Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@PRIMO ten Ares u handlarza blisko mnie 😉, a co nie przeszkadzać 🙆‍♂️ no jak wyciągać 40 i jechać do Ciebie po ursusa?  Oczywiście bez tura tyle 😊

Opublikowano

@Ursus932 jakie opinie o tym handlarzu?

Łursus zostaje a jeśli już to idzie razem z TURem albo wcale. 

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

poczekaj, jak Primo spodoba się Areska, to przyjedzie do ciebie Ursusem, a wróci Areską

Dobrze gadasz Darek. 🍺

Opublikowano

@bratrolnika jedna 30 wystarczy, dla drugiej nie było by roboty 

7 minut temu, bratrolnika napisał:

poczekaj, jak Primo spodoba się Areska, to przyjedzie do ciebie Ursusem, a wróci Areską

No dobry pomysł 

7 minut temu, PRIMO napisał:

@Ursus932 jakie opinie o tym handlarzu?

Łursus zostaje a jeśli już to idzie razem z TURem albo wcale. 

Dobrze gadasz Darek. 🍺

No to , trudno może być z turem za 40 😉

Nie słychać żeby ludzi w h*ja robili

Opublikowano
36 minut temu, Ursus932 napisał:

jedna 30 wystarczy, dla drugiej nie było by roboty

Zawsze jest robota , u nas pewien stary kawaler miał ursusa 328, kupił do niej 330M nówkę - taką na wyjazdy do miasta głównie bo szkoda, jak weszliśmy do UE chłopy coraz mocniejsze traktory zaczęli kupować to i go coś tknęło - kupił ursusa 2812 

• Like 1
Opublikowano

Widzę że idą te ursusy jak ciepłe bułeczki , ale jednak narazie 100 kucy za duży dla mnie, tak do 80 max 

Opublikowano
6 godzin temu, Ursus932 napisał:

Z łąkami jest już 40 ha 

To się nie zastanawiaj , dobrze Ci mówię 100km to już będzie dobrze. U mnie jest 25 jakby Farmer miał 100 bylo by luksus. Tylko gdy był kupiony pola było chyba z 15 czy mniej to wtedy ta moc to było luksus.

Opublikowano
7 godzin temu, Ursus932 napisał:

Z łąkami jest już 40 ha 

To ja szukam 120 kucy na ponad 20 ha a ten się boi większego kunia kupić jak 80 kuni na 40 ha?🤨😯

Opublikowano
23 minuty temu, PRIMO napisał:

To ja szukam 120 kucy na ponad 20 ha a ten się boi większego kunia kupić jak 80 kuni na 40 ha?🤨😯

po co kupować co 2 lata większy jak można kupić raz a porządny. Znam ludzi co na 40 ha mają traktory 150 km nowe.

Opublikowano (edytowane)

Ludzie do 100 konnego trzeba już konkretne maszyny, a tłumaczylem że muszę rozwiązać problemy mieszkaniowe to jest teraz priorytetem, maszyny mogą poczekać 

Teraz mam trzy małe, łącznie nie całe 130 kucy, i jakoś mam na czas zrobione 🤷‍♂️ 

I co mam kupić 150 bo taka moda 🤦‍♂️ kupię mniejszy to w przyszłości  pomocnikiem, za jakie 2 - 3 lata pomyślę nad jakimś 100 konnym 

Edytowane przez Ursus932
Opublikowano
1 godzinę temu, Ursus932 napisał:

Ludzie do 100 konnego trzeba już konkretne maszyny, a tłumaczylem że muszę rozwiązać problemy mieszkaniowe to jest teraz priorytetem, maszyny mogą poczekać 

Teraz mam trzy małe, łącznie nie całe 130 kucy, i jakoś mam na czas zrobione 🤷‍♂️ 

I co mam kupić 150 bo taka moda 🤦‍♂️ kupię mniejszy to w przyszłości  pomocnikiem, za jakie 2 - 3 lata pomyślę nad jakimś 100 konnym 

Czy ja wiem konkretne. Głównie to pług i agregat. Kupić 80km I za chwilę 100 to jest bezsens. Wtedy to szukaj 130. 

Opublikowano

130 to nie na moje areały 

Jak tylko pług i agregat to ciągnik nie będzie wykorzystany

Opublikowano

Ja na 40 ha mam 100 i 175 km i ladowarke. To ze zrobia malo godzin nie oznacza ze nie zarobia na siebie, wiekszy ciagnik kosztuje czesto tyle co sredni jakos pierdek, paliwa spale mniej, o czasie juz nawet nie wspomne. Kazdy faktycznie lubi co innego ale trzeba czasami teoszke inaczej pomyslec. Kiedys tez myzlalem ze na taki areal to glupota a teraz sam sie zastanawiam nad zmiana na jakies 200 km....

Opublikowano (edytowane)

Wujek ma john deera 90KM jako główny ciągnik i obrabia 40 ornych i 40 tuz. Do pomocy DF 80KM, zetor 70KM i szejsiontka. 

Ale chyba faktycznie na ten areal ten john to już za mało bo ledwo sie wyrabia a do tego dochodzi jeszcze bydlo mleczne jakieś 30 sztuk

Ja osobiście na 30 hektarów też szukam czegos w granicach 70-80 KM głównie do ciągania pługa 3x40 który już mam i agregatu uprawowego. Do mocniejszego ciągnika to już musiałbym większe graty kupić na co nie mam ochoty na chwilę obecną bo są ważniejsze wydatki choćby na silos zbożowy. A takim 70KM to juz bym zrobił 2x szybciej niż obecnym zetorem 5211

Edytowane przez KlimekPL
Opublikowano

U mnie to samo, jeśli kupię coś większego robota pójdzie o wiele szybciej niż 60-tkami 

A maszyny wykorzystam te co mam 

Opublikowano

Panowie to zbędna dyskusja. Nie przetlumaczysz choć byś lał pałą do zabicia. Póki taki w gòwno nie wsadzi nie uwierzy że ono śmierdzi. 4 lata temu też tak myslałem. Kupiłem 68 km. Nie mogę narzekać na awaryjność, ale po pierwszej jesieni okazało się że do tych gratów co mam za duże, a do tych kaliber większych na moich ziemiach za mało. I dalej d*pa z tyłu. Przy tym areale nawet nie spojrzał bym na mniej jak 100 km.

Opublikowano

a to nie możesz sprzedać i kupić większego, by d*pa z przodu była?

Opublikowano

Kuźwa teraz się robi 60 i wszystko na czas, bambry to widzę kupują coraz większen i większe  , a i tak robią po nocach i nawet w niedzielę 🙆‍♂️,  ja z ręką na sercu w tym roku nawet orki po ciemku nie robiłem, no chyba raz do 17 😉 to można uznać że ciemno było 

Opublikowano
22 minuty temu, damianbor napisał:

Panowie to zbędna dyskusja. Nie przetlumaczysz choć byś lał pałą do zabicia. Póki taki w gòwno nie wsadzi nie uwierzy że ono śmierdzi. 4 lata temu też tak myslałem. Kupiłem 68 km. Nie mogę narzekać na awaryjność, ale po pierwszej jesieni okazało się że do tych gratów co mam za duże, a do tych kaliber większych na moich ziemiach za mało. I dalej d*pa z tyłu. Przy tym areale nawet nie spojrzał bym na mniej jak 100 km.

Bo najlepiej widzą jacyś obcy farmerzy co komu potrzebne 🙆‍♂️