Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, marekfarmer napisał:

Ten kto najwięcej narzeka   najwięcej  socialu  doi  

Dali  palec  a chcą  całą rękę  

Za  PO  nic nie dostali tylko  batem po d*pie   i się cieszyli  a  teraz są  oszołomienia  bo nie wiedzą co się dzieje  

Marku co do socjalu to chyba Ty więcej ode mnie dostałęś i to za PO..

MR kto wziął??TY-pewnie dlatego,ze jesteś bardziej zaradny, wszystkie programy pomocowe kto bierze??Ty -zapewne dlatego,ze jesteś zaradny.

U mnie pisząc pierwszy raz o pomoc suszową dostałem po łapach-zapewne dlatego,ze jestem mało zaradny.No cóż taki mamy klimat

To pewnie przez to,ze nie lubię PiS

a i na marginesie za PO też nie bardzo przepadam

@Roman176 bydlaczki sprzedaję Polskiemu odbiorcy, a co on z nimi robi mnie nie interesuje, dla mnie może je wypuszczać do lasu żeby SZYSZEK miał co strzelać

Edytowane przez soltys48
Opublikowano
1 minutę temu, marekfarmer napisał:

Ten kto najwięcej narzeka   najwięcej  socialu  doi  

Dali  palec  a chcą  całą rękę  

Za  PO  nic nie dostali tylko  batem po d*pie   i się cieszyli  a  teraz są  oszołomienia  bo nie wiedzą co się dzieje  

każdy doi tylko głupi ulman ma inne wyzwania polityczne a dlaczego już odp. żona ma firmę ludziom trzeba płacić bo za grosze nie bd robić .. marzy mu się kapitalistyczny rynek czyli za***rdalaj albo wy***rdalaj i i tak grosz dostaniesz ....

a co do socjalu to k**wa nikt nie płaci za to że latarnie świecą ze drogami jeździ asfaltowymi  itp 

Opublikowano

Czyli ja , nie dostając ani od jednych , ani drugich mogę krytykować ?

Gość marekfarmer
Opublikowano
2 minuty temu, soltys48 napisał:

Marku co do socjalu to chyba Ty więcej ode mnie dostałęś i to za PO..

MR kto wziął??TY-pewnie dlatego,ze jesteś bardziej zaradny, wszystkie programy pomocowe kto bierze??Ty -zapewne dlatego,ze jesteś zaradny.

U mnie pisząc pierwszy raz o pomoc suszową dostałem po łapach-zapewne dlatego,ze jestem mało zaradny.No cóż taki mamy klimat

To pewnie przez to,ze nie lubię PiS

a i na marginesie za PO też nie bardzo przepadam

Ja socjalu  nie  dostałem ani  1 zł   także nie pisz bzdur 

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Premia MR  to nie social

Nie umnie nikt strukturalnych rent nie bierze  

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

NIe a co to??

Jeśli nie socjal to czemu każdy kto rozpoczyna działalność rolniczą jej nie dostaje??Jest mało zaradny??

4 minuty temu, zetorki12 napisał:

Czyli ja , nie dostając ani od jednych , ani drugich mogę krytykować ?

z czystym sumieniem możesz

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)
8 minut temu, soltys48 napisał:

NIe a co to??

Jeśli nie socjal to czemu każdy kto rozpoczyna działalność rolniczą jej nie dostaje??Jest mało zaradny??

Dlatego  każdy jej nie dostaje bo to nie social.

Masz Warunki określone które musisz spełniać i przestrzegać    albo się  łapiesz  albo  nie.

Jedź   sobie  do ARIMR  wytłumaczą  ci  poprosisz  tatusia  że zamiast upoważnień chciałbyś   zacząć na własny rachunek gospodarować  to może dostaniesz  :27_sunglasses: Premier  MR 

Opublikowano

Marecku dla Twojej wiadomości gospodarkę mam na własnym rozrachunku od kilku lat, co więcej ziemię którą obrabiam kupiłem sam za ciężko zarobione pieniądze lub dzierżawie , Tatuś nic mi nie odpisał czy też dał co mam to ciężko na to zapracowałem.Ojciec jest dalej czynnym rolnikiem

Definicja którą podałeś premii MR spełnia właśnie definicję socjalu.

Gość marekfarmer
Opublikowano

Tak tak

bo  wydatkowanie socialu  trzeba  rozliczyć fakturami  i  potem kontrola  każdy ma  czy wszystko jest  ok 

MGR  to też  social  czy nie 

Opublikowano

Ma który tam blisko do Radomia? Bo wczoraj przy okazji Air Show vice MON opowiadał w jak to doskonałym stanie jest polskie lotnictwo.  Przypominam tylko że MIG 29 uziemione, SU 22 uziemione totalnie. Coś tam lata ze wskazaniem na coś. Jeden na początku roku lądował w lesie, nie użył katapulty więc żyje. Drugi nie dawno użył i nie żyje. W dodatku piloci przed lotem zamienili się i poleciał inny. Jak samolot spadł to wszyscy byli zdziwieni że pilot łazi po lotnisku. Trochę to trwało zanim ustalili kto właściwie zginął pod Malborkiem.

Opublikowano

MGR to taki sam socjal jak inne programy pomocowe.

Wiem do czego pijesz........Jednak uprzedzę Twoje pytanie czy też wypowiedź.NIe skorzystałem z MGR, mam podpisaną umowę już od lutego 2017 i czekam na rozwój sytuacji w rolnictwie , co więcej w ostatnim naborze jestem na miejscu gwarantującym przyznanie dofinansowania a czy skorzystam??Jak będzie dobra koniunktura to rozważę jak nie to podziękuję.

Jeśli nie wierzysz ,ze to co mam  jest owocem mojej ciężkiej pracy to trudno Twoja sprawa.Wiedz jedno rodzice nie przepisali mi ani ara!!!I chwalę sie tym .

• Like 1
Gość marekfarmer
Opublikowano

Tak tak twoje bajki  

Ani MR  ani  MGR  ani MMGR  to nie social.

Bo masz określone zadania do wykonania  nikt nie daje tej kasy i ,,rubta co  chceta,, 

Opublikowano

@mirro co ci z tych samolotów, przed macedonią się bronić czy wyspy owcze chcesz zająć?

Choć byś nie wiem ile kasy dał nie osiągniemy szybko poziomu rosji, niemiec, angli, francji.

Lepiej napędzać gospodarkę, a ewentualnie nauczyć ludzi strzelać na swoim podwórku. Przecież my  nie chcemy nikogo atakować, a jedynie jak coś to się bronić. To co myśliwce mnie obronią w picimiu dolnym, czy umiejętność strzelania każdego mieszkańca picima dolnego i karabin w ręku?

Opublikowano
37 minut temu, jarecki napisał:

a widzicie  pocznijcie  jeszcze kilka dzieci i zrob Pisowi na złosc  wezmą kase w paliwie  niech oddadzą w 500 plus ☺️

Robienie dzieci dla 500+ to patologia

Dadzą 14 pln do ha ale skoro limit wynosi 100l/ha to zabiorą 15 pln/ha. Dali tyle ze tylko się cieszyć 

Natomiast pozostali zapłacą o 15gr/l więcej. Np Roman jeżdżąc 100 tys/rok spali pewnie Ok 7000litrow wiec zapłaci więcej o 1050 pln i się z tego cieszy i popiera😋

• Haha 1
Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Ulman-  Chyba nie bardzo  u ciebie z matematyką 

86 litrów było  i też było 3% opłataty paliwowej 

Teraz dodatkowe  14 litrów = 14zł   dodatkowa opłata paliwowa  licząc że jest  0,15zł/litr   2,1zł   a dostajemy   14zł  więc  11,9zł do przodu  :)  

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, marekfarmer napisał:

Tak tak twoje bajki  

Ani MR  ani  MGR  ani MMGR  to nie social.

Bo masz określone zadania do wykonania  nikt nie daje tej kasy i ,,rubta co  chceta,, 

To jest Twoje zdanie.....grupy społeczeństwa?

A jak nazwać bezzwrotną pomoc skierowaną do określonej grupy społeczeństwa?

https://synonim.net/synonim/socjal

Marku a to co??

https://www.money.pl/gospodarka/wiadomosci/artykul/nowa-oplata-paliwowa-rzad-zaklina,162,0,2400162.html

od kiedy to wchodzi??

Czy nie przypadkiem przed dodatkiem dla rolników??

Edytowane przez soltys48
Gość marekfarmer
Opublikowano

Jedź  do ARIMR  wytłumaczą  ci    zasady  przyznawania  i  rozliczania   MR  MGR  MMGR  itp. programów z PROW 

Jak sama nazwa wskazuje  Program Rozwoju Obszarów  Wiejskich  

Nie program Pomocy  Socialnej 

I nie jedna  osoba już musiała zwrócić  ową  pomoc  więc  taka bezzwrotna  to ona nie jest 

Opublikowano
Dysydent - niegdyś unia w dyrektywie zaleciła, aby akcyza w LPG nie przekraczała wartości powodującej wzrost ceny tego paliwa powyżej 50% ceny benzyny podstawowej. Nasi oczywiście powiedzieli, że Unia kazała zwiększyć cenę LPG do połowy ceny wspomnianej benzyny. Zatem jak gdzieś słyszę, że Unia kazała to mam na to rezerwę. Zresztą porównując ceny w krajach, które odwiedzam moja ostrożność w tym względzie się wzmaga.
  • Thanks 1
Opublikowano
2 minuty temu, marekfarmer napisał:

Jedź  do ARIMR  wytłumaczą  ci    zasady  przyznawania  i  rozliczania   MR  MGR  MMGR  itp. programów z PROW 

Jak sama nazwa wskazuje  Program Rozwoju Obszarów  Wiejskich  

Nie program Pomocy  Socialnej 

I nie jedna  osoba już musiała zwrócić  ową  pomoc  więc  taka bezzwrotna  to ona nie jest 

Doskonale wiem jakie są zasady przyznawania pomocy z ARiMR.

Jeśli nie bezzwrotna to jaka??Kiedy oddajesz pieniądze które dostałeś z MR??

Na 500+  nie trzeba spełniać warunków??W razie ich nie spełnienia nie trzeba później oddać pieniędzy??

Opublikowano
Damian - racja jest. Największe potęgi, miasta nigdy nie zostały splądrowane spalone bo umiały się dogadać z najeźdźcami. Druga strona jest taka jak ta prawda: "nie chcesz wojny to się zbrój". Wojsko jakieś mieć trzeba.
Gość marekfarmer
Opublikowano
5 minut temu, soltys48 napisał:

Doskonale wiem jakie są zasady przyznawania pomocy z ARiMR.

Jeśli nie bezzwrotna to jaka??Kiedy oddajesz pieniądze które dostałeś z MR??

Na 500+  nie trzeba spełniać warunków??W razie ich nie spełnienia nie trzeba później oddać pieniędzy??

Widocznie nie wiesz  że  MGR MR  MMGR  to jest  Program Rozwoju Obszarów Wiejski  

Nie  program Pomocy  Socialnej.

Widać próbujesz  jakoś  usprawiedliwić  czy nie wiem co  że  bierzesz  social  500+ ,   bierz  sobie  bierz  niech twoje  dzieci nie  cierpią takiej biedy  jak ty w czasie  ,,prawdziwej suszy,,

Opublikowano (edytowane)
23 minuty temu, marekfarmer napisał:

Ulman-  Chyba nie bardzo  u ciebie z matematyką 

86 litrów było  i też było 3% opłataty paliwowej 

Teraz dodatkowe  14 litrów = 14zł   dodatkowa opłata paliwowa  licząc że jest  0,15zł/litr   2,1zł   a dostajemy   14zł  więc  11,9zł do przodu  :)  

Opłata dopiero wejdzie wiec policzone dobrze. 

Spalajac powiedzmy 80l zapłacisz 12 pln/ ha wiece a z tych dodatkowych 14 pln nie skorzystasz wiec co ci tak naprawdę dadzą?

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

Pisałem i napiszę jeszce raz wiem jakie są zasady przyznawania POMOCY .

500+ nie biorę , mam jedną córkę i zapewniam Cię ,ze robię wszystko zeby nie zaznała skutków "prawdziwej suszy"

NIe tak dawno pisałeś ,ze sie z nikogo nie naśmiewasz a w ostatnim poście co robisz??Wyśmiewasz moją sytuację z przed lat.Tak robi katolik??Czy obłudnik??

Napisałem Ci kiedyś definicję prawdziwej suszy wg. mnie, TERAZ PROSZĘ NAPISZ CO WG CIEBIE JEST PRAWDZIWĄ SUSZĄ

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v