Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A u nas w  górę 5,60 a po niedzieli będzie drożej ;)

Opublikowano

zmiany w bioasekuracji z tego co widzialem glownie w niebieskiej strefie, polecam szukac rzetelelnych zrodel typu inspektorat weterynarii, od przyszlego tygodnia ceny w gore, a swin jak nie bylo w Polsce tak nadal nie ma

Opublikowano

no i świetnie, bioasekuracja dotarła do mojej gminy. Mam prowadzić plan. Co w nim pisać? Jest jakiś wzór? Czy robić to w zeszycie? Ściółka jest na stropie więc zabezpieczona. Jedynie świnki stoją w jednym budynku z bydłem. Ale żadnego kontaktu z nim nie mają. Poza tym bydlo nie wypuszczane. Co zrobić? Jak wybrnąć?

Opublikowano

TO co TVN prawdę mówi? :P :P :P

Słuchaj tylko Agrobiznesu i ich cen świń,to na rok 3 razy się wieszasz,a 2 razy umierasz na zawał że znowu Cię wydy...ali;-))

Opublikowano

Już kiedyś pisałem tutaj jak agrobiznes wprowadza ludzi w błąd tym bardziej z cenami tucznika
Już nie raz prognozowali obniżki za Odrą a okazywało się ze tuczniki nie tanialy a drozaly i ludzie rwali włosy z głowy Ale tak to jest jak się nie sprawdza samemu giełdy niemieckiej tylko wierzy w agrobiznesy albo czyta przewidywania analityków co się będzie dziać za 3-4 miesiące jak oni nie wiedzą co Niemcy zrobią za 2 tyg

Opublikowano

Jakbyśmy mieli kasę co idzie na fundusz Promocji toby gadali co my chcemy niestety oni za nasze pieniądze robią interesy

Opublikowano

Co do programu Agrobiznes to juz od czasow Samobrony powinien zmienic nazwe na Agronedza bo jak ogladam ten program to na 10 informacji zawsze  9 jest zlych dla rolnika. no teraz to sie zmienilo bo teraz to propaganda sukcesu, jak np. pomoc z tanimi kredytami dla rolnikow poszkodowanych przez niskie ceny swin czy mleka( ten od stycznia do kwietnia co zbierali wnioski) ile to bylo trabienia ile milionow jest przeznaczone na pomoc dla rolnikow i ile to rolnikow pomoc dostanie, a okazalo sie ze kryteria byly takie ze ta tania pomoc dostalo ok. ....... 100 rolnikow z calej polski!!!!!! ale o tym agrobiznes niewspomnial.

Opublikowano

Co do programu Agrobiznes to juz od czasow Samobrony powinien zmienic nazwe na Agronedza bo jak ogladam ten program to na 10 informacji zawsze  9 jest zlych dla rolnika. no teraz to sie zmienilo bo teraz to propaganda sukcesu, jak np. pomoc z tanimi kredytami dla rolnikow poszkodowanych przez niskie ceny swin czy mleka( ten od stycznia do kwietnia co zbierali wnioski) ile to bylo trabienia ile milionow jest przeznaczone na pomoc dla rolnikow i ile to rolnikow pomoc dostanie, a okazalo sie ze kryteria byly takie ze ta tania pomoc dostalo ok. ....... 100 rolnikow z calej polski!!!!!! ale o tym agrobiznes niewspomnial.

to prawda,ale nie siej fermentu bo Cię staszek  ukatrupi że jego ulubieńców atakujesz,takie czasy;-)))))

Opublikowano

to prawda,ale nie siej fermentu bo Cię staszek  ukatrupi że jego ulubieńców atakujesz,takie czasy;-)))))

hehe tu nie chodzi o ferment ale o fakt ze trabienie na calom polske ze ile to rzad bedzie pomagal rolnikom  ze oni to nie PSL a jak ja osobiscie poszlem bo chcialem zamienic swoj komercyjny kredyt ( 5%) na tan agencyjny ( 1%) to mi bank powiedzial ze mi sie nienalerzy bo wsplacam w terminie wszystkie raty a oni zamienili by go jakbym mial raty zalegle tak na ok 2 lat!!!!!!!!!! to k....wa jakbym mial 2 letnie dlugi to by mnie juz dawno komornik zlicytowal.. czyli rzad daje pomoc ktorej nikt nie morze dostac ( dostalo na calom polske ok 100 rolnikow) ale Agrobiznes o tym nie wspomnial ale 2 miesiace potrafil trabic o pomocy i ze banki juz podpisaly umowy i mozna isc po kredyt bo rzad pomaga wszystkim.

co do faktu glosowania tez glosowalem na PIS i nadal bym zaglosowal bo niema innej alternatywy bo jak nie pis to zlodzieje z PSL ale jakbym mial na kogo innego zaglosowac to bym dawno PIS faka pokazal bo wielkiej roznicy miedzy nieudolnym Jurgielem( mojim zdaniem to oferma i niedojda bez ikry)a zlodziejem Sawickim niewidze.zyje mi sie tak samo jak przed wyborami ani lepiej ani gorzej a mialo byc przeciez o niebo lepiej

Opublikowano

hehe tu nie chodzi o ferment ale o fakt ze trabienie na calom polske ze ile to rzad bedzie pomagal rolnikom  ze oni to nie PSL a jak ja osobiscie poszlem bo chcialem zamienic swoj komercyjny kredyt ( 5%) na tan agencyjny ( 1%) to mi bank powiedzial ze mi sie nienalerzy bo wsplacam w terminie wszystkie raty a oni zamienili by go jakbym mial raty zalegle tak na ok 2 lat!!!!!!!!!! to k....wa jakbym mial 2 letnie dlugi to by mnie juz dawno komornik zlicytowal.. czyli rzad daje pomoc ktorej nikt nie morze dostac ( dostalo na calom polske ok 100 rolnikow) ale Agrobiznes o tym nie wspomnial ale 2 miesiace potrafil trabic o pomocy i ze banki juz podpisaly umowy i mozna isc po kredyt bo rzad pomaga wszystkim.

co do faktu glosowania tez glosowalem na PIS i nadal bym zaglosowal bo niema innej alternatywy bo jak nie pis to zlodzieje z PSL ale jakbym mial na kogo innego zaglosowac to bym dawno PIS faka pokazal bo wielkiej roznicy miedzy nieudolnym Jurgielem( mojim zdaniem to oferma i niedojda bez ikry)a zlodziejem Sawickim niewidze.zyje mi sie tak samo jak przed wyborami ani lepiej ani gorzej a mialo byc przeciez o niebo lepiej

sporo racji w tym jest,mnie PSL też wku....,dziady i tyle,ale teraz dla mnie jest tylko gorzej,obszarówki wypłacili u nas 28 czerwca,zwrot dla grupy producenckiej czekamy już rok, a oni tylko każą czekać na decyzje bo coś tam,niby tyle kasy jest a zwrotu za paliwo nie podnieśli,a o programach pomocowych już nie wspomnę,kumpel pracuje w agencji to stwierdził że praca jak praca,ale teraz nikt nie chce żadnej decyzji podejmować ze strachu żeby nie wyleciał za złe decyzje,wiec odwlekają,sprawdzają  itd,byle jak najdłużej przeciagnąc

a moim zdaniem będzie jeszcze gorzej jak zacznie sie jazda ze wszystkimi wnioskami które zbierają na różne programy

chyba że będzie tak jak piszesz o tym kredycie ,że na 100 tyś różnych wniosków  1 tyś dostanie dofinansowanie

a i najważniejsze

sąsiad we wtorek sprzedawał świnie po 4,9 netto

ja swoje przytrzymać jeszcze trochę moge,zobaczymy co będzie

Opublikowano

Sprzedane wczoraj 5 zł netto przy 10 sztukach, spadek 40 gr od 1 lipca;/ Ale tendencja powinna sie odwrócić w sierpniu, oby tak było:-)

Co najlepsze świń brakuje w moim rejonie a i tak ceną nie zachęcają by odstawić;/

Opublikowano

I co w tym dziwnego?

Opublikowano

I co w tym dziwnego?

b

staszek w tym dziwnego ze ministrem rolnictwa powinien byc rolnik czujacy temat a nie jak sawicki 4 ha ogrodnik , czy Jurgiel geodeta, po drugie Jurgiel  to flegmatyk , i pier**la  zachowuje sie jak 90 letni stary dziad impotent, zero werwy zero przebojowosci, ten czlowiek wyglada jakby mial zachwile ducha wyzionac ze zmeczenia i starosci. niepodejmuje zadnych decyzji nierobi w tym ministerstwie kompletnie nic to zwyczajny darmozjad jak dzis by umarl to przez rok nikt by niezauwazyl ze ministra niema.

Agencja ARIMR w rozsypce wywalili wszystkich kierownikow a nowi nieumieja nic, na wszczodzie ludzie bankrutuja przez ASF pier**la minister nierobi nic, znakowanie zywnosci minister nierobi nic a wystarczy aby konsument wiedzial ze mieso w markecie jest z Dani a nie ze dunski smrut na polce sklepowej jest reklamowany jako polska zdrowa zywnosc, zabranie sie za tucz kontraktowy bo to destabilizuje rynek bo czesc ludzi w tuczu kontraktowym to zwykli niewolnicy a pozostali przez tucz kontraktowy maja niskie ceny bo zaklady pier.... zeby kupic od ciebie jak moga kupic mieso od niewolnika z tuczu kontraktowe, problemy ze szkodami lowieckimi minister milczy, oszukiwanie rolnikow z platnoscia i waga minister milczy. kupowanie gruntow na slupy od ANR minister znowu nic a wiekszosc tych problemow mozna roziwazac Rozporzedzeniami wielkosci 2, 3 stron maszynopisu to mozna zrobic w jeden tydzien a ten pierdzi w stolek 2 lata i cokolwiek zrobil??????

Jurgiel to leniwy darmozjad, a Sawicki wyrafinowany pracowity zlodziej i kretacz ktory gorszy niewiem

Opublikowano

Nic nie robi ? Wskaż który minister rolnictwa zrobił przez ostatnie 10 lat tyle coon?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez DRIPOL
      Nowy rok, nowy temat. Zapraszam do dyskusji i podawania cen. 
      Jakie proponują Wam ceny na wagę żywą i poubojową?
      Kontyunacja wątku z 2024

• Przez Nieustraszony1044
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301691-ceny-bydla-2024/page/195/#comment-4549726

• Przez DzikiSimental25
      Nowy Rok to i nowy temat. 
      Link do kontynuacji tematu : 

• Gość
      Przez Gość
      Jak się zmieniają ceny bydła w roku 2024? Jakie są ceny w waszych regionach? Ceny bydła pójdą w dół czy może tak korzystna tendencja dla nas hodowców się utrzyma 🙂

Wpisując cenę podajcie od razu datę i region w jakim handlowaliście bydłem.
      Kontynuacja tematu
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/297364-ceny-bydla-2023/page/279/?tab=comments#comment-4253941

• Dodaj nową pozycję...
v