Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

PRESIDENT ilość do 15tyś.; tłuszcz 4,8; białko 3,9; cena 1,54 zł brutto/litr w tym 10 groszy premii. 

U mnie President powyżej 15k tł 4,46, bi 3,47 1,53 brutto razem z premią.

Gość ZosiaSamosia
Opublikowano (edytowane)

Spomlek Radzyń
51000 l.
2,8 kaz.
4,3 tł.
1,61 zł./brutto
- 0,10 zł. na fundusz

Edytowane przez ZosiaSamosia
Opublikowano

PRESIDENT ilość do 15tyś.; tłuszcz 4,8; białko 3,9; cena 1,54 zł brutto/litr w tym 10 groszy premii.

Prezydent. Ja oddaje po wyżej 450000 tyś mleka i mi wyszło 1,53 bruto białko 3,6 tłuszcz 4,6. Co do podwyszki to miała być ale jej nie dali, w grudniu miałem taką samą cene.

45000 tyś. Jedne zero mi się za dużo napisało

Opublikowano

To co te dodatkowe 5gr na styczeń i luty dali tylko części dostawców? W grudniu było 5gr premii a teraz jest 10gr premii do lutego i u mnie przy progu powyżej 15k litrów tłuszczu 4,46 i białku 3,47 wyszło 1,53 brutto

Opublikowano

Prezydent. Ja oddaje po wyżej 450000 tyś mleka i mi wyszło 1,53 bruto białko 3,6 tłuszcz 4,6. Co do podwyszki to miała być ale jej nie dali, w grudniu miałem taką samą cene.

Dla ścisłości to teraz też napisałeś o 3 zera za dużo.

3x tyle litrów co kolega i cena ta sama? Nie macie doplaty do ilości?

Opublikowano

Mlekowita Lubawa 1,39 zł tł 4,29  bi 3,51 było by lepiej żeby w pierwszej połowie miesiąca nie za***ali mi 0,5 tłuszczu  i zawsze brakuje  na faktórze 5 - 10 litrów z tym co pisze kierowca

Opublikowano (edytowane)

Dla ścisłości to teraz też napisałeś o 3 zera za dużo.

3x tyle litrów co kolega i cena ta sama? Nie macie doplaty do ilości?

Są tylko trzy progi ilościowe:

-za dostawy do 15 tyś litrów jest +0,03zł

-za dostawy powyżej 15 tyś litrów jest +0,05zł

-za dostawy powyżej 30 tyś litrów jest 0,07zł

Także pomiędzy najmniejszym progiem ilościowym a największym jest tylko 4 grosze różnicy.

Poza tym zwróć uwagę na parametry i wszystko będzie jasne.

Za grudzień było 5 groszy premii, natomiast za styczeń i za luty miało być po 10 groszy premii.

Mi wyszło te 5 groszy więcej niż za grudzień ... także wszystko się zgadza. Na rozliczeniu tam gdzie masz wymienione dopłaty- za białko, tłuszcz , ilość  jest też napisane PREMIA i obok wysokość tej premii w przeliczeniu na litry...

Edytowane przez marcin1992
Opublikowano

To co te dodatkowe 5gr na styczeń i luty dali tylko części dostawców? W grudniu było 5gr premii a teraz jest 10gr premii do lutego i u mnie przy progu powyżej 15k litrów tłuszczu 4,46 i białku 3,47 wyszło 1,53 brutto

Nie pomyliła Ci się czasem cena, albo parametry... Bo przy tych parametrach i ilości to raczej za wysoka ta cena...

Opublikowano (edytowane)

@marcin1992

Właśnie dziwie się czemu u innych nie wychodzi więcej, wczoraj dostałem fakture i jest 1,53 przy parametrach które podałem, no chyba że bez kontroli użytkowości mlecznej to też różnica u was

Edytowane przez czesio1612
Opublikowano

Spojrzałem jeszcze dokładniej na fakturę i porównując do grudnia za styczeń parametry tylko za połowę miesiąca się poprawiły i to tylko tłuszcz i nieznacznie a białko minimalnie słabsze a cena większa +5gr, dziwne bo nikt nic nie mówił i nie mówi o podwyżce w Mlekowicie

Opublikowano

@marcin1992

Właśnie dziwie się czemu u innych nie wychodzi więcej, wczoraj dostałem fakture i jest 1,53 przy parametrach które podałem, no chyba że bez kontroli użytkowości mlecznej to też różnica u was

Moja cena też z kontrolą użytkowości mlecznej. Za kontrolę jest 3 gr różnicy.

Opublikowano

Moja cena też z kontrolą użytkowości mlecznej. Za kontrolę jest 3 gr różnicy.

No i u Ciebie jest cena ok bo masz 1,54, tylko za ilość nie masz dodatku bo poniżej 15k - 2gr tak? A na prawdę za różnicę w parametrach takie jak u nas to kilka gr, jakbym nie miał 15k to wyszło by mi 1,51, czyli 3gr na parametry... I tłuszcz płacą do 4,7. Chodzi mi tylko o @Robert13 bo z tego co pisze to on nie ma tej premii za styczeń i luty... Dlaczego?

Opublikowano

O co chodzi z tymi badaniami kazyjnymi w Spomleku?

kolego bo u nas w Spomleku płacą za kazeiny to jest jeden ze składników białka w mleku. Dlatego to badają. Bo im więcej kazeiny tym więcej sera wyprodukujesz z litra mleka. A że Spomlek głównie robi ser więc jako jedyna mleczarnia w Polsce płaci za ten składniki mleka. A no i oczywiście tłuszcz uraz jest liczony i oglądamy. Skąd jesteś kolego??
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v