Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 godziny temu, pawel885 napisał:

To czemu duży skup oferuje 800zł a mały staś tylko pincet? 

Bo ma za mało pieniadzy a tak w ogóle to on pszenicy świniom nie daje wiec jego to nie dotyczy

Opublikowano (edytowane)

To się nazywa korekta albo odreagowanie, to normalny proces rynkowy. Spadi to bylyby wtedy, gdyby na wzrosty o 1%, a potem spadek o 2-3%

Edytowane przez jahooo
Opublikowano

Też mi się wydaje, że co miało wzrosnąć to wzroslo, teraz dopiero w zimie coś może drożeć , oby się tylko nie okazało, że jednak jakieś tam prognozy czy raporty nie były takie złe jak się wydawalo. 

Opublikowano

Co wy z tym kolesiem dyskutujecie. Ja już poprzestałem, bo wiem że to niezrównoważony psychicznie człowiek. Będzie świniak po 1 zł, to koleś zniknie i będzie spokój. Zauważcie że chrzanią o spadkach cen sami hodowcy, bo myślą że ktoś popchnie na olx po pincset, jak będą siać propagandę na forum. Zaraz się polajkują i będzie git. 

Spadki na giełdach, bo amerykańce sobie wymyślili doskonałe zbiory kukurydzy. Już teraz wiedzą ile im urodzi. Wiedzą też ile ludzie nakosili. Przecież chodzi tylko i wyłącznie o granie na giełdzie. Poszłoby w górę, to nie mieliby czym grać. U nas pszenica w piątek po 780 netto. Jutro będę wiedział czy coś nie ruszyło ponownie. 80 netto w browarze idzie urwać, bo nikt nie wozi. Także ameba już wie że można po 800 netto dostać. 

I uwaga dużo osób woziło, ale na przechowanie, także towaru nie ma w obrocie. Jak kiedyś pisałem, w tym roku brak towaru wyznacza ceny, nie durna giełda, która tylko może wywierać jakiś tam nacisk na większe podmioty. Przecież w niemczech nikt o zdrowych zmysłach nie sprzeda towaru za 800 zł, jak wiedzą, że go nie ma. Niech nasi ściągają z usa kukurydzę jak im brakuje

Opublikowano

A ja dziś kupiłem po 700 brutto ja zadowolony i sprzedający też 😎

Opublikowano

dzisiaj  zadzwonił  gościu  i  prosił  żeby  mu  sto  kilo  pszenicy  dla  kur  sprzedać   bo  nigdzie  nie  może  kupić  a  raczej  nikt  nie chce  sprzedać  bo  ci  co  mają  hodowlę   tłumaczą  że sami  będą  musieli  dokupić  bo  mało  namłócili  , nawet  nie  wiedziałem  po  ile  mu  to  sprzedać  ale  sam  wyszedł  z  ceną  85 zł  a  przecież  zaledwie  dwa  trzy  tygodnie  temu  na  skupach  proponowali  prawie  dwadzieścia  złotych  mniej 

Opublikowano
Dnia 2.08.2018 o 10:04, staszek131415 napisał:

A co to za mieszalnia bo nie ma takiej firmyy chyba ż ew Twojej stodole ;) mnie akurat cena zboża mało interesuje w tym roku bo ani nie kupuję ani nie sprzedaję

A teraz piszesz że kupiłeś po 700 ! Klamczuch z Ciebie  . Dzieciak który całe dnie na forum agrofoto siedzi bzdury wypisuje.  Jak się twój tatuś dowie to  tak po d*pie dostaniesz że tydzień nie usiadziesz 😂😂😂

Opublikowano

Staszek jak nie może znaleźć towaru, to jeździ Passatem po wioskach i jak widzi stare, rozlatujące się gospodarstwo to zatrzymuje się,  szuka gospodarza i pyta czy mu sprzeda zboże po pińcet... Stąd bierze się fenomen jego tanich zakupów.

Opublikowano
21 godzin temu, damianzbr napisał:

Kto skupuje dla agrologu w łukowie? Żabczyński, czy ktoś inny? Bo widziałem za sklepem PSB jadąc w str. Garwolina jakąś nową baterię silosów i nie wiem czy to z młyna czy ktoś inny.

żabczyński

Opublikowano
13 godzin temu, staszek131415 napisał:

Nie złodziei tyko przedsiębiorców to jest cena rynkowa  i nie masz się o bulwersować

cena rynkowa ? człowieku jakby paliwo na CPN było po 2 zł, azot 500 zł za tone a NPK 700zł, podatek od ha po 50 zł, a nowe maszyny o co najmniej 30% tansze to okej, ewentualnie dopłaty dla Polskiego Rolnika zrównane z zagranicznymi (Niemcy , Francja itp.) to spoko, ale ta cena dla mnie nie jest normalna, to jest po prostu kpina w biały dzień za cięzką prace rolnika i takie jest moje zdanie !

Jak ktoś w tej sytuacji która teraz jest musi sprzedać ziarno po tej śmiesznej cenie to jest po prostu przez skupy dymany bez wazeliny we wszystkie dziury aż furczy, a szczególnie jego portfel jest dymany.

• Like 5
Opublikowano
Dnia 14.07.2018 o 13:21, staszek131415 napisał:

Chyba u Ciebie zboża jest pod dostatkiem może brakować konsumpcji ale z paszówką to większość będzie miała sraczkę przy tej pogodzie nikt nie da 700 za paszowe zboże

Dnia 22.07.2018 o 09:49, staszek131415 napisał:

Tak tylko że to są ceny zbóż konsupcyjnyh ile tego zboża będzie w tym roku ? Paszowe nadal 650 ofert do bólu 

Gdzie masz te kilka worków na przehowaniu?:P

Dnia 21.07.2018 o 12:34, staszek131415 napisał:

Widzę Józek że postanowiłeś starą pszeniczkę opchnąć bo widoków na podwyżki nie ma a kolegów namawisz do trzymania https://www.olx.pl/oferta/pszenica-konsumpcyjna-77-ton-CID757-IDwKAB1.html#734e8c0f17;promoted :P

Puki co po 700 nie ma komu dać https://www.olx.pl/oferta/pszenica-siew-z-centrali-CID757-IDwUyD9.html#734e8c0f17

9 godzin temu, staszek131415 napisał:

🤣🤣🤣🤣🤣🤣😂

Oferty po 650, których było do bólu, się skończyły czy jak?😂

• Like 2
  • Haha 1
Opublikowano (edytowane)

Fermy Drobiu Woźniak pszenica paszowa z 680 netto na 750netto, Ago as 740 netto paszowa,770netto konsumcja.I jeszcze taka ciekawostka Cargill Bielany Wr to zboże co nie łapie parametrów z kontraktów,puszcza na przechowalnie na zewnetrzny magazyn   😂😂😂

Edytowane przez lonoh
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, iron napisał:

a Staszek to dymacz nr.1 uziu92 racja w 100%

nie dymacz bo on nikogo nie wydymał tylko janusz nosacz vel cebula - daje pincet i będę za pół godz 

Po 650 ofert do bulu a on kupił po 700 😄 stasiek co ty wyprawiasz ?

Edytowane przez pawel885
Opublikowano
1 godzinę temu, lonoh napisał:

Fermy Drobiu Woźniak pszenica paszowa z 680 netto na 750netto, Ago as 740 netto paszowa,770netto konsumcja 😂😂😂😂😂

Woźniak 750 ale jak masz conajmiej 50 albo więcej ton to ci jeszcze 20zl dołożą.  

Stasiu umilkł 😂 

Opublikowano
1 minutę temu, pio25w napisał:

Woźniak 750 ale jak masz conajmiej 50 albo więcej ton to ci jeszcze 20zl dołożą.  

Stasiu umilkł 😂 

wiem o tym bo pod koniec czerwca poszło do niego 300 ton i podstawił auta

Opublikowano
16 godzin temu, staszek131415 napisał:

Sprzedający zadowolony bo w końcu pojechałeś i przestałeś jęczeć że zboże drogie, świnie tanie, dzieci do szkoły idą - piniędzy na wyprawkę trzeba....

18 godzin temu, JozB napisał:

Co wy z tym kolesiem dyskutujecie. Ja już poprzestałem, bo wiem że to niezrównoważony psychicznie człowiek.

bez takich ludzi nudno by było na tym forum, w każdym temacie jest jakiś as

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez center
      Czym pryskacie pszenice na miotełkę i chwasty żeby było tanio i przelecieć raz ??
    • Przez danielhaker
      Jakie będą ceny pszenicy w sezonie 2019? W jakich cenach jest zboże ozime w różnych regionach Polski? Z tego co pisaliście w poprzednim temacie o notowaniach pszenicy ceny rosną. Jak myście do kiedy będzie ten wzrost? Kiedy najlepiej sprzedać? Czy ubiegłoroczna susza tak mocno wpływa na ceny zbóż? Jakie są opinie rolników? Zapraszamy do dyskusji!
      Kontynuacja tematu: 

• Przez DamianChuchro
      Czego to może być objawa. Zboże zaczyna żółknąć na końcach liści ? Za duża dawka oprysku dolistnego? Czy susza?

• Przez Romek3249
      Witam, z uwagi na panującą suszę nie było możliwe wykonanie u mnie skracania w fazie BBCH 30-31 w pszenicy i pszenżycie, teraz przez weekend spadło 8mm, rośliny odżyły i powraca temat skracania, obecnie rośliny są w fazie 3 kolanka więc zaczął się wielki okres w którym nie powinno się stosować regulatorów wzrostu, pozostaje więc skracanie w fazie liścia flagowego, tylko jakimi środkami najlepiej to zrobić ? Myślałem o samym cerone w dawce 0,6-0,8, mieszance moddusa 0,2 i cerone 0,4, oraz o medaxie (max czy top ? nigdy nie stosowałem medaxu, jeżeli już to jakie dawki ?) Dodam że odmiany to Arkadia i Rotondo, w obu przypadkach nawożenie 160kg N. Ktoś z większym doświadczeniem coś poradzi ?
    • Przez sports2011
      Witam , mam pytanie pszenica od kolanka w górę idzie w bok zamiast wptost oraz kłosy są poskręcane . Nigdy nie miałem takiego przypadku i nie wiem czy to objaw choroby czy oprysk jakiś zaszkodził ?

• Dodaj nową pozycję...
v