Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

bo jak się rozlicza to trzeba pierw kilka telefonów do OR co i jak żeby potem było jak naj mniej do poprawek ja miałem tak zrobione i tylko drobna poprawak była ale to z naszej winy a tak by nic nie było 

Opublikowano

no to ja też jestem ciekawy bo 15 stycznia mija mi 3 miesiące od złożenia wniosku o drugą ratę. Wniosek przeleżał 2 michy w agencji, 2 razy zawiozłem poprawki i teraz cisza nie wiadomo kiedy będzie kaska

Opublikowano

pytanie mam, sąsiad składał na Młodego Rolnika lipiec 2018 r, byl chyba do poprawek juz wzywany, czy Panowie macie juz decyzje o przyznaniu pomocy z tego działania ? podobno maksymalny czas agencji to koniec lutego; a fajną maszyne teraz moze sobie ograrnąć...

Opublikowano

ku ..a panowie rozwalmy system i napiszmy zbiorowo do tygodnika albo do jakieś tv niech pokażą jak to pięknie robi się w ciula nas jestem terochę na %% ale chyba myślę dobrze 

Opublikowano

ja tym ch..m dam miało być zlecony przelew 10 grudnia a tu się okazje ze nie ma jutro będą mieć telefony od gazet jak to możliwe że 90 dni mija i kasy nie ma jak pisze czarno na biało że mają 90 od złożenia wniosku 

Opublikowano
16 godzin temu, michal12301 napisał:

no to ja też jestem ciekawy bo 15 stycznia mija mi 3 miesiące od złożenia wniosku o drugą ratę. Wniosek przeleżał 2 michy w agencji, 2 razy zawiozłem poprawki i teraz cisza nie wiadomo kiedy będzie kaska

Mogą przedłużyć wypłatę nawet do 120 dni maja takie prawo .

Opublikowano
17 godzin temu, michal12301 napisał:

Ja czekałem 6 miesięcy więc radzę uzbroić się w cierpliwość 

Opublikowano
1 godzinę temu, galan99 napisał:

Mogą przedłużyć wypłatę nawet do 120 dni maja takie prawo .

znając życie po dzisiejszej rozmowie będzie  to załatwione ekspresowo 

Opublikowano
20 godzin temu, michal12301 napisał:

miałeś kontrolę po złożeniu wniosku o drugą ratę?

Opublikowano

dziś tel. do poznania w sprawie zmiany maszyny w biznesplanie nabór 2017, 19 grudnia minęło 2 mies( gdzie mają 30dni na to) i telefon od nich aby szybko dosłać dokument jaki brakował aby nie tracić na czasie poprzez list. Dzisiaj dzwoniąc mówią że wszelkie poprawki z 2017 roku zostają wstrzymane do odwołania bo nie mogą się wyrobić z MR 2018 i tym mają sę teraz zajmować. To jest poprostu masakra co oni odpierdzielają w tych oddziałach regionalnych

Opublikowano
4 godziny temu, Lokoloko napisał:

Mniej więcej wiadomo kiedy możemy się spodziewać nowego rozporządzenia do Młodego Rolnika? Jak to było w poprzednich latach, ile czasu przed naborem?

W ostatnim naborze tj. 2018 rozporządzenie opublikowali podajże w maju, jak ogłosili kiedy będzie nabór (a w zasadzie to aktualizację zmian z poprzedniego rozporządzenia, ale były to drobne detale nie mającego większego znaczenia, przynajmniej jak dla mnie )

Opublikowano
18 godzin temu, M1999 napisał:

Mam pytanie a pieniądze z premi muszą być wykorzystane w 100% czy wystarczy 70% ? 

Nie no pewnie, a te 30 % to możesz wykorzystać na wódkę i zakąskę do wesela....

Oczywiście, że musisz mieć udokumentowane 100 % wydanej kwoty, jak jest to np. 1 maszyna to masz mniej formalności, jak 2 to już trochę więcej,

ale środki musisz przeznaczyć na to co wcześniej wstawiłeś do wniosku.

• Thanks 1
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez mllodyyy
      Witam mam takie pytanie czy ktoś się orientuje jaki jest przelicznik według którego ARIMR przelicza moc ciągników, chodzi mi głównie o to że mam 35 ha i zastanawiam się czy agencja przyzna mi ciagnik o mocy 110 KM a jak nie to ile musiał bym mieć ha żeby taki ciagnik mi przysługiwał, i czy dzierżawa jak nie jest zapisana notarialnie tylko jest umowa na piśmie między rolnikiem a właścicielem działki to tez będzie się zaliczać do wielkości gospodarstwa?? czy musi być raczej dzierżawa spisana notarialnie ??
    • Przez rolnik22
      Czy już coś wiadomo jak będą wyglądały nabory na PROW 2014-20? Na jakich zasadach będą przyjmowane wnioski o dofinansowanie z UE? Co z Młodym Rolnikiem i Rentami Strukturalnymi na kolejne lata?
    • Przez wojtek161
      mam pytanie czy trzeba podać cały sprzęt który się posiada czy też te maszyny co się chce kupić za młodego rolnika (56250zł) a za reszte chce kupić c360 i niewiem czy ją wpisać na wniosku że planuje kupić (napewno ją kupię) bo z własnych pieniędzy to ciężko chyba ze wziąśc kredyt i potem tymi pięniędzmi go spłacić co wybrac pomocy?
    • Przez pw34
      Czy są jakieś informacje odnośnie naboru w marcu? Bedzie mozna byc ubezpieczonym z ZUSie? czy wydłużyli okres posiadania gospodarstwa? gospodarstwo zostało przepisane na mnie w pazdzierniku 2014 roku, skladalem na MR w pierwszym naborze czy w  marcu bede mogl skladac?
    • Przez Czakk
      Witam
      Pół roku temu przejąłem gospodarstwo. Jestem w trakcie przerabiania chlewni na kurnik. Istniejącej płyty obornikowej nie będę używał, pomiot kurzy będę wywoził poza teren gospodarstwa na pryzmę ze względów higieny przy kurniku.
      Składam wniosek na PROW, potrzebny mi sprzęt za który nie ma punktów. Punktowane są stanowiska do mycia i płukania sprzętów w tym stanowiska biobed. W tym celu chcę wykorzystać tą płytę.
      Czy jest możliwe, aby zmienić przeznaczenie płyty?
      Jak to zrobić?
      Pozdrawiam
  • Dodaj nową pozycję...
v