Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
39 minut temu, Aroo22 napisał:

Petrol Łukowa, Wach Frampol, albo Kusz PK-Tank (super paliwa.pl) 

Odradzam od petrola. Poszły mi wtryski w traktorze.:-) polecam Wacha, pozdrawiam 

Opublikowano
18 godzin temu, tofik420 napisał:

Dzięki mixolss. Chyba tylko Pękala został bez podwyżki. Ciekawe co zrobi...

Firma jest prywatna wiec decyzję pewnie poznamy max do świąt.my sprzedawać mamy zamiar w środę.jeśli wszystko w klasach 1-3 brałby w tej cenie ładnej jedynki to bez wyrownan jakis premi wyszloby bardzo dobrze chyba nawet najlepiej.klasy  1 1A 2 - kupowane w cenie 1 mniej więcej wychodzi średnio to co daje konkurencja po doliczeniu premi. Wszystko zależy ile poszczególnych beli klas jest w dostawie  .kiedyś juz ten temat przerabiane był w PM jak dali w grudniu premie to nagle jedynki nikt nie miał w innej znanej i "lubianej "przeze mnie firmie też podobnie robią :) .Jak od Pękali ludzie bd bardzo dobrze kupować ale to bardzo dobrze to bd miał dostawy bez jakiś większych problemów. Ktoś zawiezie do konkurencji 2 razy da się wyj....To potem wróci 

Opublikowano (edytowane)

No i Pękala wprowadza te słynne premie

Lukowa Tobacco informuje o wprowadzeniu premii obowiazujacej od dnia 16.12.2022: 1C 3=28,50zl; 1XB 3,40=26,50zl; 2 3,40=24,50zl; 3 3,40=22zl; 3A 1,50=16zl.

Coś czuje ze ta nowa innowacyjna płatność (premia) za tytoń zostanie z nami na długie lata. Dziwne ze wcześniej firmy wyrównywały podwyżki przecież jak sprzedaje się zboże u Kapki i za tydzień zdrożeje to Kapka nie oddaje podwyżki i odwrotnie jeśli stanieje to rolnik tez nie oddaje. 

Edytowane przez AndrzejTyton
Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, Plantor napisał:

A nie wyrównuje? Ojej. A taki był fajny...

Ehh k***a a obiecywał ze wyrówna. Pięknie. Tak jak kolega napisał do tych premii chyba trzeba się przwyczaic. 

Edytowane przez tomekk1986
Opublikowano
AndrzejTyton napisał:

No i Pękala wprowadza te słynne premie

Lukowa Tobacco informuje o wprowadzeniu premii obowiazujacej od dnia 16.12.2022: 1C 3=28,50zl; 1XB 3,40=26,50zl; 2 3,40=24,50zl; 3 3,40=22zl; 3A 1,50=16zl.

Coś czuje ze ta nowa innowacyjna płatność (premia) za tytoń zostanie z nami na długie lata. Dziwne ze wcześniej firmy wyrównywały podwyżki przecież jak sprzedaje się zboże u Kapki i za tydzień zdrożeje to Kapka nie oddaje podwyżki i odwrotnie jeśli stanieje to rolnik tez nie oddaje. 

Ale Kapka nie trąbi na prawo i lewo że będzie wyrównywał zrozum to człowieku. A firmy cały czas zapewniały że będą wyrównywać. Taka jest różnica.

Opublikowano
13 minut temu, Plantor napisał:

Ja gdybym miał firmę skupująca tytoń to w następnym roku dałbym cenę 16 zł jedynka, 7 zł - trójka ci co sprzedają aby być pierwszy od sąsiada nawieźli by mi tytoniu za darmo a od listopada dałbym premie . 

Opublikowano

Koledzy ten Andzej to sam  kupuje tyton. Tylko co ma powiedzieć ze sam oszukiwał. A tak apropo tyle kolego piszesz o zbożu To zamiast kupować tyton i kłamać przezuc się na zboże .Bo tylko tyle potrafisz .

Opublikowano
46 minut temu, Plantor napisał:

Czemu,,był,, jeśli wyrówna do 25,50 to jest nadal. Nie miał wyjścia chcąc kupić towar i konkurować z innymi firmami. W moich oczach nic tej firmie nie ubyło a dalej czas pokaże.

Opublikowano
2 minuty temu, Henio23 napisał:

Tak samo uważam jak ty kolego niech pozostali dorównują mu i wyrównają do 25 .Widzą Pekale a siebie jak kręcą nie .

Miał wszystko wyrównać a przetrzymał ludzi miesiąc dłużej z tym 🙂 koniec końców przyzwyczaić się trzeba do premii i tyle

Opublikowano (edytowane)

Słyszałem że szykują się pozwy do sądu ,nawet takie premie powinny być zapisane w umowie . Nawet za komuny była premia za wczesną dostawę lub za odstawę w marcu ale rolnik już to wiedział od początku .Nie porównujcie tytoniu  do uprawy zboża bo nigdy tak nie było ,a jak będzie przyzwolenie na taką machloję to zobaczycie za 3 lata będzie po tytoniu .Podobnie było z chmielem zapłacili fajnie a póżniej ludzie trzymali w stodołach z kilku lat

Pękala zobaczył co robią inni a on co karitas ?

Edytowane przez zroz
Opublikowano

O pozwach też coś słyszałem ale wątpię by wyszło coś z tego, no może tym którzy wywiązali się z kontraktacji coś się uda. Jedno jest pewne, niska cena tytoniu to zagłada uprawy ale taki szał cenowy napewno nikomu kto myśli o uprawie na dobre też nie wyjdzie. Jest taki wierszyk.... Baloniku nasz malutki....... ........przebrał miarę no i trachhhh.... Co by tak nie było z ceną tytoniu.

Opublikowano
AndrzejTyton napisał:

... Dziwne ze wcześniej firmy wyrównywały podwyżki przecież jak sprzedaje się zboże u Kapki i za tydzień zdrożeje to Kapka nie oddaje podwyżki i odwrotnie jeśli stanieje to rolnik tez nie oddaje.

Nie pisz tak, bo zaraz pojawi się jakiś "plantator" i fala hejtu ma Ciebie się wyleje... Ja napisałem tak samo jak Ty to zaraz miałem "porady" od myślących "inaczej". Przeczytaj ten temat kilka stron wstecz.

Opublikowano (edytowane)

Pękala poprostu dostosowal się do warunków jakie stworzyła konkurencja. Zobaczymy jak bd wyglądać teraz kupowanie itd.tyton jakościowo jakby nie patrzeć jest chyba jeden z lepszych w ciągu  4 lat.ma kolor i wszystko.oby się nie skończyło najwyższą podwyżką obniżki.

Decyzja za posuszu przyszła 2600 wyszło u mnie.  A u was?  

Tofik mam identyczny sms z sierpnia z luxtabu.

Edytowane przez basserman1989p
Opublikowano

Czyli same firmy zniszczą tyton .Te obecne premie kto zrobił, nikt z plantatorów nie krzyczał o promoje. FIrmy same jeszcze trochę się nawzajem wybija o tyton bo naprawdę jest go mało. Obecnie o kg walczą tak naprawdę między sobą. Jakby od początku mieli porządek z kupowaniem do obecnego zamieszania by nie doszło. 

Opublikowano

Też mam 2600

co do radości z wysokich cen żeby nie były to pieniądze na fakturze, co niektórzy mówią że kontrahent na czas nie chce płacić

Opublikowano
7 minut temu, tofik420 napisał:

Nie hejtuje Cię ale pokaż mi SMS od Kapki gdzie gwarantuje wyrównanie tak jak tu niżej. Kapka nie obiecuje i nie równa i tylko oto się rozchodzi.

Screenshot_20221216-102908.png

I dokladnie masz racje ze nie wspomnę tego ze agrotab na umowie napisal ze wyrówna a teraz kłamie ile wlezie