Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jakiej firmy polecacie zestawy naprawcze do ursusów nie interesuje mnie GMP i THM 

Słyszałem ze ponac Mahle jest dobre co sadzicie o tej firmie?

(dzis zaczełem rozbierac ciagnik do remontu)

Opublikowano

Kolego weź do ręki przyrządy pomiarowe i pomierz zestawy thm i mahle wyjdzie to samo albo thm wyjdzie nawet lepiej , zestawy thm były fabrycznie zakładane do 3p tylko pod inną nazwą,niedawno zakładałem do c330 mahle na życzenie klijenta bo był na bednarach i na stoisku z częściami polecili mu mahle i nawet mu powiedzieli ze to nic innego jak pudełko mahle a graty w nim polskie , które założysz i fachowo poskladasz to bedziesz jezdzil

Opublikowano

Różnice są głównie w materiałach z jakich zrobione są części a nie tylko wymiary.

Tylko na jednych będziesz jeździł rok (dwa), zaś na innych kilka lub kilkanaście lat - niewielka różnica a robi wrażenie.

Zgadzamy się w 100%

sorry jacku ale mahle jest tanszy i według mnie lepszy

te oryginalne czesci ursus to nie chce mi sie wierzyc ze sa takiej samej jakosci jak te z lat 80-90

Kilka lat temu jak weszły na rynek zestawy ORYGINAŁ URSUS mieliśmy w ofercie również MAHLE.

Sprzedaż tych pierwszych była kilkukrotnie większa, ludzie byli zadowoleni a my nie my nie mamy żadnych zwrotów, reklamacji itp. więc z czasem zrezygnowaliśmy z Mahle.

Po takim czasie spokojnie możemy polecić zestawy ORYGINAŁ URSUS / Waryński.

Opublikowano

Różnice są głównie w materiałach z jakich zrobione są części a nie tylko wymiary.

Zgadzamy się w 100%

Kilka lat temu jak weszły na rynek zestawy ORYGINAŁ URSUS mieliśmy w ofercie również MAHLE.

Sprzedaż tych pierwszych była kilkukrotnie większa, ludzie byli zadowoleni a my nie my nie mamy żadnych zwrotów, reklamacji itp. więc z czasem zrezygnowaliśmy z Mahle.

Po takim czasie spokojnie możemy polecić zestawy ORYGINAŁ URSUS / Waryński.

Na poczatku podziekuje za konkretna odpowiedz z waszej strony 

Byłem dzis w lokalnym sklepie z zapytaniem o zestaw firmy mahle i oryginalne czesci ursus róznica jest 140zł na jednym zestawie mahle kosztuje 400zł a oryginal ursus 260zł 

Moze dlatego ludzie chetniej kupuja oryginał ursus ze wzgledu tez na cene??? sprzedawca ze sklepu powiedział mi ze jak chce remont na lata to kazał brac mahle

ciagnik pracuje u mnie na 70ha (ursus 1222) wykonuje orki uprawy siewy itp. chce miec spokój na lata wole zapłacic troche wiecej i kupic mahle

A co do THM mam je w tej chwili w 3p rok temu w maju robiony remont jak tylko pojechałem do zakładu zeby mi wprasowali tuleje w blok powiedzieli ze takiego gó*na jak THM oni nie wkładaja musiałem jechac do drugiego zakładu wprasowali mi tuleje

w tej chwili silnik juz troche zaczyna dymic i dmucha przez korek od oleju a zeby odpalic go rano przy mrozie -7* musze 2 razy przelewac ciepła woda 

3p wykonuje tylko opryski rozsiewanie nawozów i lekkie prace w ogrodzie :D ale wedlug mnie troche za szybko sie "skonczył" filtr powietrza czyszczony co 1-2tyg

Pozdrawiam

Opublikowano

Jakiej firmy polecacie zestawy naprawcze do ursusów nie interesuje mnie GMP i THM 

Słyszałem ze ponac Mahle jest dobre co sadzicie o tej firmie?

(dzis zaczełem rozbierac ciagnik do remontu)

Jeśli o mnie chodzi to zdecydowanie polecam Mahle. W końcu to niemiecka jakość ;)

Opublikowano
a zestawy do 912 https://sklep.tzmkalisz.pl/m/zestaw-naprawczy-genuine-parts-c-385-zetor-urii-wo,3,1865,98 co o nich sadzicie czytalem gdzies w necie ze to prawdziwe zetoroskie czesci z czech
Opublikowano
Co do czeskich zestawów, to z 5 lat temu założyłem do c360 który tylko pryska i rozsiewa nawóz i w tą zimę ciągnik idzie do remontu. Nie polecam. Acha w międzyczasie 1 tuleja była już zmieniona i pierścienie.