Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
5 minut temu, kuba24051 napisał:

a jak agencja przyjedzie mierzyc dzialki a ja nie mam granic ani slupkow bo dzialki sa jedna obok drugiej to nie beda sie czepiac? i jak oni to niby pomierza ?

oni w swoim urzadzeniu gps maja pkazane która to Twoja działka , jaki ma kształt i powierzchnię  . 

Opublikowano
5 minut temu, kuba24051 napisał:

czyli w przypadku mierzenia dzialek nie bedzie zadnego problemu ?

Nie będzie problemu. Tez mam takie pola. Zlikwidowalem miedze żeby połączyć pola s jedno duże a nie bawić się z każdym. 

Opublikowano
31 minut temu, pawelus napisał:

a co by kolega chciał zmienić ? zawsze można próbować , najwyzej nie wyraża na to zgody . 

chciał bym usunąć jedno z założeń co zadeklarowałem oczywiście bym nie spadł poniżej 12pkt. Wiem że moge teraz zrobić zmiany ale wolał bym już nie marnować czasu tylko zacząć już ale wszystko jeszcze do przemyślenia :P 

Opublikowano
8 minut temu, Caryx321 napisał:

chciał bym usunąć jedno z założeń co zadeklarowałem oczywiście bym nie spadł poniżej 12pkt. Wiem że moge teraz zrobić zmiany ale wolał bym już nie marnować czasu tylko zacząć już ale wszystko jeszcze do przemyślenia :P 

Zawsze można zmniejszyć o 30% procent nie zgłaszając tego.

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, tomi382 napisał:

ja zakupiłem co innego a  deklarowalem co innego. Bede robił zmianę przed wnioskiem o 2 rate

Czemu kolega kupił cóż innego nic napisał we wniosku?

nie lepiej wcześniej przemyśleć zakup przed zlozeniem wniosku?

Edytowane przez pawelus
Opublikowano
10 minut temu, tomi382 napisał:

miała być proxima 96KM a jest 86KM.

różnica kosmetyczna wiec nie będzie problemu

Jeżeli kosztował podobnie to myślę że przejdzie.

Opublikowano

Pisałem wniosek o wypłatę II raty 15 listopada ale z przyczyn osobistych nie mogłem złożyć go w roku 2017 i moje pytanie brzmi czy jeśli dane się nie zmieniły mogę złożyć go teraz? 

Opublikowano

W moim przypadku były tak we biznes planie że miałem bronę aktywną a kupiłem agregat uprawowy , siewnik różni się tylko szerokością z 2.50 na 2,70 ,opryskiwacz z 600 l na 400l co do firm takie same oprócz tej brony i agregatu-uprawowego

Opublikowano
1 minutę temu, Miodzio1671 napisał:

W moim przypadku były tak we biznes planie że miałem bronę aktywną a kupiłem agregat uprawowy , siewnik różni się tylko szerokością z 2.50 na 2,70 ,opryskiwacz z 600 l na 400l co do firm takie same oprócz tej brony i agregatu-uprawowego

Rozliczane się juz. ?

Opublikowano
5 godzin temu, Damian1994rolnik napisał:

Większe pół dnia sprawdzali bilans nawozowy i wyliczali czy nie bylo przenawozenia na działkach +ich mierzenia 3 juz raz . Wykazy działań agrotechnicznych,  przychody i rozchody od zlozenia wniosku +po 5 faktur sprzedaży jak i kupna materiałów siewnych dla każdego roku. Wykształcenie szkolenia akty notarialne umowy dzierżaw no wszystko dosłownie 

Kiedy kolega składał wniosek o nabór na młodego rolnika?

Opublikowano
4 godziny temu, Miodzio1671 napisał:

Właśnie jak to jest jak ma się już kupione maszyny ale nie takie jak bp chyba można zmienić nie ?

3 godziny temu, Miodzio1671 napisał:

własnie ja juz kupiłem i nie wiem czy nie bede miał problemów

2 godziny temu, Caryx321 napisał:

ponawiam pytanie :D 

Jak można kupić coś za nie swoje pieniądze nie mając na to zgody? Załóżmy ze agencja zgodzi się na zmianę, ale jak wyjaśnicie datę zakupu która znajduje się na fakturze, a jest wcześniejsza niż data ewentualnego pozwolenia z agencji. 

56 minut temu, pawelus napisał:

Jeżeli ktoś dostał w pierwszej racie100 tys zlotych to ciekawe czy dostanie druga ratę. ? 

A co kolega chciałby dostać w drugiej racie? Premia wynosi 100 tys. więc jak ktoś dostał, to czego więcej oczekiwać?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez rolnik22
      Czy już coś wiadomo jak będą wyglądały nabory na PROW 2014-20? Na jakich zasadach będą przyjmowane wnioski o dofinansowanie z UE? Co z Młodym Rolnikiem i Rentami Strukturalnymi na kolejne lata?
    • Przez wojtek161
      mam pytanie czy trzeba podać cały sprzęt który się posiada czy też te maszyny co się chce kupić za młodego rolnika (56250zł) a za reszte chce kupić c360 i niewiem czy ją wpisać na wniosku że planuje kupić (napewno ją kupię) bo z własnych pieniędzy to ciężko chyba ze wziąśc kredyt i potem tymi pięniędzmi go spłacić co wybrac pomocy?
    • Przez pw34
      Czy są jakieś informacje odnośnie naboru w marcu? Bedzie mozna byc ubezpieczonym z ZUSie? czy wydłużyli okres posiadania gospodarstwa? gospodarstwo zostało przepisane na mnie w pazdzierniku 2014 roku, skladalem na MR w pierwszym naborze czy w  marcu bede mogl skladac?
    • Przez Czakk
      Witam
      Pół roku temu przejąłem gospodarstwo. Jestem w trakcie przerabiania chlewni na kurnik. Istniejącej płyty obornikowej nie będę używał, pomiot kurzy będę wywoził poza teren gospodarstwa na pryzmę ze względów higieny przy kurniku.
      Składam wniosek na PROW, potrzebny mi sprzęt za który nie ma punktów. Punktowane są stanowiska do mycia i płukania sprzętów w tym stanowiska biobed. W tym celu chcę wykorzystać tą płytę.
      Czy jest możliwe, aby zmienić przeznaczenie płyty?
      Jak to zrobić?
      Pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v