Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)

Pierw dostałaś teraz musisz oddać :P "Pochwal" ile co miesiąc nie Twoje. A czy w Mlekowicie było kiedyś takie wyrównanie na koniec roku? Ciekawe też ile parametry spadną po tej listopadowej podwyżce

Edytowane przez Xawier
Opublikowano

Ja tam problemu nie mam z kredytami, jak potrzebuje to biorę chociaż przyznam że na budowę nie brałem jeszcze a i chyba nie będe bo i ziemi nie ma tyle żeby więcej sztuk było a na tyle co mam to mi wystarczy. Krowiarka a powiedz jaką cene mleka miałaś w biznesplanie przyjętą?

Opublikowano
3 godziny temu, Krowiarka napisał:

Ok raz się "pochwalę" ^_^ w tym miesiącu 28 000 nie moje i nie jest to jednorazowa spłata jakiegoś większego kredytu.

Jeśli wzięłaś karencję i to kwota bez raty to nie mało, a jeśli za wszystko to nawet nie najgorzej.

Opublikowano

Każdy ma wydatki proporcjonalne do wielkości produkcji. Zwrot z unii był, zwrto vat był, wyposażenie można było wziąć tańsze, więc nie narzekaj, bo większość ma kredyty.

Opublikowano

Thomas ja wcale nie narzekam :P i jeszcze jestem w karencji. Dodam, że jak mi się skończy karencja to będę miała mniej niż teraz do płacenia. Teraz to ponoszę koszty utwardzenia terenu, a niestety ten rok pokazał, że bez tego nie dałoby rady.

Opublikowano
6 godzin temu, atomik napisał:

strata budżetowa a wypłacana cena to dwie różne rzeczy stąd moje pytanie. Mogą być na plusie i placić mniej a mogą płacić po 2 zł i narobić stratę...

Tak, tylko wcześniej było źle, teraz jest jeszcze gorzej. Ciekawe gdzie leży  problem naprawdę, bo w takiej hossie jak teraz żeby mieć tylko przeciętne wyniki, a mówiąc dosadniej słabe to w moim odczuciu nie da się działając rzetelnie. I coś pewnie jest na rzeczy...

Opublikowano

Nie mam żadnego kredytu a koszt produkcji mleka jest ogromny przy udziale 0 własnych pasz tresciwych ( nie sprzedaje zboża jak ktoś zaraz powie każdy kupuję ale większość sprzedaje zborze kupuję pasze tak wygląda to u moich znajomych) to przy tak małym stadzie jak moje sama tresciwa lekko 6000 zł.  Patrzmy na stosunek ilość mleka do kosztów wówczas mamy adekwatny problem .... Ale jakoś żyć trzeba ☺ a jak miałem kredyt taki mały 4co miesiąc doszła kwota i topamiętam  za mleko było 16000 a koszt od razu 11000 wiem mówimy o innych kwotach ale dla mnie takie są już duże. 

Opublikowano

Dla mnie to pasza tresciwa i oplata za energię to sa największe koszta które ponosze stałe. 

Gość ZosiaSamosia
Opublikowano (edytowane)

Spomlek, białko 3.61, kazeina 2.82, tłuszcz 4.43, Ilość 45 tys, cena 1,66 netto - 7 gr fundusz

Edytowane przez ZosiaSamosia
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v