Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

opryskiwacz sadowniczy, wymieszanie środka ochrony roślin na postoju, oprysk porzeczki ponad 1,50 ha następnie dojazd do następnego pola z sadzonkami i oprysk ich belka herbicydowa -tylko 2 rzędy na hektarowej działce. wynik 2,25l na ok 1 mth, dodam że ciągnik był palony gdy byl nienagrzany (zimny) ;-)

Opublikowano

Jak jest władek w porządku dobra kondycja wtryski pompa to przy optymalnym obciążeniu nie ma prawa przekroczyć 3,5 litra na godzinę zegarową przy obrotach 1700.Mój przekroczył tą wartość ale to w uprawce 2,7 metra 3 bieg i sandał aż z bidnego się parowało.

Opublikowano (edytowane)

ta sama robota tylko ,że po wyregulowaniu zaworów wyszło mi 2 litry.... ;-) nie jest wiec zle...

koszenie kosiarko-rozdrabniaczem 3 bieg wyszło ok 2l/mth

Edytowane przez rafik84
Opublikowano

W dobrych warunkach to przy orce  13 i mogę tylko pomarzyć o mniejszym spalaniu a jak warunki takie jak zwykle to coś koło 15 zechla a potrafi nawet więcej. Przy lżejszych robotach np pryskanie to coś koło 3 na godzinę ale przy LEKKIEJ robocie a nie jak niektórzy tu pisali głupoty.

Opublikowano

Nie każdy władimirec pluje olejem. Ale to prawda że z tych ciągników lubi sączyć się olej, ale wszystko to da się dobrze uszczelnić. W moim władku olej lekko sączy się z silnika obok pompy wtryskowej oraz z rozdzielacza, ale to da się łatwo uszczelnić. Gdzie masz wycieki oleju ? 

Opublikowano (edytowane)

Wszędzie hehe, przy kole zamachowym jak podłożę rękę od spodu to mam kropelki oleju, przy pompie, tam gdzie podłączony jest ciśnieniomierz i spod dekielka zaworów z 2 w kolejności od rozrządu cylindra, cały dekielek zalany olejem, a drugi suchy. Mam też problem z nadmiernym ciśnieniem, mechanik sprawdzał swoim zegarem, ja kupiłem 3 i każdy wskazuje tak samo, na zimnym, czy na ciepłym okręca wskazówkę dookoła i ona staje na tym małym trzpieniu(wiecie o co chodzi), a gdy go gaszę, przy dwóch ostatnich obrotach wału jest taki dźwięk, jakby coś o coś pocierało, tłucze tak dziwnie. Po remoncie 2 lata i pracuję nim cały czas, przed remontem tych objawów nie było, a wycieki zawsze miał nawet przed remontem, ale leję olej i już 18 lat nim obrabiam 13ha, przez 6 ostatnich lat miałem jeszcze 6.24ha dzierżawy i władzio ma chęć jeszcze pracować tak mi się zdaje bo awarii żadnych nie było w nim, a remont robiłem bo nie miał siły ciągnąc 2 skibowych pługów już, a teraz siła jest ale te stuki mnie niepokoją i ciśnienie oleju, przed remontem miał ciśnienie 4-4.5 na gorącym silniku przy gazie w podłogę, a na zimnym miał 5.5 max.

Edytowane przez kalwas
Opublikowano

Podejrzewam że ktoś grzebał przy regulatorze ciśnienia oleju, który znajduje się pod alternatorem. Nawet jeśli nikt tam nie grzebał przy tym to warto zobaczyć czy nie zawiesił się zawór w tym regulatorze.  Prawidłowe ciśnienie oleju we władymircu powinno wynosić od 1,5 do 3,5

Wydaje mi się że był temat o ciśnieniu we władku, poczytaj lub ewentualnie załóż nowy temat. Bo tu jest temat o spalaniu paliwa we władku.

Opublikowano

Mój władek przy lekkich pracach (np. ograbianie siana) spala do 2 litrów na godzinę zegarową.

Przy ciężkich pracach np. ogka to tak 2,5-3 litry na godzinę zegarową.

Nie jest źle :)  ale mógłby jeździć na wodę :D

Opublikowano

Moim zdaniem te licytację są nie potrzebne,ponieważ wszystko zależy od stanu technicznego ciągnika,terenu w jakim pracuje oraz operatora

Opublikowano

U mnie bylo tak przy pracach na 1.5 ha sprezynowka,potem brony 5 ,potem gleboka orka i znowu brony 5 i poszlo 19 litrow ale nie wiem ile mtg bo linka mi szczelila