Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Faktycznie masz rację, znalazłam kartkę z zeszłego miesiąca. Nie na darmo Prezes mówił, że na serach nie ma teraz zarobku. Osobiście żałuję, że jest taki mały wybór naszych serów w sklepach. Po większośc trzeba jeździć do sklepu firmowego.

Opublikowano

A jakie masz białko? 

Prośba do dostawców Spomleku, piszcie zawartość białka aby inni mogli sobie porównać cenę ze swoim mlekiem, bo wszystkie mleczarnie poza wami płacą za białko :) 

Gość ZosiaSamosia
Opublikowano (edytowane)

Kazeina to też białko ;) u mnie białko ogólne było 3,53 a kazeina 2,78 :)

Edytowane przez ZosiaSamosia
Opublikowano

tł 4,64 kaz 2,91 >90 tyś

1,68 zł brutto minus 7 gr fundusz. To ten słabo płacący SPOMLEK

Napiszesz sam prawdziwą cenę czy mam wstawić twój cennik i każdy sam policzy? Szach i mat Chodzi o prawdę bo jak masz dalej pisać bajki to zgłoś się do redakcji TVP ABC

Osm Łowicz próg powyżej 20tyś białko 3.39 tłuszcz 3.81 1.34brutto dla vatowca

Opublikowano

Mam   pytanie   do  dostawców   mlekovity     dostałem   pisemka  do   podpisu  że   będę   stosował  pasze   wolne  od  GMO    a  moje  krowy   przez   min   6    godzin   będą  chodzić   po  pastwisku    ja  oddaję  do   Baranowa   ,   dostawcy  innych   oddziałów    również dostali  coś  takiego  ??

Opublikowano (edytowane)

tłuszcz 0,06 zł
kazeina 0,285 zł
ilość pow. 90 tyś 0,13 zł
ocena 0,02 zł
za niekorzystanie z ich weterynarza 0,01 zł
RSC 0,28 zł
dof. za rozwój 0,05 zł
Bardzo proszę [...]

+1 punkt postrzeżeń, za obrażanie innych użytkowników portalu!

Edytowane przez Gość
Opublikowano (edytowane)

Mam   pytanie   do  dostawców   mlekovity     dostałem   pisemka  do   podpisu  że   będę   stosował  pasze   wolne  od  GMO    a  moje  krowy   przez   min   6    godzin   będą  chodzić   po  pastwisku    ja  oddaję  do   Baranowa   ,   dostawcy  innych   oddziałów    również dostali  coś  takiego  ??

z tego co wiem z pewnego źródła to mlekovita wymyśliła genialny plan i wstawi na opakowaniu znaczek że produkty są bez gmo ale nie będą tego kontrolować jak w piątnicy czy hochlandzie a tylko trzeba podpisać oświadczenie a produkować dalej z paszami gmo bo do wykrycia w mleku jest to niemożliwe czy ma gmo czy nie

Edytowane przez PATr
Opublikowano

Jutro będzie mleczarka to zobaczymy co kierowca przywiezie. I po co ten pic? Jedni muszą przestrzegać wymogów jakie stawia mleczarnia odnośnie non gmo a w Mlekovicie wystarczy oświadczenie i Wolnoć Tomk w swoim domku? :D Z pastwiskiem od maja do września żaden problem.

Opublikowano

Banach stracił stanowisko przewodniczącego rady w Piątnicy.

Opublikowano

Za odwołaniem było 10 za pozostawieniem na stanowisku 6 radnych. Głównie chodziło o to pobicie w Zakopanem i machlojki w federacja ogólnie że szkodzi wizerunkowi mleczarni.

Opublikowano (edytowane)

tłuszcz 0,06 zł

kazeina 0,285 zł

ilość pow. 90 tyś 0,13 zł

ocena 0,02 zł

za niekorzystanie z ich weterynarza 0,01 zł

RSC 0,28 zł

dof. za rozwój 0,05 zł

Bardzo proszę konwiarzu

poza ostatnim punktem cennika wszystko się zgadza.i za ocenę masz 1gr bo przez 3miesiace od przejścia po 1gr Edytowane przez komodo
Opublikowano (edytowane)

Gościu firma dopłacać dostawcom do kredytow. Bierzesz kredyt w banku a Spomlek dopłacać do odsetek max 5. Tys miesiecznie. I chyba to jest jakoś procentowo obliczane od kwoty kredytu. To jest ten najgorszy Spomlek:)

Edytowane przez Skubis69
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v