Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, Aroo22 napisał:

To tak też wcześniej sprzedawałem. A ogólnie coś cena wzrosła bez tej premii? Po ile normalna 1 klasa teraz? Jak sprzedawałem była po 23zl. 

1. 25 zł

1a 23 zł

2 21 zł

3 18.50 zł

4 11zl

5 6 zl

Plus 2 zł premii powyżej 65 % . Bez wyrównania dla tych co sprzedali wcześniej.

Może ktoś wie jak biorą po tej podwyżce?

Edytowane przez Miran
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, tomasz1992xds napisał:

Suszarnie kontenerowe tez obowiązuje to jest super jedynka bez uszkodzeń możliwy tylko otwór po szpili. Specjalnie pakowana luźno zbelowana na płask liście. Taryfa dostępna powinna być w stacji wykupowej.

Chciało Ci się to robić? Według mnie mimo że klasowo mam dobry tytoń to lepiej sprzedać więcej "średniej" jedynki po te 23 zł czy teraz 25 zł niż wybrać najlepsze a potem resztę w gorszej cenie oddać.... Bo może się okazać że kasa będzie ta sama tylko się narobisz.

Edytowane przez grapen23
Opublikowano
15 minut temu, grapen23 napisał:

Chciało Ci się to robić? Według mnie mimo że klasowo mam dobry tytoń to lepiej sprzedać więcej "średniej" jedynki po te 23 zł czy teraz 25 zł niż wybrać najlepsze a potem resztę w gorszej cenie oddać.... Bo może się okazać że kasa będzie ta sama tylko się narobisz.

2.5 tony tego zrobiłem 1ss reszta poszła w jedynce tej po 25 nie marudzili tym bardziej że mają zapotrzebowanie na super i zwykły 

Opublikowano
1 godzinę temu, Miran napisał:

Plus 2 zł premii powyżej 65 % . Bez wyrównania dla tych co sprzedali wcześniej.

Może ktoś wie jak biorą po tej podwyżce?

No to na następny sezon mocno się trzeba zastanowić gdzie kontraktować. Brali dobrze jak sprzedawałem ale tak dzielić ludzi na tych co wcześniej sprzedawali, a teraz to nie wporządku. 

Opublikowano
11 minut temu, Aroo22 napisał:

No to na następny sezon mocno się trzeba zastanowić gdzie kontraktować. Brali dobrze jak sprzedawałem ale tak dzielić ludzi na tych co wcześniej sprzedawali, a teraz to nie wporządku. 

Tylko LT niby ma wyrównać ale to się zobaczy dopiero po sezonie. A tak poza tym to do tych nowych cen nikt nie równa, a zapisać też tylko jednej firmie trochę ryzyko.

Opublikowano
21 minut temu, ADAŚKOPOL napisał:

Jeśli to pewne info z Uniwersalem , to nikt nie powinien im tytoniu odstawiać . Cały czas zapewniali że jak coś to oni będą wyrównywać  

Wszyscy zapewniali...

Opublikowano

Ogólnie to sami jeszcze nie daliśmy tam nawet kg tytoniu  w.tym roku , tylko zastanawialismy się jak z ta ekstra jedynka będzie.wg mnie to i tak mała cena za tak wyselekcjonowany towar takiej jakości.

Uważajcie na PM bo tam już się chyba najedli towaru od początku kampani wykupowej i ostatnio gorzej idzie,  to nie tylko moje odczucia.narazie z podwyżkami i wyrównania mi milczą to raczej wątpię że cokolwiek dadzą w tym sezonie.

Opublikowano

Universal informuje Plantatorow tytoniu Virginia, ze wprowadza premie za dostawy do ULTP. Premia obowiazuje od 28.11.2022 do odwolania. Zachecamy do sprzedazy w ramach atrakcyjnego systemu.

W sprawie szczegolow prosimy o kontakt z Agronomem. Tym razem premia w ULTP. 1ss 33 zł 

Opublikowano

No dokładnie daj a jeszcze dopiero co beczeli że nie mają ani grosza żeby wyrównać bo ich nie stać ale jakoś na kolejne podwyżki kasę mają..Znając życie firmy dostały wyrównanie i siedzą cicho a kasą sobie szastają dalej a plantatora mają głeboko w d...

Pozdrawiam wszystkich cymbałów którzy ich tu tak bronili że nie mają kasy żeby równać..Niech was dalej robią w jajko chociaż pewnie większość wie że przedstawiciele firm też się tu wypowiadają :)

Opublikowano
11 minut temu, Damian0826 napisał:

No dokładnie daj a jeszcze dopiero co beczeli że nie mają ani grosza żeby wyrównać bo ich nie stać ale jakoś na kolejne podwyżki kasę mają..Znając życie firmy dostały wyrównanie i siedzą cicho a kasą sobie szastają dalej a plantatora mają głeboko w d...

Pozdrawiam wszystkich cymbałów którzy ich tu tak bronili że nie mają kasy żeby równać..Niech was dalej robią w jajko chociaż pewnie większość wie że przedstawiciele firm też się tu wypowiadają :)

Jbt podniosło czy o co chodzi?

Opublikowano (edytowane)

Z tego co firmy mówią to dokładnie tak jest że mają na podwyżki a nie mają na wyrównania. Na wyrównania potrzeba im przy skupieniu np 1000 ton jakieś 2,5 miliona. Poza tym ceny rosnące w takim tempie praktycznie przesądzają o tym że na start przyszłego sezonu cena będzie niższa. Dlatego ciężko się cieszyć z tych premii podwyżek i bonusów bo tak właściwie niewiele one pomagają a wręcz przeciwnie...

Edytowane przez Plantor
Opublikowano

Podrzuci ktoś zdjęcie prasy do kartonów? Jak macie to rozwiązane czy wskakujecie w butach 

Opublikowano (edytowane)
18 minut temu, AndrzejTyton napisał:

JBT pierwsza klasa 25+2+VAT i mamy prawie 30 zł przyznam szczerze ze cena nie głupia ciekawe co inne firmy na to ???

Jakie tam teraz ceny mają wszystkich klas?

Edytowane przez Miran
Opublikowano

Firma JBT zaprasza do sprzedaży tytoniu w nowych cenach od 05.12.22
Kl 1s 25 zł Kl 1 23 zł
Kl 2  21zl Kl 3 18.5 zl
Kl 3b 15.5 zł kl4 
11 zł
Kl 5  6 zl kl6 3zl 

Do każdego kg dopłacamy 2 zł premii w Kl 1-4

• Like 1
Opublikowano
Plantor napisał:

Z tego co firmy mówią to dokładnie tak jest że mają na podwyżki a nie mają na wyrównania. Na wyrównania potrzeba im przy skupieniu np 1000 ton jakieś 2,5 miliona. Poza tym ceny rosnące w takim tempie praktycznie przesądzają o tym że na start przyszłego sezonu cena będzie niższa. Dlatego ciężko się cieszyć z tych premii podwyżek i bonusów bo tak właściwie niewiele one pomagają a wręcz przeciwnie...

dlaczego sądzisz że będzie niższa przy następnym sezonie? jak już teraz podnieśli i pokazali ile mogą zapłacić, zresztą po nowym roku jak to zwykle bywa będą podwyżki wszystkiego także i koszty wzrosną jeszcze bardziej

Opublikowano
20 minut temu, Leszek0 napisał:

dlaczego sądzisz że będzie niższa przy następnym sezonie? jak już teraz podnieśli i pokazali ile mogą zapłacić, zresztą po nowym roku jak to zwykle bywa będą podwyżki wszystkiego także i koszty wzrosną jeszcze bardziej

sądzi zapewne tak dlatego że sam w tej firmie pracuje

Opublikowano
22 minuty temu, tofik420 napisał:

IMG_20220929_180853_4.jpg

Może lepiej siłownik pneumatyczny