Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Jestem w Mlekpolu i po prostu nie wierzę w to co czytam o konkurencji :o u nas była sprawa prosta, podpisujesz i tyle, żadnych czyszczeń silosów, okres karencji ok 2-3 miesięcy, wszystko na spokojnie, lista zauktualizowana w sierpniu i dopłata w wysokości 5 gr/litra. Proste i po prostu w tym jesteś, albo idź w swoją stronę :)
Opublikowano
Czy każdy oddział Mlekowity wymaga tego samego w związku non GMO? Czy tylko ja z Działdowa nic nie wiem o rejestrach, listach dostawców pasz dozwolonych i karze?
Opublikowano
A to Ty nie wiesz że jak hossa to zachęcają a jak bessa to radź sobie sama? zachęcili,zarobili na Twoim mleku a kary ich nie obchodzą bo ich nie dotyczą.Kryzys też ich nie dotyczy bo najwyżej cenę uwalą i gra gitara.
  • Like 1
Opublikowano

Byłem w skupie i jak mowicie zachęcają. Ci co podpiszą od 10.01 są zobowiązani produkować bez gmo. Z tym, że w praktyce może to być luty i do tego czasu nikt nie będzie wymagał. Ale kiedy co i jak nikt nic nie wie albo nie chce wiedzieć. Prawdopodobnie niedługo podpisania deklaracji bedą wymagać od wszystkich ze wzgledów logistycznych i problemów z wydzieleniem oddzielnych linii produkcyjnych. Szacują ze podpisze/podpisało 90% dostawców.  Reszta w zasadzie tak jak już pisaliście. Kontrole minimum raz na 18 miesięcy, rejestr pasz, dwu tygodniowy okres karencji

Opublikowano
Dnia 19.12.2017 o 15:12, radekz200 napisał:

rolniktivi a jaka masz teraz cene w polmleku?

1,32 OK 5 tyś litrów latem koło 8 tyś bo się więcej krówek cieli ale dziś był facet z mlekowity i wyliczył mi 1,68 także różnica spora, tylko wypowiedzenie do Polmleku można złożyć dopiero 3 miesiące przed końcem danego roku czyli dopiero mogę złożyć we wrzesniu :)skąd dokładnie jesteś ?

Opublikowano
1 godzinę temu, RolnikTivi napisał:

1,32 OK 5 tyś litrów latem koło 8 tyś bo się więcej krówek cieli ale dziś był facet z mlekowity i wyliczył mi 1,68 także różnica spora, tylko wypowiedzenie do Polmleku można złożyć dopiero 3 miesiące przed końcem danego roku czyli dopiero mogę złożyć we wrzesniu :)skąd dokładnie jesteś ?

Uważaj, bo dostaniesz. Mi teraz z premią wyszło 1,65 brutto a normalnie 1,55 brutto i to przy ilości ok 10 tyś i przyzwoitych parametrach. 1,5 to max przy 5 tyś i słabych parametrach.

Opublikowano
5 godzin temu, RolnikTivi napisał:

Też jestem w Polmleku i w każdej chwili można złożyć wypowiedzenie, tylko chyba 1 dnia miesiąca, nawet ostatnio przedstawiciel mówił , że jak chce wyższej ceny, to żebym składał podanie o rozwiązanie umowy i może coś będą reagować, :P bo boją się że jak jeden odejście , to i zaraz następni mogą ;)

Opublikowano
6 godzin temu, RolnikTivi napisał:

Chłopie napierdolił Ci głupot bo tylko kłamstwem zwabiają nowych dostawców  chyba ze masz za***iste parametry ale mimo to nigdy nie uwierzę .

Opublikowano

Mlekowita swoim tyle nie płaci a nowych chce zwabić ceną..... leże i kwicze ze śmiechu... Hmm chyba najszybciej żeby cene sobie w Mlekowicie podnieść to złożyć wypowiedzenie i ponownie do nich oddawać jako 'nowy' dostawca

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v