News

Autorzy tego bloga

Szkoła Główna Gospodarstw Wiejskiego w Warszawie wciąż na topie!

blog-0422281001436963868.jpg

Interesujesz się przyrodą, swoją przyszłość wiążesz z rolnictwem, leśnictwem lub przetwórstwem żywności? Ta szkoła jest wprost idealna dla Ciebie. Warszawska SGGW znalazła się w pierwszej setce najlepszych światowych uczelni rolniczych. Nic więc dziwnego, że wciąż jest bardzo popularna.

 

Pierwszy etap rekrutacji na warszawskim SGGW już trwa. Do jutra do godz. 15:00 przyjmowane są dokumenty chętnych, którzy w pierwszym etapie zostali zakwalifikowani na wybrany przez siebie kierunek. Popołudniu tego samego dnia zostanie również ogłoszona lista wolnych miejsc. Przyszli studenci mogą aplikować na 37 kierunków na studiach stacjonarnych oraz 30 na zaocznych. SGGW na I rok studiów w roku akademickim 2015/2016 przygotowała łącznie 10 830 miejsc.

 

O jedno miejsce na tej uczelni ubiegają się średnio 3 osoby, o bardziej popularne kierunki – aż 9. W tym roku wnioski o przyjęcie na SGGW złożyło już ponad 13 tysięcy absolwentów szkół średnich.

 

Najwięcej kandydatów, bo prawie 1200 osób, jest zainteresowanych kierunkiem finanse i rachunkowość. Na ten kierunek przewidziano jednak jedynie 120 miejsc. Największa rywalizacja jest natomiast w przypadku kierunku dietetyka, gdzie o 60 miejsc ubiega się ponad 613 kandydatów. Inne oblegane kierunki to: weterynaria, logistyka, ekonomia, informatyka i zarządzanie.

Zaloguj się, aby obserwować  
Gość monika_adag_88

800 wyświetleń

Zaloguj się, aby obserwować  

×

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.