Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No aż mnie zaciekawiło . To który zakład padłe skupuje ? Mam wrażenie że niektórym to lekarz by się przydał , bo takie pierdoły pociskają że ...

Opublikowano

Panowie co do cen to w zeszłym tyg sprzedałem 2 byki i 3 jałówki na WBC

1 byk 370 kg mięsa cena 14 netto

2 byk 350 /14

3 jałówka 320/13

4 jałówka 300/13

5 jałówka 300/12,60

Opublikowano
25 minut temu, slawek2301 napisał:

dobrze że napisałeś  że był na,ebany ,,, jaki miał stan takie walił głupoty a następny wierzy i powtarza ,.Znam takich co też zarabiali po pięćset zł . ale w gębie , już nie handlują . bo zbankrutowali . Następna ciekawostka co do po urazówki , pokaż mi zakład który  płaci jak za normalną sztukę , jeżeli opowiadasz takie rzeczy poprzyj to dowodami . po urazówka każda jedna ma jakiś defekt jak nie obita to rozdarta , po za tym każda ma PH co już ją dyskwalifikuje jako pełno wartościowy towar. następna sprawa jak tak , ładnie ci znajomy ojca opowiadał to na co  czekasz ? bierz się za handel i nie narzekaj też będziesz zarabiał pięćset , ale chyba 500+.Jeżeli coś się pisze to trzeba mieć trochę wyobraźni i wiedzy na ten temat . POZDRAWIAM .... a co do cen to w tym tygodniu cena poszła 20 gr do dołu , być może dla tego że towaru jest do bólu a być może zaczął się spadek

Jasne kur*a a dwa domy i trzy nowe samochody to mu z nieba spadły. Każdy zakład płaci za pourazówke jak za normalną sztuke oczywiście poubojowo. Ile wyda miesa takie są pieniądze. Jak złamie się noga to odrzuca się popsute, a jak pękła macica to co mogło się w mięsie popsuć????????  Wziąłbym się za handel ale chwilowo nie mam na to czasu i pieniędzy a co będzie  kiedyś czas pokaże. Nie pisz bzdur bo każdy wie ze za 100 zł tam nikt nie jeździ wystarczy pomyśleć loczicznie. Także nie pisz jak nie masz " wyobraźni i wiedzy na ten temat"

• Like 1
Opublikowano

Ojciec jak był ze znojomym ( Handlarz 20 sztuk może więcej tygodniowo ) Było 13 sztuk jego 7 naszych wtedy i ojciec widział ile netto wychodziło mu i wahało  się między -50 do 400 zł na sztuce w sumie jakoś ponad 3,5 k wychodziło za 13 sztuk Sporo? możliwe tyle że ma pracownika koszt jego 750 zł, ponad  2 tyś kilometrów tygodniowo solówkąprzy spalaniu około 20 l/100 km czyli 400 l paliwa to koszt około 1600-1800 zł paliwo to przykładowy tydzień ten który wiem i czy znów tkie kokosy wiadomo  może gorszy tydzien nie wnikam a i  900 za sprzedaż naszych po ubojowo i transport czyli różnie bywa  a Wracając do Cen w przyszłym tygodniu jedzie najprawdopodobniej 8 2 w o po 14 netto reszta R może u 14,2/14,5 netto powtawiam zdjęcia i wrzuce wybicia jak pojadą 

Opublikowano
9 minut temu, zetorki12 napisał:

No aż mnie zaciekawiło . To który zakład padłe skupuje ? Mam wrażenie że niektórym to lekarz by się przydał , bo takie pierdoły pociskają że ...

Jak jesteś zainteresowany napisz na priv to pogadamy

5 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Właśnie tak jest że ktoś puści bajkę że nawet zdechle sztuki kupują na ubojni. Tak samo jak pracowałem w paszarni że do granulek dajemy gumę albo piach żeby była ciezsza pasza:)

a co robią z tymi co podrzynają?

Opublikowano

U mnie 6 z luzu i 2 z łańcucha

Sołtys u mnie przelew z GÓRY i nawet nie mam rozmowy jak ma być inaczej, nie poszedł by po moich warunkach to poszło by do kogo innego, każdy dawał podobna kwotę, plus minus kilka groszy ale potrącenia większe, więc jak ktos mi dołozy 10 gr i da 6% to na jedno wychodzi ;)

Waga ostatnimi czasy u mnie tylko ogólna, nawet z łańcucha, jak ktoś się nie zgadza to bajbaj....

Opublikowano

mk9422 częściowo masz rację , ale krowa z pękniętą macicą nie jest po urazowa ,( sam mówisz że spokojnie wytrzymała weekend ) i idzie normalnie , chyba że się wykrwawi i leży wtedy święty boże nie pomoże . po urazówka jest wtedy jak coś złamie , leży kilka dni po wycieleniu czy chorobie i wtedy nie ma opcji żeby jakikolwiek zakład zapłacił tak jak za normalną . zawsze może zadzwonić na zakład i przekonasz sie wtedy jak i ile płacą , po co ci pośrednik spróbuj sam. A tamtemu panu dobrze że podziękowałeś bo to jak wcześniej pisałem był pajac nie kupiec

Opublikowano
3 minuty temu, Mikruss napisał:

U mnie 6 z luzu i 2 z łańcucha

Sołtys u mnie przelew z GÓRY i nawet nie mam rozmowy jak ma być inaczej, nie poszedł by po moich warunkach to poszło by do kogo innego, każdy dawał podobna kwotę, plus minus kilka groszy ale potrącenia większe, więc jak ktos mi dołozy 10 gr i da 6% to na jedno wychodzi ;)

Waga ostatnimi czasy u mnie tylko ogólna, nawet z łańcucha, jak ktoś się nie zgadza to bajbaj....

wewrześniu im sprzedawałem to tak było, załadowali bydlaki i czekali za stodołą ze mną i braćmi oczywiście aż przyjdzie przelew dopiero dostali paszporty i odjechali, jako ciekawostkę podam,ze byli po bydło dzień wcześniej dobrze po południu i im nie sprzedałem to następnego dnia już prezd 6 rano tel że są pod domem^_^

Opublikowano

Myślisz ze ubojnia da mi, który odstawia 10-15 szt rocznie taką samą cene, co handlarzowi który odstawia bydło w setkach? Poza tym od handlarza wezmą  każdą sztukę ode mnie nie.

Opublikowano

Przeczytałem dwie ostatnie strony i jestem przerażony. Ja pierwsze szt będę sprzedawał może za miesiąc ,ale już postanowiłem ze wszystko idzie na WBC do wybranej już firmy Maja przyjechać zabrać i reszta należny do nich Nawet warzył nie będę przed sprzedażą mimo ze wagę mam  

Opublikowano

lekarz to by sie tobie przydal,podzynaja glowe krew odchodzi i idzie normalnie nie jedna sztuka w transporcie padnie ze samego stresu,przekarmiona jak by wszystkie mialy isc do kontenera to by z torbami poszli masarnia sie z nimi inaczej liczy ktos musi im dostarczac bydlo

Opublikowano
18 minut temu, debrzyna napisał:

Przeczytałem dwie ostatnie strony i jestem przerażony. Ja pierwsze szt będę sprzedawał może za miesiąc ,ale już postanowiłem ze wszystko idzie na WBC do wybranej już firmy Maja przyjechać zabrać i reszta należny do nich Nawet warzył nie będę przed sprzedażą mimo ze wagę mam  

To jeszcze przedtem skocz do Castoramy kup gumowy młotek i się w łeb jebnij. 

Opublikowano (edytowane)

Ojj już skończcie tą wojnę. Jak by miało to coś zmienić. 

Wylewamy brudy na siebie, a czytają to też osoby trzecie. Lepiej zachować niektóre sensacje dla siebie. 

Edytowane przez ZYLA
Opublikowano

Ja z góry zakładam, ze każdy patrzy aby tylko opier... luźna gadka smichy cichy ale trzeźwy umysł trzeba zachować. Od 4 lat brali od Anny z BBI  w tym roku zaczęli ważyć na samochodzie jalwke wpędzilismy wyświetlacz mieli tak ustawiony ze trzeba było z boku zajść  550 kg patrzę a gość stoi na samochodzie i perfidnie ciągnie za linkę do góry, 590kg i 10gr w górę.

A jak jest z tymi pilotami, ze niby trzyma w kieszeni i jak byk wchodzi to cos tam pyka i jest -, możliwe? :P

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v