Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ryszard l- niedoszly czlonek zarzadu orlenu. zatail 3 sledzctwa prowadzone aktualnie przeciwko niemu na skromne 80 mln..

maz poslanki arciszewskiej -mielewczyk okradl rolnikow i przedsiebiorcow na 27 milionow zlotych. nawet skok stefczyka wyrolowal........

agent tomek- zniknelo mu z fundacji 2 mln.

prezydent zyrardowa z poparcia pis-u zatrzymany za przyjecie lapowek

senator kogut-to jest hit zadne pieniadze czy zegarki tylko ziemia piasek i zwir a do tego uslugi rowniarka i walcem😃

do tego portal internetowy ktory okrada rolnikow kazac placic im za wystawianie ogloszen- ta afera ma ograniczony zasieg bo dotyczy tylko tych co nie rozumieja wyrazenia-DODAJ BEZ PROMOWANIA- nawet wsrod nas sa tacy , mamy tu swojego LOLKA😅

Opublikowano
34 minuty temu, Roman176 napisał:

jasne ze mozna, ale śmieszniejsze było ucieczka przed adriankiem 

pamiętasz wybory poprzednie jak po wygrywała jeden kaczyński alkoholik drugi psychicznie chory ile w ttym prawdy było ... pamiętasz co było jeszcze ... no właśnie...

Tam ucieczka . Olał go po prostu .

Oj się @jacus czepiasz . Może i odrobinę kradną , ale wszyscy myślą że się tym dzielą .

Opublikowano
4 godziny temu, daron64 napisał:

Zmiana tematu.  Korzysta ktoś z viatolu? W teleexprsie mówili,  że państwo przejmuje system,  a za jakiś czas maja zamiar opracowywanie nowy,  polski system. 

Tak jak teraz on wygląda, to coś w nim kuleje, czy jakoś drogo jest?  Z czystej ciekawości pytam 

W czasach demokracji, wolności i poszanowania konstytucji byli kierowcy  co "zarobili" 100 tys. zł. w tydzień, a rekordzista coś ponad 200 tys.

Opublikowano
4 godziny temu, daron64 napisał:

Zmiana tematu.  Korzysta ktoś z viatolu? W teleexprsie mówili,  że państwo przejmuje system,  a za jakiś czas maja zamiar opracowywanie nowy,  polski system. 

Tak jak teraz on wygląda, to coś w nim kuleje, czy jakoś drogo jest?  Z czystej ciekawości pytam 

Użytkuje działa ok , jakoś strasznie drogo nie jest, mnie wycieczka na mazury kosztuje niecałe 5 zeta

Opublikowano

Co Ty porównujesz ? Jedna obłąkana , a tam całe rzesze nienawidzących "niewiernych" .

Opublikowano

47 minut temu, Roman176 napisał:

1. mam rozumieć ze masz dowody 

2. coli i soku na obiad trochę kompotu zazdrościsz ??😎

3. zona  a syn i curka sb to ruznica bo zaczynała sama a nie z pomocą nazwiska taty 

4. lepsze misiewicze niż menedżerowie tuska którzy zarabiali 40 krotnie wiecej juz na temat rozmawialiśmy 

5.podstawy prawa rozróżniasz ; podejrzany oskarżony ... przesłuchany ?? zatrzymany z zarzutami zatrzymany z podejrzeniem 

6ciekawe czemu pinior nie siedzi cała polska słyszała co załatwiał ???

1. Oczywiście ze mam. Kaczyński który ma obsesję kontrolowania wszystkiego co się da wziąłby sobie niezależnego prezesa TK? Ocipiałeś? Po co my ktoś taki? Ciemniaka sterowalnego trzeba wziąć który będzie tylko jemu ten awans zawdzięczał bo sam nic by nie osiagnął. Taki układ to gwarancja uległości i zależności więc i spełniania życzeń.

2. Idź do diabetologa bo po słodkim jakiś bełkot ci wychodził

3. A Wasermanówna zaczynała za pomocą nazwiska taty , Gosiewskie na nazwisku zmarłego meża i dobrze? Prawda taka ze PZPR SB czy inne UB PISowi nie smierdzi w ich szeregach. Takich się rozgrzesza 

4. To prawda , najlepsi sa głupi i pracowici byle by z PIS. Kto zarabiał 40 razy więcej za PO niż PISowiec obecnie na tym  samym stołku

5. Rozróżniam. Wszystko nie ma znaczenia dopóki nie jest prawomocnie skazany. Zatrzymanie czy przesłuchanie a nawet postawienie zarzutów nie oznacza winy.  Dopóki nie jest skazany jest niewinny. To podstawa prawa od czasów rzymskich ale nie za PISu

6. Polska może i słyszała hasła medialne ale nic mu dotąd nie udowodnili. Jak to zrobią to do paki a jeśli nie to znaczy że niewinny i twoje pojęcie sprawiedliwości ludowej nie ma tu nic do rzeczy. Obstawiam że nic nikomu nie zrobią bo jedni na drugich mają mocne kwity i do wymiany ciosów nikt się nie pali. To jedna swołocz jest 

Opublikowano

Niejaki Gowin dawniej z PO widywany wymyślił że Astronomia jest częścią Fizyki i jako odrębna dziedzina Nauki nie istnieje, to ja dodam że medycyna to część Zoologii a najlepiej to całą Biologię do Chemii wcielić bo to tylko odmiana organicznych procesów chemicznych skoro jednak związki chemiczne to "konszachty" elektronów na orbitalach atomowych czyli Chemia to przecież Fizyka z której matematyczne zależności pochodzą i tak pozostanie w szkołach Fizyka i cała reszta czyli... jedynie słuszny ojczysty i teologia?
Jego ministrem Nauki zrobili??? To jakaś pomyłka. Trzeba przemianować resort na ministerstwo nieuki.
Może ten PiS i niektóre rzeczy poprawił, ale ciemnota pogłębia się w astronomicznym tempie.

Opublikowano
24 minuty temu, zetorki12 napisał:

Co Ty porównujesz ? Jedna obłąkana , a tam całe rzesze nienawidzących "niewiernych" .

To środowisko ma wrodzony gen niższości  i samoupadlania

1 godzinę temu, soltys48 napisał:

Marku spokojnie filmy się znajdą ale dopiero jak nowa ekipa dojdzie do władzy, czy to będzie za4 czy 8lat nie ważne znajdą sie na pewno

Lewicowo-liberalna narracja wmawia sobie coś czego dowieść nie może,jak to nazwać?w psychiatrii po wyczynach kodomickich powstało pojęcie "obłęd udzielony"

• Like 1
Opublikowano
23 minuty temu, Ulman napisał:

1. Oczywiście ze mam. Kaczyński który ma obsesję kontrolowania wszystkiego co się da wziąłby sobie niezależnego prezesa TK? Ocipiałeś? Po co my ktoś taki? Ciemniaka sterowalnego trzeba wziąć który będzie tylko jemu ten awans zawdzięczał bo sam nic by nie osiagnął. Taki układ to gwarancja uległości i zależności więc i spełniania życzeń

hmm bardziej mi wygląda jak pogląd myślowy ... a prywatnie znasz kaczyńskiego|?

24 minuty temu, Ulman napisał:

2. Idź do diabetologa bo po słodkim jakiś bełkot ci wychodził

nawet na lekarza sie nie nadajesz...  

27 minut temu, Ulman napisał:

3. A Wassermanna zaczynała za pomocą nazwiska taty , Gosiewskie na nazwisku zmarłego meża i dobrze? Prawda taka ze PZPR SB czy inne UB PISowi nie smierdzi w ich szeregach. Takich się rozgrzesza 

W wyborach parlamentarnych w 2015 wystartowała do Sejmu jako bezpartyjna kandydatka z pierwszego miejsca na liście tego ugrupowania w okręgu krakowskim. Została wybrana na posłankę VIII kadencji, otrzymując 81 379 głosów, co było najlepszym indywidualnym rezultatem w tym okręgu i piątym najwyższym wynikiem w kraju

29 minut temu, Ulman napisał:

4. To prawda , najlepsi sa głupi i pracowici byle by z PIS. Kto zarabiał 40 razy więcej za PO niż PISowiec obecnie na tym  samym stołku

jsw pzu i inni 

29 minut temu, Ulman napisał:

6. Polska może i słyszała hasła medialne ale nic mu dotąd nie udowodnili. Jak to zrobią to do paki a jeśli nie to znaczy że niewinny i twoje pojęcie sprawiedliwości ludowej nie ma tu nic do rzeczy. Obstawiam że nic nikomu nie zrobią bo jedni na drugich mają mocne kwity i do wymiany ciosów nikt się nie pali. To jedna swołocz jest 

czyli to nie był czarno na białym dowodem ??

18 minut temu, dysydent napisał:

Niejaki Gowin dawniej z PO widywany wymyślił że Astronomia jest częścią Fizyki i jako odrębna dziedzina Nauki nie istnieje, to ja dodam że medycyna to część Zoologii a najlepiej to całą Biologię do Chemii wcielić bo to tylko odmiana organicznych procesów chemicznych skoro jednak związki chemiczne to "konszachty" elektronów na orbitalach atomowych czyli Chemia to przecież Fizyka z której matematyczne zależności pochodzą i tak pozostanie w szkołach Fizyka i cała reszta czyli... jedynie słuszny ojczysty i teologia?

czemu hodowca świń nazywa się rolnikiem a nie hodowcą ?

a rolnik produkujący mleko nie nazywa się mleczarzem ..

taki głupi żart 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, soltys48 napisał:

no wydaje mi się,ze część to prawda, zwłaszcza to z chorobą psychiczną

ale tu nie o tym tylko o rozliczeniach nowej ze starą władzą

Pamiętaj DZIEL I RZĄDŹ

Antypisowski rokosz przeżuł i przetrawił coś, co zwykło się nazywać dziennikarstwem śledczym, i wytworzył jego swoistą atrapę – teksty z pozoru śledcze, w istocie służące jedynie sprawianiu wrażenia, że coś tam z kimś tam jest nie tak i pozorowaniu odkrywania jakichś afer, nieprawidłowości czy skandali. Różnie to można nazwać, mniej lub bardziej uprzejmie: wytwarzaniem informacyjnego szumu, robieniem wokół kogoś smrodu, robieniem z igły wideł, insynuacjami, czy, z amerykańska, wrzucaniem g. w wentylator. W każdym razie teksty z tego gatunku stały się trwałym elementem medialnego krajobrazu, zwłaszcza w części mediów skupionej na delegitymizowaniu rządu.Przejęcie przez PiS mediów państwowych poważnie obniżyło propagandowe możliwości rokoszan. Mogą sobie oczywiście powtarzać, że „pisowskiej” TVP „nikt nie chce oglądać”, ale to żałosne pocieszanie się – propaganda, często mówiłem, jest jak nadymanie balonu, wystarczy jedna szpilka, i nie ma znaczenia, że 95% powierzchni balonu jest całe – ważne, że jest dziura, przez którą wytwarzane ciśnienie uchodzi. Pokazuje to los kolejnych insynuacji.

• Like 1
Opublikowano

Prawicowo konserwatywna narracja za to na wszystko ma dowody usankcjonowane nieomylnością tradycji i dziedzicznych systemów wartości oraz posiadania materialnych zasobów po przodkach którzy może kilkadziesiąt pokoleń temu byli kanibalami. Ale tradycja to tradycja.

Ja też potrafię "bełkotem" pisać i to autorskim własnym a chyba nawet bardziej obrzydliwym niż "cytaty" (?) Alamo, a zacząłem bo jakiś konserwatysta polityk zajmuje stanowisko naukowe i to fundamentalne w oparciu o co? Astronomia teleskopami aniołków nie potwierdza?.
Za wysokie progi i to już zakrawa na politowanie czołówki światowej Nauki. Chyba znów przyjdzie mi się wstydzić że jestem Polakiem.

Opublikowano
14 minut temu, DTaras napisał:

Alamo - weź już lepiej coś pokseruj...

Kto pracuje przy czyszczeniu kanałów, musi się przyzwyczaić do smrodu. Kto robi w debacie publicznej – do hejtu. Nie jest on przyjemny, ale na swój sposób pożyteczny, hejterzy pracują w końcu na twoją popularność.

• Like 3
Opublikowano (edytowane)

Co prawda to prawda i tutaj się zgodzę.
nie ma tego złego...

4 minuty temu, Alamo napisał:

hejterzy pracują w końcu na twoją popularność.

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

nasi gora- na dwa noze rzeznickie- tego zaden muzulmanin nie przebil.......nie widze wydan specjalnych tvp-info, nikt nie mowi ze wolala -bog,honor,ojczyzna czy ojciec dyrektor i radio maryja.........

https://fakty.interia.pl/swiat/news-wlochy-nowe-informacje-na-temat-nozowniczki-z-polski,nId,2625962

auto szydlo dalej stoi rozwalone na parkingu i czeka chyba juz tylko na zlomowanie..

Tak właśnie zachowują się POparani zdrajcy.Obecna sytuacja to efekt prowadzenia przez Patologię Obywatelską polityki wstydu, którą biliśmy faszerowani przez 8 lat.

• Like 1
Opublikowano
Alamo - "kto robi w debacie publicznej". Ciekawe pytanie... Moim zdaniem są to głównie hejterzy, zapewne płatni. Sama debata jest niezależna od planu, spontaniczna. Ten kto w tym "robi" będzie chciał ją kształtować.
Opublikowano
7 minut temu, DTaras napisał:

"Przejęcie przez PiS mediów państwowych" Raz napisał coś z sensem a z czego cieszyć się nie można.

Dla mnie to oszczędność elektryczności bo odtąd internet jest podstawowym źródłem informacji ze świata dla mnie a laptopina ciągnie tylko piętnaście watów gdy telewizor ze setkę. 

.. nie ma tego złego.
Polacy to mistrzowie przekory i niekoniecznie wierzą we wszystko zbyt często i nachalnie powtarzane nawet gdyby to było i Prawdą.

Opublikowano
9 minut temu, DTaras napisał:

"Przejęcie przez PiS mediów państwowych" Raz napisał coś z sensem a z czego cieszyć się nie można.

Dziwne, POwinieneś skakać z radości, wasza strona nadal trzyma w łapie 80 procent "przemysłu dystrybucji i szacunku"

• Like 1
Opublikowano

Podgadujcie go dalej to może zacznie pisac samodzielnie.  A może nawet mysleć.

7 minut temu, Roman176 napisał:

1.hmm bardziej mi wygląda jak pogląd myślowy ... a prywatnie znasz kaczyńskiego|?  

2.W wyborach parlamentarnych w 2015 wystartowała do Sejmu jako bezpartyjna kandydatka z pierwszego miejsca na liście tego ugrupowania w okręgu krakowskim. Została wybrana na posłankę VIII kadencji, otrzymując 81 379 głosów, co było najlepszym indywidualnym rezultatem w tym okręgu i piątym najwyższym wynikiem w kraju

3. jsw pzu i inni 

4. czyli to nie był czarno na białym dowodem ??

1. Pogląd myslowy - tego nie znałem. Ja nie znam Kaczyńskiego ale wiem jaki jest podobnie jak ty nie znasz Tuska ale wiesz jaki jest

2. Bezpartyjna kandydatka z Krakowa o nazwisku Wassermann ?  Niezalezna z takim nazwiskiem? Jajcarz z ciebie.

3. JSW PZU i inni to podaj przykłady jak zarabiali za Tuska 40 razy więcj niż  teraz za PISu

4. No właśnie,  proletariatowi wydaje się że jak ktoś coś powiedział i napisał to już załatwione. Udowodnili mu coś i za to skazali?

Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, Roman176 napisał:

czemu hodowca świń nazywa się rolnikiem a nie hodowcą ?

a rolnik produkujący mleko nie nazywa się mleczarzem ..

taki głupi żart 

O! to my wszyscy jesteśmy biologami.
Nie taki głupi ten żart bo obrazuje coraz węższą specjalizację i rosnącą mnogość dziedzin a ich ograniczanie dla zwykłego uproszczenia jest cofaniem się.
W moich rolniczych szkołach były działy; "Produkcja Roślinna" i "Hodowlany" a w jednej nawet "Cukrownictwo". (Bogu dzięki nie dopisali - "buraczane")

Edytowane przez dysydent
Opublikowano
Nie mam czasu na drażnienie Alamo. Widać jak traci kontrolę. Rozwiązałem mu sznurówki a wyp... się sam. Najpierw ujawnił w czym robi co zdaje się nazywa trollowaniem a następnie zaszeregował mnie do schematu czyli kto nie ze mną to z PO... Muszę rano wstać ale pobawiłbym się jeszcze...
Opublikowano
13 minut temu, Ulman napisał:

1. Pogląd myslowy - tego nie znałem. Ja nie znam Kaczyńskiego ale wiem jaki jest podobnie jak ty nie znasz Tuska ale wiesz jaki jest

ja czułem jego macki w pracy a ty czujesz macki kaczyńskiego w grubszym portfelu o picet 

14 minut temu, Ulman napisał:

2. Bezpartyjna kandydatka z Krakowa o nazwisku Wassermann ?  Niezalezna z takim nazwiskiem? Jajcarz z ciebie.

wiki 

14 minut temu, Ulman napisał:

3. JSW PZU i inni to podaj przykłady jak zarabiali za Tuska 40 razy więcj niż  teraz za PISu

był poruszany temat już przez hubertusa 

15 minut temu, Ulman napisał:

4. No właśnie,  proletariatowi wydaje się że jak ktoś coś powiedział i napisał to już załatwione. Udowodnili mu coś i za to skazali?

jesteś tak głupi jak tvn pamiętasz jak gościowi kradli pod oknem samochód w bytomiu ?? to gościa oskarżyli o napaść 🤣 takie jest twoje rozumowanie 

13 minut temu, dysydent napisał:

O! to my wszyscy jesteśmy biologami.
Nie taki głupi ten żart bo obrazuje coraz węższą specjalizację i rosnącą mnogość dziedzin a ich ograniczanie dla zwykłego uproszczenia jest cofaniem się.
W moich rolniczych szkołach były działy; "Produkcja Roślinna" i "Hodowlany" a w jednej nawet "Cukrownictwo". (Bogu dzięki nie dopisali - "buraczane")

ten dopisek żartem żebyś nie zrozumiał mnie źle ...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v