Kkarolek94 4 Napisano Styczeń 9, 2019 Użytkownik 4 58 Nie wiem jak to było ale z ostatnie komentarza JArka wynikło że my komentujący jesteśmy jacyś dziwni że nie wiedzielismy gdzie sprzedał byki. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Gość łorawiok Napisano Styczeń 9, 2019 Jarek powiedz tylko , czy to siano i woda zostały w mięsie , skoro na wbc odliczyli skitkę z żywej wagi i już lecę do lekarza . Powtórzę mu wszystko , może mi rentę dają złodzieje jedne . Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
JarekBazydlo 2524 Napisano Styczeń 9, 2019 Zaawansowany 2524 17174 Sprzedaje tam gdzie dają najlepszą ofertę cenowa ale i warunki np płatności i dalszą współpracę. A że dostałem podobną ofertę cenowa z innej ubojni i lepsze warunki płatności i współpracy to sprzedałem do innej jak w Biskupcu. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
JarekBazydlo 2524 Napisano Styczeń 9, 2019 Zaawansowany 2524 17174 łorawiok napisał: Jarek powiedz tylko , czy to siano i woda zostały w mięsie , skoro na wbc odliczyli skitkę z żywej wagi i już lecę do lekarza . Powtórzę mu wszystko , może mi rentę dają złodzieje jedne . A jak liczysz wybicie? Nie odejmowali skitki od mięsa tylko od żywej wagi. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
JarekBazydlo 2524 Napisano Styczeń 9, 2019 Zaawansowany 2524 17174 Kkarolek94 napisał: Nie wiem jak to było ale z ostatnie komentarza JArka wynikło że my komentujący jesteśmy jacyś dziwni że nie wiedzielismy gdzie sprzedał byki. Nie chce nikogo obrażać ale najwięcej komentują Ci co nic nie dodali lub mają dodane z 2 lub 3 zdjęcia ale co oni nie mają i jakiego bydła nie mają. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
szeik812 55 Napisano Styczeń 9, 2019 Zaawansowany 55 482 Wybicie to wybicie... Nikt nie odejmuje skitki jak liczy procent wybicia na WBC 😂😂 a może i odejmuje... już wiem dlaczego mi się zawsze tak słabo byki wybijają 😂🤔 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Kkarolek94 4 Napisano Styczeń 9, 2019 Użytkownik 4 58 A co ma ilość zdjęć do tego ile się komentuje? Druga sprawa gdzie ja napisałem że mam jakieś super bydło czy coś w tym rodzaju? Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Gość łorawiok Napisano Styczeń 9, 2019 To czym się różni sprzedaż na wbc od sprzedaży w żywej wadze ? . Oświeć mnie . Te 6 % czy ileś tam z wagi żywej odliczają ci potem z półtusz ? . Nie traktuj tego jako zaczepkę , bo tylko pytam . Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
JarekBazydlo 2524 Napisano Styczeń 9, 2019 Zaawansowany 2524 17174 Napisałem wyżej jak to wygląda. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Gość Napisano Styczeń 9, 2019 A czemu akurat 6% ? Czemu nie 7lub 8 ? Jeszcze lepsze wybicie by wyszło . Kuźwa , niektórzy to sami siebie oszukają . Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
JarekBazydlo 2524 Napisano Styczeń 9, 2019 Zaawansowany 2524 17174 Nie podoba się nie komentuj nie oglądaj nie widzę problemu. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Gość łorawiok Napisano Styczeń 9, 2019 Z wagi żywej mu nie ubyło , tylko skitkę z niej przenieśli na wbc . Skończcie już ten idiotyczny głuchy telefon . Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
JarekBazydlo 2524 Napisano Styczeń 9, 2019 Zaawansowany 2524 17174 Ważyli na ubojni na ogólnej wadze samochodowej. Na zwykłej były wazone u mnie przed wejściem na samochód. Więcej nie były wazone. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
JarekBazydlo 2524 Napisano Styczeń 9, 2019 Zaawansowany 2524 17174 łorawiok napisał: Z wagi żywej mu nie ubyło , tylko skitkę z niej przenieśli na wbc . Skończcie już ten idiotyczny głuchy telefon . Naucz się czytać. Skitki z mięsa nie było! Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Gość Napisano Styczeń 9, 2019 11 minut temu, JarekBazydlo napisał: Nie podoba się nie komentuj nie oglądaj nie widzę problemu. Dlaczego nie komentować ? Tylko zapytałem czemu akurat 6% . Aż się dowiem jak to jest z tym otrącaniem na WBC Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Gość łorawiok Napisano Styczeń 9, 2019 O tempora o more . To z czego były te 6 % jak sprzedawałeś na wbc . Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
JarekBazydlo 2524 Napisano Styczeń 9, 2019 Zaawansowany 2524 17174 Już mi się nie chce pisać w kółko to samo. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Gość Napisano Styczeń 9, 2019 Wybicie liczą z wagi na ubojni.nie ma żadnej skitki.nie znamy wagi z ubojni więc nie poznamy wybicia.czasami od wagi z ubojni odlicza skórkę i przelicza ile to chłop nabrał kasy w przeliczeniu na żywą wagę.Ale to ołówkiem pisane 😆 Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Gość Napisano Styczeń 9, 2019 (edytowany) 20 min? Więc Getmor zabrał? Edytowano Styczeń 9, 2019 przez Gość Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
RafaKdziela 443 Napisano Styczeń 9, 2019 Zaawansowany 443 3911 3 godziny temu, donweter1989 napisał: Dzięki za info. @RafaKdziela z tego co pamiętam też był zadowolony. To ja @soltys48 poleciłem Rafalex.Jak coś to na PW pisz . Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
krystian1982 141 Napisano Styczeń 9, 2019 Zaawansowany 141 1494 Współczuje te byki z luzu ważyć na wadze w gospodarstwie my jak przeganiamy przy oborniku to wszystko trzeszczy a gdzie to zwazyć z łańcucha to rozumiem Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Maroslaw0770 264 Napisano Styczeń 9, 2019 Zaawansowany 264 1031 Miesiąc chwalenia, pisania wadze, mega wybiciu, już nawet wódka była pita, obiecywał wstawić rozliczenie, a teraz problemem jest nawet napisać kto je zabrał. Przynajmniej nie zniknął z forum na pół roku (narazie). Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
tommmek 162 Napisano Styczeń 9, 2019 Zaawansowany 162 1687 U nas wychodzi to w ten sposób że jak biją kilka godzin po odbiorze to hf ma 49-52% a jak na drugi dzień to ma 52-55 ale kasa ta sama 5700-6500 brutto za sztukę. Czyli jak Jarek ma ponad 7000 za sztukę w tak krótkim czasie opasu to bardzo dobry wynik. Pół ekstensywnie to 24-30 miesięcy byk hf 850-900kg. Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
soltys48 19862 Napisano Styczeń 9, 2019 stary sołtys 19862 36463 3 godziny temu, donweter1989 napisał: Dzięki za info. @RafaKdziela z tego co pamiętam też był zadowolony. Tak , właśnie On mi ich polecił 55 minut temu, JarekBazydlo napisał: Nie chce nikogo obrażać ale najwięcej komentują Ci co nic nie dodali lub mają dodane z 2 lub 3 zdjęcia ale co oni nie mają i jakiego bydła nie mają. Chłopcze(napisze tak bo innego zwrotu nie będę używał wiecej w stosunku do Twojej osoby)co Ty pier**lisz??Myślisz,ze jak powstawiasz zdjecie za zdjeciem to będziesz wielki hodowca?Ile sztuk rocznie odstawiasz?U Ciebie ciagłe przechwałki jakie tonie masz bydło, zero samokrytyki i przyznania sie do błedu.Myśl isz,ze jesteśmy debilami?Piszesz cały czas o Warmii teraz wyskakujesz z inną ubojnią-ok Twoja sprawa gdzie oddałeś , jednak nie rób nas w ch*ja .... Udostępnij ten komentarz Link do komentarza
Rekomendowane komentarze
Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony
Utwórz konto
Zarejestruj nowe konto, to proste!
Zarejestruj nowe kontoZaloguj się
Posiadasz własne konto? Użyj go!
Zaloguj się