Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Wczoraj  sprzedana 1  sztuka  , mieszaniec  hf/lm słaby  zad , poszedł  - bo  psuł  mi nerwy miał  dopiero  20 miesięcy 

725 kg - 7,80  zł /kg .  Cena  bez  rewelacji - bo  w  sumie  byk  też  , ale  za  to  waga pewna  ;)

Waga  i  cena  brutto ,  

Jak słaby zad to nie możliwa cena :rolleyes: na pewno coś z wagą było kombinowane  :o 

Opublikowano (edytowane)

sołtys 48  proszę o reklamę  jakiej ubojni takie wybicie 

BIERNACKI

znajomi odstawiają tam sporo "odpadowych"krów z produkcji mleka, i jałowice co się nie zacielają bądź są po mięśniakach,

krowy wybicie różne od 30 do 50 kilku %

jak mi zaakceptuje mod zdjęcie to stawie z wybiciem ostatniej partii  bo mam zrobione

Edytowane przez soltys48
Opublikowano (edytowane)

cieszę się Twoim szczęściem ale to i tak mało ;/ 

Ludzie piszcie normalne ceny . a takie pisanie to świadczy o rzetelności ceny!!!

Wczoraj sprzedane 3 szt waga ogolna 650 kg krzyzowka ho z lm cana 7.50 brutto . mazowieckie

Edytowane przez rollnik83
Opublikowano

Za 7.80 netto to dawaj kolego odrazu tego kupca do mnie. Mam 10 z luzu mieszańców, miałem trzymać je jeszcze ale za ta cenę sprzedam Ci dzisiaj. Tylko bede ważył na ogólnej, bo na jego to moze byc nawet 9 zł ale nie wierze.

No no co dzień to droższe bydło :D
A mi Karol nie uwierzył, jak napisałem że 7,8 zł brutto za mieszańca wziąłem ;)

Zagradzał sie z Toba. Albo u nas chu.... kupujący albo waga sie zgadza? Pozdrawiam w niedziele
Opublikowano

Soltys a kase od biernackiego masz czy dopiero dostaniesz?

Pisałem,że nie moje bydło tylko znajomych!!!

Czytaj ze zrozumieniem ;)

Kasę im przelewa bez problemów-ale tam idzie naprawdę dużo sztuk

Opublikowano

Ludzie piszcie normalne ceny . a takie pisanie to świadczy o rzetelności ceny!!!

Wczoraj sprzedane 3 szt waga ogolna 650 kg krzyzowka ho z lm cana 7.50 brutto . mazowieckie

napisałem normalną cenę że 7,80 a Ty wyskoczyłeś z 9 to o Co ci chodzi ? 

Opublikowano

mam 6 szt mięsnych ale 7;5 i ni hu hu więcej nie chcą dać cena netto wielkopolska okolice krotoszyna potrzebny dobry kupiec pozdrawiam

gdzie do tej pory oddawałeś było?
Opublikowano

Handlowałem z nim kilka razy kasa po dwóch tygodniach na koncie a waga zawsze byłem przy uboju więc wszystko ok ?

Na żywa też sprzedawałeś? Maja wage na samochodzie?

Opublikowano

No no  co  dzień  to  droższe  bydło  :D

A mi Karol nie  uwierzył,  jak napisałem że  7,8 zł brutto za  mieszańca  wziąłem  ;)

Wieżę tylko tak żartowałem :)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez 4porucznik01
      witam . mam ostatnio problem z somatyką u bydła . nie które sztuki z dnia na dzien maja wyższa liczbe komórek . nie wiem czym to jest spowodowane . dawka paszowa sie nie zmieniła jest taka sama . kukurydza ,siankoiszonka ,siano lub słoma  śruta swoja z mieszanki owsa  jęczmienia żyta i pszenżyta . rzepakowa. wysłodki buraczane , pszenmix oraz dodatki witaminowe od somatyki .drożdze soda i kreda .po kazdym doju krowy maja zasklepiane wymię . ostatnie wyniki z mleczarni tłuszcz 4,27 bialko 3,06  może ktoś pomoże co z tym zrobic jak obniżyć 
    • Przez CeZaRy29269
      Byk 280+ do 30 miesięcy co tp znaczy ?
    • Przez Michał123
      Dzień dobry, czy ktoś opasa bydło ziemniakami? Chciałbym dowiedzieć się od jakiego wieku można dawać ziemniaki i w jakich ilościach. Jako główna dawka pokarmowa, czy jako dodatek np. do kiszonki z kukurydzy?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, czy można krzyżować miedzy sobą Czerwonego i Czarnego Angusa? Chodzi mi o to czy należąc do związku hodowców bydła można krzyżować te 2 rodzaje bydła i czy nadal będzie to bydło czysto rasowe? Czy lepiej mieć jałówki Angusa a byka np. Simentala?
    • Przez Radek65
      Dzień dobry, chciałbym rozpocząć hodowlę 15 krów mamek. Mocno zastanawiam się nad herefordami. Chciałbym poznać o nich opinie osób które tą rasę posiadają, zastanawia mnie czy opasy ładnie przyrastają i jaką można dostać cenę za kg żywca. Czy warto bawić się w krowy mamki jeśli nie mam miejsca na pastwisko? Mamki karmił bym sianem i dodatkowo jakąś paszą energetyczną. Czy lepiej wybrać jakąś inną rasę np. Angusa?
  • Dodaj nową pozycję...
v