Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Łączyć się powinni w jedną ogólnopolską mleczarnię i a nie wyżynać się nawzajem. Wtedy to marketom zależy na współpracy a nie odwrotnie jak teraz... Małe markety sprzedają masło mlekowity po 5,3zł a duze po 4,1zł. 

Opublikowano

Albo będzie tak że to market będzie dyktował cenę bo mleczarnia będzie wiedziała że musi gdzieś opchnąć towar a market zawsze może zamówić sobie tańsze np niemieckie.Moim Zdaniem konkurencja ma dużo plusów, mój przykład gdy odstawiałem do lakolnego pośrednika, to gdy poszło się do niego i mówiło że jakaś inna mleczarnia daje kilka groszy więcej to zawsze na te dwa czy trzy miesiące cenę podniósł.Fakt że tam każdy miał cenę indywidualną bo żadnego cennika nikt nigdy na oczy nie widział to druga strona medalu. Co do samego Łowicza gadałem wczoraj z wujem to skarżył się że nawet 1,2 mu nie wyszło i dziwnym trafem wszyscy wkoło dostali mniejsze parametry. 

Opublikowano

Sa dwie opcje. Albo niemcy wchodzą żeby docelowo sprzedawać niemieckie rzeczy pod marka Łowicza,albo wchodzą z myślą o powiększeniu firmy i robieniu pieniędzy w Polsce. Ja się skłaniam do drugiej opcji.mleczarstwo to nie cukrownie.zaczną gowno płacić to od nich pouciekają. Teraz to ludzi trzyma sentyment i te bajkowe udziały. Uważam że liczą na to ze wykroja sobie kawal rynku. Zdają sobie przecież sprawę że nie są w stanie kontrolować sytuacji bo działają u nas duże podmioty. Także wejście w celu wykończenia polskiego mleczarstwa to nie jest ich cel. Za ciency są. Chcą tu tylko pomieszać

Opublikowano

Komizmo cofnij się kilka ost stron jak byla mowa żeby mlekpol czy mlekovita przejęły to sytuacja w mleczarni się poprawi. Mnie właśnie dziwi to, że dużo ludzi ostatnio pisze o Łowiczu jak by miał za chwilę ogłosić upadłość, zmiana prezesa to nie koniec świata, ceny do d*py to fakt. Ale wypłaty dostajecie, wszystko poza ceną jest w porządku.
Grzesiu co z tej pozycji większego gracza na rynku? Jaki jest efekt? rywalizacja z sapinskim kto taniej puści po kosztach towar do marketów żeby tylko być liderem w sprzedaży? Wszyscy trąbią, że ratunkiem jest konsolidacja, a Ty popierasz rywalizację mleczarni między sobą? Ok niech rywalizują nie mam nic przeciwko, ale jakością produktu żeby ludzie chętniej siegali po niego. Piątnica, Sierpc mają naprawdę smaczne produkty, w mlekpolu ciężko znaleźć.
Co do prezesa i jego wywodów był niedawno gdzieś artykuł jak mówił o konieczności konsolidacji, na yt bodajże na otwarciu obory w ciemnoszyjach u Zawadzkiego też o tym mówił. Dlaczego to tylko słowa nic nie robią w tym kierunku? W duchu sobie myśli zupełnie co innego, ale wizerunek medialny jest ważny. Dlaczego co miesiąc mlekpolowcy dostajemy PRZYMUSOWE paczki z nabiałem z ruskimi etykietami, 10 lutego chyba dostałem, data ważności do 16 lutego, ceny są chyba niższe delikatnie, ale dlaczego wmuszają? bronisz tak wspaniałomyślnosci prezesa, dlaczego nie ma rozwiązania tylko chlopem się ratuje? Robię zakupy w sklepie mlekpolu 100-150zl na drugi dzień kierowca przywozi pełną torbę z terminem kilka dni. Nie można powiedzieć, ze jest syf nie da się tego jeść jest w miarę ok, ale przy królewskim z sierpca mlekpol nie ma czego postawić.

Opublikowano (edytowane)

Czyli jednak lepiej iść do tych Niemców ;D

Pedro piszesz ze wszystko prócz wypłaty jest w porządku i ci powiem brachu że mnie rozbawiłeś do łez :)
Właśnie o ta wypłatę chodzi. Ja mogę sprzedać nie tylko niemcom,nawet diabłu jak będzie godziwie i stabilnie płacić. :)

Edytowane przez komizmo
Opublikowano

Najlepszym przykładem dobrych chęci tych Niemców, jest ser wpychany na rynek polski w kryzysie przez DMK po 10,70zł w kauflandzie :-)

Opublikowano

Najlepszym przykładem dobrych chęci tych Niemców, jest ser wpychany na rynek polski w kryzysie przez DMK po 10,70zł w kauflandzie :-)

A to litewskie mleko to jakie chęci?

Utopienie kilkuset milionów w Łowicz żeby zalać niemieckim serem kaufland śmierdzi teorią spiskową od Makreli :D

Opublikowano

Kupiłem ostatnio ten królewski i naprawdę nie wiem o co te halo d*py nie urywa jedynie opakowanie fajne dla mnie lepszy hawarii z mlelovity ale opakowanie lipne a wiadomo że człowiek oczami kupuje ma to się to również do wszystkich opakowań w mlekovita nie wiem kto jest tam za to odpowiedzialny ale u mnie długo by nie popracowal. Co mlekpolu to produkuje chyba najgorsze serki Pyszne czy jakoś tam co napewno z nazwa nie ma nic wspólnego.

Opublikowano

U nas w piekarni to pieczywo sprzedają. Akurat ten co kupiłem był świeży smaczny ale są lepsze. Dużym problemem w mlekovita jest to że często ten krojony jest już suchy ewidentnie wina opakowania z resztą tak samo.nie da się go szczelnie zamknąć po otworzeniu

Opublikowano

Komizmo cofnij się kilka ost stron jak byla mowa żeby mlekpol czy mlekovita przejęły to sytuacja w mleczarni się poprawi. Mnie właśnie dziwi to, że dużo ludzi ostatnio pisze o Łowiczu jak by miał za chwilę ogłosić upadłość, zmiana prezesa to nie koniec świata, ceny do d*py to fakt. Ale wypłaty dostajecie, wszystko poza ceną jest w porządku.

Grzesiu co z tej pozycji większego gracza na rynku? Jaki jest efekt? rywalizacja z sapinskim kto taniej puści po kosztach towar do marketów żeby tylko być liderem w sprzedaży? Wszyscy trąbią, że ratunkiem jest konsolidacja, a Ty popierasz rywalizację mleczarni między sobą? Ok niech rywalizują nie mam nic przeciwko, ale jakością produktu żeby ludzie chętniej siegali po niego. Piątnica, Sierpc mają naprawdę smaczne produkty, w mlekpolu ciężko znaleźć.

Co do prezesa i jego wywodów był niedawno gdzieś artykuł jak mówił o konieczności konsolidacji, na yt bodajże na otwarciu obory w ciemnoszyjach u Zawadzkiego też o tym mówił. Dlaczego to tylko słowa nic nie robią w tym kierunku? W duchu sobie myśli zupełnie co innego, ale wizerunek medialny jest ważny. Dlaczego co miesiąc mlekpolowcy dostajemy PRZYMUSOWE paczki z nabiałem z ruskimi etykietami, 10 lutego chyba dostałem, data ważności do 16 lutego, ceny są chyba niższe delikatnie, ale dlaczego wmuszają? bronisz tak wspaniałomyślnosci prezesa, dlaczego nie ma rozwiązania tylko chlopem się ratuje? Robię zakupy w sklepie mlekpolu 100-150zl na drugi dzień kierowca przywozi pełną torbę z terminem kilka dni. Nie można powiedzieć, ze jest syf nie da się tego jeść jest w miarę ok, ale przy królewskim z sierpca mlekpol nie ma czego postawić.

Uważam że lepszym rozwiązaniem jest bicie się na danym rynku 10 podmiotów niż 100. Co do małego postępy konsolidacji to jest efekt tylko polskiej mentalności i chore ambicje prezesów. Szukają ratunku dopiero wtedy gdy tracą płynność finansową i nie są w stanie obsługiwać swoich zobowiązań. Ost słuchałem wypowiedzi dyr zakładu mlekovity z Baranowa były prezes. Wypowiadał się tylko pochlebnie o takim rozwiązaniu. Udziałowcy przejmowanej mleczarni stają się właścicielami większego podmiotu ale nadal są właścicielami a gdy przejmą Niemcy to już nic nie będzie ich.   

Opublikowano

Czyli jednak lepiej iść do tych Niemców ;D

Pedro piszesz ze wszystko prócz wypłaty jest w porządku i ci powiem brachu że mnie rozbawiłeś do łez :)

Właśnie o ta wypłatę chodzi. Ja mogę sprzedać nie tylko niemcom,nawet diabłu jak będzie godziwie i stabilnie płacić. :)

Nie zrozumiałeś mnie, wszystko jest w porzadku w sensie nie ma oznak przepowiadanej przez wielu upadłości i szukania ratunku. Napisałem "wszystko poza ceną jest wporzadku"

Z ostatnim się zgodzę, tak jak sam pisałem wcześniej dla mnie ważne jest to ile mam na fakturze.

Opublikowano

@komizmo napisz w końcu chłopie o co Ci chodzi z tym rzekomym powiązaniem Niemiec z osm Łowicz i skąd masz niby takie informacje? Patrząc po temacie ludzie, którzy mieli coś mądrego do powiedzenia o osm Łowicz lub jakieś konkretne informacje przestali się wypowiadać na rzecz osób takich jak Ty, którzy najmniej mają do powiedzenia a najwięcej piszą. Patrząc wstecz na Twoje wpisy to zajmujesz się plotami wziętymi z d*py lub wyssanymi z palca, w których ilość informacji pokrywająca się z realiami jest znikoma.

Opublikowano

@komizmo napisz w końcu chłopie o co Ci chodzi z tym rzekomym powiązaniem Niemiec z osm Łowicz i skąd masz niby takie informacje? Patrząc po temacie ludzie, którzy mieli coś mądrego do powiedzenia o osm Łowicz lub jakieś konkretne informacje przestali się wypowiadać na rzecz osób takich jak Ty, którzy najmniej mają do powiedzenia a najwięcej piszą. Patrząc wstecz na Twoje wpisy to zajmujesz się plotami wziętymi z d*py lub wyssanymi z palca, w których ilość informacji pokrywająca się z realiami jest znikoma.

Ok. Widzę że ty wiesz z pierwszej ręki że powiązań nie ma :) wystarczy poczytać co sam prezes mówił na łamach tpr kilka miesięcy temu i kto wrócił, i skąd wrócił do Łowicza po okresie banicji:) skoro ty nie jesteś w temacie to nie znaczy że inni na forum się tym nie interesują i nie zastanawiają nad swoją i swojej spółdzielni przyszłością.aloha przyjacielu ;)

Opublikowano

No coś w tym królewskim jest skoro go ludzie kupują i jedzą i to do tego stopnia ze w mleczarni nie nadarzają z produkcja i praktycznie każdy z okolic chciałby do Sierpca odstawiać mleko, ja czekałem półtora roku niemalże.

Opublikowano

Dobry marketing potrafi cuda zdziałać oczywiście również wysokiej jakości produkt choć takich jest więcej na rynku a takiego sukcesu nie odniosly. Tak samo jak sery pleśniowe z nowego zakładu mlekovity moim zdaniem najlepsze na rynku w tym segmencie cenowym. Jednak brak promocji tego produktu reklamy opakowanie też bez szału powoduje że nikt tego nie zna i ciężko z dostępnością. President to przy tym z mlekovity to zwykle szambo. Pewnie w mlekovita Marketingiem i opakowaniami zajmują się SWOI ludzie

Opublikowano

Tłuszcz masz spory i cena dość dobra

Można powiedzieć, że takie parametry trzymają się mniej więcej przez cały rok. Tłuszcz bywał i ponad 5,1, ale w bywały miesiące po "tylko" 4,6-4,7. Mleczarnia więcej płaci za białko. W ostatniej próbie wzrosło pod 3,6.

Co do ceny to te 1,50 nie jest najwyższa jak widać na forum, ale za to rok temu w kryzysie nie spadła poniżej 1,17

Opublikowano

Ok. Widzę że ty wiesz z pierwszej ręki że powiązań nie ma :) wystarczy poczytać co sam prezes mówił na łamach tpr kilka miesięcy temu i kto wrócił, i skąd wrócił do Łowicza po okresie banicji:) skoro ty nie jesteś w temacie to nie znaczy że inni na forum się tym nie interesują i nie zastanawiają nad swoją i swojej spółdzielni przyszłością.aloha przyjaciel

Czytaj uważnie !!! Nie twierdze, że wiem z pierwszej ręki tylko żebyś Ty napisał źródło skoro tak się rozpisujesz o tym. Interesuje się sprawami osm, ale Dąbrowski i jego wypowiedzi są dla mnie śmieszne, podobnie jak Twoje. Radzę, przypomnieć sobie na jakieś zasadzie działa spółdzielnia i ewentualnie porozmawiać z kimś, kto się obraca w wyższym sferach mleczarni, niekoniecznie Łowicza. Nie mam zamiaru obrzucać się tu z jakiś gówniarzem i nie będę czekał na ( bardzo ciętą w Twojej opinia) ripostę. Czas zweryfikuje wszystko. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v