle pierdół żeby spełnić normy emisji że aż strach pomyśleć co się będzie z tym działo za kilka lat

Opublikowano

Cnh konkurował zawsze ceną, teraz ceny równa z jd patologia...
Nowy to nowy wiesz co masz jak zadbasz to posłuży, uzywka to uzywka nigdy nie wiesz "Panie on pluga nie widział opryskiwacz rozsiewacz i brony"

Opublikowano (edytowane)

Ja po poprawkach na modernizacje mam wycenionego case maxxuma 135 cvx na 280tys.netto bo starego 130cvx już nie ma a cena była identyczna. Dealer nie miał wyboru jak mu na kliencie zależy i by nie zmieniać zestawienia finansowego.

Teraz to z nowym rokiem po wypuszczeniu nowej serii szukają frajerów by z początkiem roku podciągnąć zyski z końcem roku by dobrze zamknąć sezon na plusie będą namawiać na zakupy obniżając ceny, a na jesieni proponować jakieś testy byle zadowolić klienta. Do tego dochodzi strona przetargowa i każdy będzie chciał dać jak najniższą cenę ale bez straty bo z nowym rokiem opchną inne maszyny drożej- chodzi o to by rok zamknąć nie o ilość sprzedaży tylko o "$"

Edytowane przez macin87
Opublikowano

MF 7714 79300 euro netto

valtra T144 aktive 327 tys. netto

Wyposażenie w obu:

oryginalny przedni tuz, amortyzacja osi, kabiny i podnośnika, koła 650/65 R38 + 540/65 R28, poszerzenia błotników, 4 pary zaworów mechanicznych, klimatyzacja manualna.

Opublikowano

Witam poszukuje nowego ciągnika na swoje 12 ha, co powiecie na temat t7 165? Na testach miałem T7 175 jako najmniejszy z rodziny T7, a teraz dowiaduje się że jest niby mniejszy T7 którego Nh proponuje za 250 z gwiazdką, ale szukałem danych na ten temat i nie znalazłem

Opublikowano

jeden z ostatnich starych t5 w polsce w full wersji ze skrzynią DC za 160 netto, między innymi: 2 koguty, opony 480 i 540 michelin, klima, 3 pary wyjsc, wieksza pompa, okno w dachu, poszeżane błotniki, automatyczny zaczep tylny, tylne obciążniki na koła, radio bluetooth i usb, siedzenie pneumatyczne 

Opublikowano

Nie wiem co większość ma z tymi dwoma kogutami i radiem.  To jest najmniej ważna sprawa którą za parę groszy można kupić a zazwyczaj na pierwszym miejscu ludzie to piszą, dealer ładnie wmawia takie bzdury . Pod jakimś zdjęciem z t6 na af jakiś gość się chwalił że za drugą lampę  zapłacił chyba 600 zł ( nie pamiętam dokładnie) to śmiech na sali jak taki kogut można za około 100 zł kupić. 

Opublikowano

Te 600 zł to raczej za oba koguty, tylko ten gość raczej tego nie załapał. Przynajmniej tyle kosztowałyby w Valtrze. 600 netto za dwa, 350 za jeden. Pamiętaj też, że w tą cenę wlicza się fabryczna instalacja elektryczna do nich i składane uchwyty. Za 100 zł to kupisz raczej jakiś pseudomigacz na magnes a nie koguta. Do swojego 27 letniego Zetora 7211 to sam bym pewnie taki założył. Za porównywalny do fabrycznych to trzeba raczej dać 200 zł. Więc dla 150 zł nie widzę sensu, żeby uprawiać druciarstwo w nowym ciągniku za 250-350 tysięcy.

Za to na instalacji radiowej zamiast fabrycznego radia faktycznie można zaoszczędzić 500-1000 zł zależnie od marki ciągnika.

Opublikowano

Tylko że często cała instalacja jest doprowadzona wystarczy kogut i włącznik. I schemat instalacji. Kolega w proxie brał bez radia bez głośników wszystko zaslepione a instalacja była

Opublikowano (edytowane)

MF 7714 79300 euro netto

valtra T144 aktive 327 tys. netto

Wyposażenie w obu:

oryginalny przedni tuz, amortyzacja osi, kabiny i podnośnika, koła 650/65 R38 + 540/65 R28, poszerzenia błotników, 4 pary zaworów mechanicznych, klimatyzacja manualna.

Wiesz może czym się różni skrzynia aktive od Hi-tech5 ?

Edytowane przez macio9554
Opublikowano

Może nie do końca jasno napisałem ale o to mi właśnie chodziło że te instalacje są już wyprowadzone a dealer tak kit wciska że jak ktoś się nie zna to  wierzy we wszytko co powie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Planujecie zakup nowego ciągnika rolniczego w tym roku? Macie jakieś wyceny nowych ciągników? Odwiedziliście jakiegoś dilera?
      jeżeli znacie ceny nowych ciągników lub zamówiliście nowy ciągnik podzielcie się informacją z innymi użytkownikami, na pewno pomożecie podjąć decyzję.
      Kontynuacja tematu: 

• Przez paweł199413
      Stoję przed wyborem przyczepy jednoosiowej coś w okolicy 4t. Co polecacie. Moze ktoś z was ma coś w miarę na sprzedaż 
    • Przez maniek05
      Witam mam do wymiany opony 420/70/r24 czy Turecka firma OZKA zda egzamin moze jakaś opinia ,dużo jeżdżę po asfalcie  jake opony polecicie

• Przez ursus914mirokk
      Witam chce kupić rozrzutnik obornika SIPMA RO 800 Zefir lub PRONAR NV161/2  czy ktoś posiada taki rozrzutnik jaki podałem lub ma tej firmy?? jake sa wady i zalety ? na co zwrucic uwage 
    • Przez yacenty
      Witam!
      prosze w miare mozliwosci o rozne cenniki
  • Dodaj nową pozycję...
v