-
Podobna zawartość
-
Przez Kamila79
Witam! mam pytanie czy mogę teraz opryskac truskawki(sa po zbiorze skoszone i przejechane opielaczem miedzy rzedami)ale nie stety to nic nie dało. Jest bardzo , duzo tych chwastów(m.in. mam oste. trawe, i takie żółte kwiaty korzeń jak piertuszka).
Tak pomyslalam, ze teraz bym je opryskala(pogoda dopisuje)i na wiosne poprawka. Ale czy mozna?
jeżeli tak to podajcie dobry oprysk? pozdrawiam
-
Przez danu1234
Witam Wszystkich!
Mam około 8ha matecznika sadzonek truskawek.
Na wiosnę chcę kupić kombajn do sadzonek truskawek.
Ale nie mam pojęcia gdzię się o taką maszyne pytać i jaka jest cena nowej i używanej.
Jaki ciągnik i o jakiej mocy jest do niej potrzebny???
Chyba ze macie jakies inne tansze rozwiązanie!
Wykopywanie sadzonek przez ludzi wychodzi bardzo drogo.
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam
danu1234
Po co 2 te same tematy?
-
Przez dami21
mam pytanie czym nawozić i w jakim terminie truskawki wiosną by uzyskać duży plon i dobrej jakości owoce ( truskwaki bez osłon oraz bez nawadniania )
-
Przez waldemaros
witam wszystkich mam takie pytanie gdzie mozna kupic opakowania na truskawki tzw platony.prosilbym o informacje.moga byc urzywane.
-
Przez grucha2701
witam panowie dziś zostałem nabywcą 1h zaniedbanej ziemi na której na dzień dziś jest zasiane słabe żyto jutro już to będzie za orane 4kl ziemi lecz strasznie zaniedbana brak tam nawozu i oprysków , mam zamiar uszykować tą ziemie pod truskawki możecie mi napisać co ta ziemia potrzebuje ?? w pewnym kawałku jest jakas szlaka pomieszana z ziemią nie dużo ale jest , napiszcie jak ją doprowadzić do ładu i składu .
moje drugie pytanie co dać za nawóz przed zasadzeniem truskawek i po zasadzeniu z góry dzięki
-
Rekomendowane odpowiedzi
Uprawa paszowa na gruntach ornych kl.5 ekologia
Czytaj dalej »
Wiosenne chłody zagrażają uprawom
Czytaj dalej »
Mtz 82 & Brony 4 polowe