Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam polecam ciągniki same jest u mnie w galerii jak byś chciał mogę ci go sprzedać ponieważ potrzebuje większego ma 70 km i pali mniej niż c360

Opublikowano

na 3 ha to pokojnie starczy ursus c360, c360 3p, c4011, 3512, mf255 do wyboru do koloru, ja jednak polecal bym c360 lub c3603p , czesci tanie, latwy w obsludze i spokojnie na te 3ha starczy

Opublikowano

Bzdury wypisujecie ,na 5ha ciągnik 80km przedni napęd itd.9 a to chyba z braku wiedzy, bujnej wyobrażni lub bo tata powiedział) wszystko zależy od profilu gospodarstwa i nastawienia na produkcję, czego? tu trzeba sobie odpowiedzieć i dobrać właściwy sprzęt a nie kupować10 koni mocniejszego od sąsiadowego

Opublikowano

Szukam ciągnika do kwoty ok 30 tyś . Chodzi o to że jestem początkujący i mało się znam ... Ciągnik nie miał by wiele roboty, skosił i przewrócił jakieś 3 hektary zielonego w roku może ewentualnie hektar zaorał . Chodzi o coś mało awaryjnego ewentualnie łatwego w naprawie bo mechanik ze mnie kiepski przynajmniej narazie . Mocy abym mugł 3 skiby w pole puścić i starczy no i zeby kosiarke pociągnoł... Pomożecie ??? Może ewentualnie ktoś chce coś takiego sprzedać ???

Co powiesz na LTZa? Na te kilka ha powinien spokojnie wystarczyć a za te pieniądze(nawet trochę mniejsze) kupisz młody rocznik i zazwyczaj od pierwszego właściciela.

http://moto.allegro.pl/ltz-60a-2005r-i3106376902.html

http://tablica.pl/oferta/ltz-55a-ID2ppr5.html#e0dd6f7039;r:;s:

Opublikowano

trawa na siano lub kiszonka dla bydła - przy tym by robił . Mam kilka sztuk bydła i mam dosyć jazdy taczką a najmowanie ludzi do skoszenia trawy też bez sensu ... kombinuje zeby najpierw ten traktor no i pomału reszte do niego to znaczy jakaś kosiarka itd ... Trzeba się rozwijać :D

Opublikowano (edytowane)

Panowie bez przesady z tymi ciagnikami. na taki areal 3ha i za 30tys to mozna wyrwac zarabista 360-3P.

Na tylu ha to ciagnik stoi w garazu chyba ze jeszcze w lesie pracuje albo w jakims transporcie.

Mamy 3P to w zniwa raptem tydzien robi w polu, podczas zniw transport zboza a potem orka, jesienia siewy i wykopki, na wiosne sadzenie ziemniakow. Czyli w polu przy 5ha to ciagnik przez rok w samym polu to sie nie narobi.

Edytowane przez banan575
Opublikowano

trawa na siano lub kiszonka dla bydła - przy tym by robił . Mam kilka sztuk bydła i mam dosyć jazdy taczką a najmowanie ludzi do skoszenia trawy też bez sensu ... kombinuje zeby najpierw ten traktor no i pomału reszte do niego to znaczy jakaś kosiarka itd ... Trzeba się rozwijać :D

za tą kwotę to kup sobie 360 lub360-3p ew 330 (da radę ja swolą obrabiałem 3h łąki i 8h ornego) a za resztę potrzebny sprzęt bo ciągnik i taczki nie idą w w parze.

Opublikowano

Na taki areał to spokojnie wystarczy ci zetor 6211 sam miałem takiego i nie pali tak dużo jak wszyscy mówią mieści się w dawce paliwa ursusa c 360 a komfort lepszy

Opublikowano

Panowie bez przesady z tymi ciagnikami. na taki areal 3ha i za 30tys to mozna wyrwac zarabista 360-3P.

A kto mądry daje za c360 3p albo zwykłą więcej niż 20k? W sumie to nawet 15tyś było by mi szkoda dać za ten ciągnik :P

Opublikowano

Ciągnik za 30tys na 3ha? Chyba ze 30 lat by się zwracała ta inwestycja :blink: kup władimirca bez papierów za 4tys i to max a za resztę kup sobie hektar ziemi i lepiej na tym wyjdziesz

Opublikowano (edytowane)

Witam , chciałbym spytać jaki ciągnik nada się najlepiej na taki areał w gospodarstwie są już c-330 i c-360, ale nie ma komfortu i mocy brakuje bo pola są ciężkie, tak więc prosił bym o pomoc dobrania ciągnika dla kolegi

Połączone

Edytowane przez razor275
Dublowanie tematu
Opublikowano

Na tyle ha to nie potrzeba komfortu, a jak są bez kabin to dokupić kabinę. Jak nie daje 60 rady z 3ką pługiem to 2kę wczepić. Komfort i wygoda w zagranicznych kosztuje i może się okazać że te 6ha może być mało na jego utrzymanie. Chyba że te 6ha to jakieś specjalne działy że dają tyle co z 30ha to wtedy jakiś nowy choć to nie ekonomiczne w utrzymaniu.

Opublikowano

w gospodarstwie są już c-330 i c-360, ale nie ma komfortu i mocy brakuje bo pola są ciężkie,

Połączone

Proszę czytać ze zrozumieniem co Kolega pisze i nie pisać głupich postów.

Moim zdaniem cięgników spełniających Twoje kryteria jest sporo - mniejsze MTZ jak i większe, Zetory, starsze MF, ursusy na licencji MF, podaj cenę jaka Cię ogranicza bo bez tego można sobie tak pisać bez końca.

Opublikowano

Po co pchać tysiące w 60-tkę jak na ciężkiej ziemi mocy jej brak, zresztą te bajeranckie kabiny za kilka lat rdza pożre, niech sprzeda 60-tkę i kupi jumza w kwadratowej,nowszej kabinie. Komfort znośny a w maszynach od 60-tki będzie pracował nie wysilony.

Opublikowano (edytowane)

ja tam na swoje 5ha zamierzam kupic c385 i robic maszynami od c360 bo c360 przy mojej orce w pługu 3 skibowym nie daje rady i ciagle trzeba łape na podnosniku trzymac i jej popuszczac bo sie zakopie albo udusi, poza tym c360 to jest szrot a nie ciagnik i pali tyle co 100 konny john deere :)

Edytowane przez koma666