Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marekfarmer
Opublikowano
4 minuty temu, Ulman napisał:

Jeśli myslisz wąsko (jak zawsze) to oczywiście nierobom nie zabiorą bo oni nic nie mają więc to się nie może udac.  Jeśli weżmiesz natomiast ogół w obrebie np województwa czy powiatu zawsze per saldo  więcej im zabiorą niż dadzą bo inaczej się nie da. Jednak pokazujesz tu myslenie nieroba i lenia w pełnej krasie - najwazniejsze gamoniom daja a ze komuś tam zabiora to co mnie to obchodzi. Jak tyle ma to pewnie nakradł. Komunistyczny egoizm materialny prymitywnych ludzi.

Daron, jeszcze święto Grażynek i Januszów by sie przydało😷

A może dzień żyjącego z 500+?

Pokazuje  twoje kłamstwa   

Dałem przykład  nie nieroba   bo ktoś kto zarabia  3,5tyś netto  to nie jest  nierób  czy jakaś patologia.  Tylko fachowiec  np frezer  tokarz   ślusarz.

Ty  jesteś  jednym z tych  na których  inni muszą  robić  bo przecież  bierzesz  500+  nie swoich pieniędzy  bo przecież  pisałeś  że kasa która jest w budżecie Państwa nie należy do obywateli.

Opublikowano (edytowane)
25 minut temu, marekfarmer napisał:

Ulman -  Ale Pisałeś  że  więcej im zabrali jak dali. Więc  co przyznajesz się że kłamałeś  ???

Jesli traktowałeś to dosłownie i dopiero teraz się połapałeś że to nie mozliwe to nie dziwię sie że wierzysz w to co mówi PIS.

Nie dopytuj sie o sprawy oczywiste. Jesli myslałeś że człowiekowi który nic nie ma mozna coś zabrać a teraz doszedłeś do tego ze to nie mozliwe to słabo o tobie swiadczy. A może wierzac w PIS uwierzyłeś że mogą dokonac niemozliwego wbrew matematyce i ekonomii? Pewnie tak samo jak wygrana 1:27

To niech ślusarz mysli jak zarobić wiecej, niech wykaże inicjatywe , załozy działalnośc a nie żyje z socjalu zamiast się brać za robote.

Ile ja podatków płace to wiem lepiej od ciebie i uwierz mi ze na niejednego nieroba płacę. Ale idac twoim tokiem rozumowania to kto niby na moje 500+ robi, kto na 1500 pln dla frezera robi  bo wyglada na to że pracuje jakaś enigmatyczna nieokreslona grupa a my wszyscy to beneficjenci.

No i przy tej okazji może zdradź jeszcze czemu ciagle podnosza podatki skoro pińcet + bierze się nie wiadomo skąd i nikt na nie nie płaci?

101010 - wydaje mi się ze masz wpojony system zero - jedynkowy jak w nicku. Jak nie PIS to na pewno PO jak nie PO to musi popierać PIS. Kto ci powiedział ze kiedykolwiek głosowałem na platformę? Wydedukowałeś to sam czy może tak w TVPis wpoili.

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

No święto już ustalono dla WOT. Ale to dużo łatwiejsze niż opracować program szkolenia czy zasady użycia tych pododdziałów w czasie działań bojowych. Ale najlepsze jest to, że jakiś imbecyl wpadł na pomysł aby to WOT certyfikował jednostki administracji lokalnej, w kwestii czy są przygotowane do współpracy z nimi. Cyrk panie na całego.😂

Opublikowano
28 minut temu, mirro napisał:

No święto już ustalono dla WOT.😂

Mnie tam najbardziej śmieszy dorabianie ideologii

"Terytorialsi nawiązują do polskiego podziemia niepodległościowego w swoim etosie i symbolice"

46 minut temu, 101010 napisał:

Nic dziwnego że Platforma przejebała wybory mając tak durny elektorat .

Dobrze,  że nie ma na forum tarczynskiego, ten by ci powiedział,  co można przejebac. 

Swoja droga ciekawe jak durny elektorat ma PiS,  który przegrywał 7, czy ile tam tych wyborów było? 

@marek a jak ja nic od nich nie dostałem,  to więcej mi dali,  czy zabrali? Choć ty i tak nie odpowiadasz na mało wygodne pytania

Gość marekfarmer
Opublikowano
28 minut temu, Ulman napisał:

Jesli traktowałeś to dosłownie i dopiero teraz się połapałeś że to nie mozliwe to nie dziwię sie że wierzysz w to co mówi PIS.

Nie dopytuj sie o sprawy oczywiste. Jesli myslałeś że człowiekowi który nic nie ma mozna coś zabrać a teraz doszedłeś do tego ze to nie mozliwe to słabo o tobie swiadczy. A może wierzac w PIS uwierzyłeś że mogą dokonac niemozliwego wbrew matematyce i ekonomii? Pewnie tak samo jak wygrana 1:27

To niech ślusarz mysli jak zarobić wiecej, niech wykaże inicjatywe , załozy działalnośc a nie żyje z socjalu zamiast się brać za robote.

Ile ja podatków płace to wiem lepiej od ciebie i uwierz mi ze na niejednego nieroba płacę. Ale idac twoim tokiem rozumowania to kto niby na moje 500+ robi, kto na 1500 pln dla frezera robi  bo wyglada na to że pracuje jakaś enigmatyczna nieokreslona grupa a my wszyscy to beneficjenci.

No i przy tej okazji może zdradź jeszcze czemu ciagle podnosza podatki skoro pińcet + bierze się nie wiadomo skąd i nikt na nie nie płaci?

101010 - wydaje mi się ze masz wpojony system zero - jedynkowy jak w nicku. Jak nie PIS to na pewno PO jak nie PO to musi popierać PIS. Kto ci powiedział ze kiedykolwiek głosowałem na platformę? Wydedukowałeś to sam czy może tak w TVPis wpoili.

A jak można to traktować jak piszesz że   więcej zabrali jak dali.   co  xD  xD  

Nie  myślałem o człowieku który  nic nie ma tylko podałem ci konkretny przykład  nie  ,,patologiczny,,

Piszesz kłamstwa   i nie potrafisz się do tego przyznać  i taka jest prawda  a tłumaczenie się że zabrali  sąsiadowi wujowi  czy  komuś tam jeszcze nie zmienia faktu.   że  tym co dali  nie zabrali  więcej   wedle podanego przeze mnie przykładu.

Tak tak  ty podatków płacisz  xD  napisać  to se możesz  prawda  taka  że   bierzesz   od Państwa   social :)  

Jeśli  nie widzisz  różnicy  między  PO-PiS  to  mówisz   być  ślepy

Tamci  nikomu  nic nie dali tylko zabierali   kraj zadłużali   wyprzedawli majątek  narodowy   potem  ich  rządy do tego doprowadziły  że 150 mld  musieli zabrać   z OFE  bo by  rząd   wielbionego  przez   ,,profesionalistów,,    ,,profesura,,   upadł  z wielkim hukiem.

Opublikowano
10 godzin temu, Ulman napisał:

No ale do sedna. Twoje chęć płacenia by państwo decydowało na co wydać kasę jest popieraniem redystrybucji  z  wiarą że państwo zrobi lepszy pożytek z twojej kasy niż ty. To jest  z defincji lewicowa i socjalistyczna postawa. Uświadom to sobie.  Pogódź się z tym.  

ja nie napisałem nigdzie że państwo robi lepszy pożytek..  tylko w końcu coś dało ludziom za po roczny budżet skulił się o 2,5tyś  i co w zamian nic 

10 godzin temu, Ulman napisał:

O imigrantach pisałem już nie raz. Państwo które nie umie sobue poradzić z tysiącem czy dwoma bezowych jest tylko teoretyczne.  Nie wpuszczenie miało raczej charakter symboliczny dla elektoratu. Zresztą teraz i tak importujemy muzłumanów za błogosławieństwem rzadu    http://wprawo.pl/2018/06/19/merkel-chwali-morawieckiego-za-przyjmowanie-uchodzcow-zostalismy-oszukani-wideo/    

państwo które umie poradzić to rosja  .. a nie demokratyczne ... wolności nikomu nie zabierzesz... 

• Like 2
Opublikowano

Jesli twoja logika nie pozwala ci samodzielnie wydedukować że temu co nic nie ma,  nie da rady czegokolwiek zabrać  to nie dziwne że nie rozumiesz.

A czemu ten szlifierz ma dostawac socjal zamiast brać się za robotę i wydajniej pracować , rozwijac działalność? 

Znowu myslisż w mikro skali. Może w wiosce pgr owskiej są sami beneficjenci socjalu i onio dostali ale na poziomioe gminy czy powiatu a już napewno województwa wiecej zabieraja niż dają. Twoja wiara że jak PIS w TVP mówi tylko o dawaniu i nie widomo skąd sie kasa bierze no ew od mitycznych aferzystów których nie zamykaja.  Czy w twojej logice miesci się sytuacja w której w obrebie okreslonej populacji można zabrać 20 mld a rozdać  25 mld w obrębie tej samej populacji?

Mam działalność na żonę więc nie próbuj uswiadamiać mnie o tym ile płace i ze teraz jest przedsiębiorcom lepiej. Taki pierdy to mogą mówić u Rydzyka i Kurski

Między PO i PIS nie ma i nie będzie żadnej istotnej różnicy. Gdyby była to TVPis nie musiała by codziennie od 3 lat od rana do wieczora udowadniać że się różnią. Ludzie sami by to widzieli.

Roman - a dlaczego maja coś ludziom dawać? Może lepiej byłoby obnizyć podatki i mniej zabierać. Wyszło by na to samo

I od razu odpowiem - czy PIS czy PO - każdy musi miec pełne koryto i jak rzuca ochłap to gawiedź szczęśliwa

Opublikowano
4 godziny temu, mirro napisał:

Noo po takim grilu na wiosce, jak u Romana, to i faktycznie dzietność może się poprawić. 🤣 Ale pewnie w tej kategorii "wyścig szczurów" nie obowiązuje.
Piszecie tu ile to państwo zabiera obywatelowi jako jednostce. Ale wydaje mi się że nie to jest najważniejsze. Pytanie ile zabiera np temu co mu płaci, czyli pracodawcy?

u mnie państwo nie wystawia kart tylko państwo czeskie oferty pracy czeska ... przyjazd po pracownika lub zwracanie kosztu przyjzadu .. ciepły posiłek w czasie przerwy w stołówce zarobek powyżej 3,8tyś po pół roku podwyżka od 600-1000zł socjal na rodzinę... itp czysto jasno i klarownie 

Miejsce pracy: 
OSTRAVA, BRNO, PARDUBICE, NOSOVICE, PRAGA

Praca dla kobiet i mężczyzn.
Praca wygodna dla absolwentow.
Praca dla par.

OPIS STANOWISKA : 
- praca na magazynie ze skanerem, 
- obsługa wózka widłowego, (uprawnienia beda dodatkowym atutem, mozliwosc zdobycia uprawnien podczas zatrudnienia)
- praca przy obsłudze maszyn,
- pakowanie, składowanie, wykładanie i odbiόr towaru.

CZEGO OCZEKUJEMY : 
- checi do pracy,
- sprawności manualnej,
- dobrego stanu zdrowia,
- rzetelności, niezależności.

OFERUJEMY : 
- ATRAKCYJNE WYNAGRODZENIE ok 137 Kč/h ,
- PREMIĘ za pracę bez absencji 18 000 Kč na rok wypłacane co miesiąc,
- Pracę w systemie trzyzmianowym,
- Dodatki za pracę (popołudnie, nocna zmiana, nadgodziny, święta),
- Dodatki za wydajność pracy,
- Możliwość zaliczki 2 000 Kč,
- Możliwość nadgodzin aż do 180 godzin,
- Dodatkowo płatne 100 % - święta i niedziele, 50 % - soboty,
- Zapewniamy pełne przeszkolenie,
- Pomoc koordynatora,
- Możliwość awansu,
- DARMOWE ZAKWATEROWANIE - 2,3 lόżkowe pokoje z dostępem do wifi i telewizji,
- DARMOWE PRZEWOZY do pracy,
- Pełen pakiet socjalny i zdrowotny.

PRZYBLIŻONA TRASA:
- Bytom
- Katowice
- Gliwice
- Rybnik
- Jastrzębie

a teraz polska oferta

zukasz stabilnej pracy, w której możesz dopasować wymiar etatu do swoich potrzeb? Dołącz do zespołu Biedronki!

Aplikuj, jeśli:

jesteś dyspozycyjny/a do pracy w systemie zmianowym lub szukasz pracy tylko na weekendy,
nie boisz się pracy fizycznej,
cechuje Cię rzetelność i uczciwość,
potrafisz pracować zespołowo oraz łatwo nawiązujesz kontakty,
posiadasz książeczkę sanitarno-epidemiologiczną lub jesteś gotów do jej wyrobienia. Nie masz doświadczenia? Nie szkodzi – czeka na Ciebie pakiet szkoleń!

Opis zadań:
Będziesz odpoweidzialny/na za:

rozładunek dostaw towarów, dbanie o estetyczny wygląd i właściwy sposób ekspozycji towarów oraz o czystość w sklepie

lub

obsługę Klienta zgodnie ze standardami firmy, obsługę kasy fiskalne

Oferujemy:

oferujemy pracę na 0,25 etatu (około 40 h w miesiącu), 0,5 etatu (około 80 h w miesiącu), 0,75 etatu (około 120 h w miesiącu)
możliwość pracy w wybrane dni tygodnia, w nocy, w weekendy
satysfakcjonujące wynagrodzenie plus premia,
bogaty pakiet socjalny:
kartę multisport -nieograniczony, bezpłatny dostęp do min. basenów, siłowni, zajęć sportowych itp.
paczki świąteczne dla Pracowników oraz ich dzieci, wyprawki szkolne, kolonie letnie dla dzieci, zapomogi bezzwrotne, pożyczki nieoprocentowane, bezpłatne szczepienia i badania profilaktyczne i wiele innych form wsparcia.
możliwość skorzystania z prywatnej opieki medycznej oraz ubezpieczenia grupowego,

Jesteśmy polską firmą od prawie 30 lat działającą na rynku sprzedaży sprzętu elektronicznego i sprzętu gospodarstwa domowego. W ramach naszej organizacji funkcjonuje ogólnopolska Sieć Sklepów RTV EURO AGD, największy sklep internetowy w Polsce – www.euro.com.pl i Contact Center. Naszą sprzedaż wspiera ogólnopolska Sieć Transportu, Magazyny Centralne i lokalne Centra Logistyczne w całym kraju.

Jeżeli chcesz dołączyć do naszej Firmy, to w chwili obecnej poszukujemy kandydatów na stanowisko:

Sprzedawca - Doradca Klienta

Miejsce pracy: Wodzisław Śląski

Oferujemy:
•szybki rozwój i ścieżkę kariery: 80% naszych Kierowników Sklepu zaczynało od Doradcy Klienta
•bogaty pakiet szkoleniowy z zakresu technik sprzedaży i obsługi Klienta
•możliwość poznania najnowszych produktów z branży RTV i AGD
•pracę w firmie o wysokich standardach oraz bogatej ofercie handlowej
•stałe wynagrodzenie oraz premię uzależnioną od osiąganych wyników
•stabilne zatrudnienie na umowę o pracę

Oczekujemy:
•doświadczenia na stanowisku sprzedawcy lub znajomości branży RTV i AGD
•min. średniego wykształcenia
•łatwości w nawiązywaniu kontaktów
•dużej samodzielności w działaniu
•nastawienia na sukces
•dyspozycyjności (praca także w weekendy)
•umiejętności obsługi komputera i kasy fiskalnej.

wszystko w najniższych krajowych lub mniej 

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano (edytowane)

Znaczy Czesi tak ?

Tak przy okazji zapytam . Czemu niektórym zagorzałym zwolennikom PiS-u wydaje się że jak niektóre posunięcia obecnych rządzących się nie podobają , to musi być za PO ? Toż to jedno i to samo . Tylko obecni są bardziej śmieszni czasami .

Edytowane przez zetorki12
Opublikowano
15 minut temu, Ulman napisał:

Jesli twoja logika nie pozwala ci samodzielnie wydedukować że temu co nic nie ma,  nie da rady czegokolwiek zabrać  to nie dziwne że nie rozumiesz.

A czemu ten szlifierz ma dostawac socjal zamiast brać się za robotę i wydajniej pracować , rozwijac działalność? 

twoja logika właśnie nie zaskoczyła jak widzisz jak ktoś tyra rok w rok  za najniższą krajową to co za perspektywy żadne chłopie z psychologi jest taki termin człowiek się wypala ...  bez motywacji ... ledwo starcza od pierwszego do pierwszego ...  słyszałeś o piramidzie potrzeb ludzkich ?? 

3 minuty temu, zetorki12 napisał:

Znaczy Czesi tak ?

nie znaczy że polski prywaciarz a szczególnie powstały czasie transformacji  ... nie mogą przestać przejadać kasy .. a pracownicy odchodzą masowo 

• Like 2
Opublikowano

Dla jasności . Czesi oferują lepsze warunki , tak ? Skoro tam tak dobrze to czemu i oni mają braki kadrowe ?

Opublikowano
21 minut temu, Ulman napisał:

Mam działalność na żonę więc nie próbuj uswiadamiać mnie o tym ile płace i ze teraz jest przedsiębiorcom lepiej. Taki pierdy to mogą mówić u Rydzyka i Kurski

Między PO i PIS nie ma i nie będzie żadnej istotnej różnicy. Gdyby była to TVPis nie musiała by codziennie od 3 lat od rana do wieczora udowadniać że się różnią. Ludzie sami by to widzieli.

no własnie u mnie to widać po budowlance marketach  ludziach itp  .... czas oczekiwania na okna 4 miesiące   ja zamawiałem rolety antywłamaniowe koniec czerwca montaż przewidziany na 3 października ....  świadczy to o ze jest gorzej  ??  po ludziach widać że jest lepiej samochody remonty domów itp 

źle prowadzisz działalność za mało się poświęcasz a za dużo komputera 

3 minuty temu, zetorki12 napisał:

Dla jasności . Czesi oferują lepsze warunki , tak ? Skoro tam tak dobrze to czemu i oni mają braki kadrowe ?

bo w czechaCH MODA była, jest dzietności od dawna 2+1 polska za ok 20 lat tak bd miała lepsze warunki i klarowne przepisy ojciec z 5 dzieci nie dostanie najniższej krajowej jak w polsce tam wszystko reguluje prawo pracy ........ 

a z drugiej strony jedni potrzebują operatora wideł za najniższą krajową  a drudzy dobrze płacą na ładowaczu polska vs czechy 

• Like 2
Opublikowano

Ojciec 5-tki dzieci tam do roboty chodzi ? No u nas nie do pomyślenia .

Gość marekfarmer
Opublikowano
29 minut temu, Ulman napisał:

Znowu myslisż w mikro skali. Może w wiosce pgr owskiej są sami beneficjenci socjalu i onio dostali ale na poziomioe gminy czy powiatu a już napewno województwa wiecej zabieraja niż dają. Twoja wiara że jak PIS w TVP mówi tylko o dawaniu i nie widomo skąd sie kasa bierze no ew od mitycznych aferzystów których nie zamykaja.  Czy w twojej logice miesci się sytuacja w której w obrebie okreslonej populacji można zabrać 20 mld a rozdać  25 mld w obrębie tej samej populacji?

Roman - a dlaczego maja coś ludziom dawać? Może lepiej byłoby obnizyć podatki i mniej zabierać. Wyszło by na to samo

I od razu odpowiem - czy PIS czy PO - każdy musi miec pełne koryto i jak rzuca ochłap to gawiedź szczęśliwa

ty jesteś taki głupi  czy tylko takiego udajesz  ???

Nigdzie nie pisałem o osobie która nic nie ma.  Więc  poco wyjeżdżasz z takim testem  ???

A czemu ty bierzesz  social  zamiast wydajniej pracować ???  Przecież to nie są twoje pieniądze  tak  pisałeś jakiś  czas temu  

Dałem ci konkretny przykład   osoby pracującej zarabiającej  nie bezrobotnego.

Ja tam nie wiem co jest w wiosce po PGRowskiej  bo u mnie w wsi PGR nie było.  

Piszesz kłamstwa  i tyle.  

Tak masz działalność na żonę  takie   bajki to możesz w TVN  czy ,,G*wnie wyborczym,,  opowiadać  to może ci  uwierzą  xD  xD  

Jesteś  ślepy  skoro nie widzisz  różnicy  

PO-PSL  wyprzedawała ten Kraj

PiS   odkupuje to co  oni sprzedali  i  do tego  obniżyli wiek emerytalny  i dali  500+  na które  ,,pieniędzy  nie ma,,  jak mawiali  ,,eksperci,,  z  PO  xD  xD  

PO mówiło  pieniędzy nie ma  i nie będzie 

PiS  mówił  że  będą    i  są   pieniądze  

Nie widzisz różnicy  

xD  xD  xD  

Opublikowano

co ? u nas to norma mama z babcią wychowuje ojciec nie pracować 

3 minuty temu, marekfarmer napisał:

ty jesteś taki głupi  czy tylko takiego udajesz  ???

Nigdzie nie pisałem o osobie która nic nie ma.  Więc  poco wyjeżdżasz z takim testem  ???

A czemu ty bierzesz  social  zamiast wydajniej pracować ???  Przecież to nie są twoje pieniądze  tak  pisałeś jakiś  czas temu  

Dałem ci konkretny przykład   osoby pracującej zarabiającej  nie bezrobotnego.

Ja tam nie wiem co jest w wiosce po PGRowskiej  bo u mnie w wsi PGR nie było.  

Piszesz kłamstwa  i tyle.  

Tak masz działalność na żonę  takie   bajki to możesz w TVN  czy ,,G*wnie wyborczym,,  opowiadać  to może ci  uwierzą  xD  xD  

Jesteś  ślepy  skoro nie widzisz  różnicy  

PO-PSL  wyprzedawała ten Kraj

PiS   odkupuje to co  oni sprzedali  i  do tego  obniżyli wiek emerytalny  i dali  500+  na które  ,,pieniędzy  nie ma,,  jak mawiali  ,,eksperci,,  z  PO  xD  xD  

PO mówiło  pieniędzy nie ma  i nie będzie 

PiS  mówił  że  będą    i  są   pieniądze  

Nie widzisz różnicy  

xD  xD  xD  

coraz bardziej wątpię ulmanowską wolność jkm 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Roman176 napisał:

otwórz oczy chłopie ...... gdyby ciebie ktoś jebał na kasie to byś nie chodził codziennie do swojej obory ... tylko byś zlikwidował tak samo z pracownikami 

Jak tak będą ruchać naszych przedsiębiorców jak teraz to właśnie tak zrobią

Pytałem kiedyś ale nie umiałeś odpowiedzieć 

Średnia płaca w czechach 5046 a u nas 4622 czyli 9 % różnicy. 

Jeśli byle kasjerka zarabia 3,8 tys a górnik 15 tys to jakim cudem taka niska średnia im wychodzi. 

Też jak zwykle widzisz tylko wycinek. Czesi płaca więcej bo państwo nie jest tak pazerne jak nasze i bardziej przyjazne. To obywatelom zostawia się więcej pieniędzy by sami decydowali co z nimi zrobić. Max vat 20% a resztę masz tu https://www.admiraltax.pl/firma-za-granica/czechy

Jakby u nas byli madrzejsi to wystarczy nasladować czechy ale w lewicowej mentalności to nie do pomyslenia.To nasze państwo w dużej części  ponośi odpowiedzialność za dziadowskie pensje nad którymi biadolisz

Przed chwilą, Roman176 napisał:

twoja logika właśnie nie zaskoczyła jak widzisz jak ktoś tyra rok w rok  za najniższą krajową to co za perspektywy żadne chłopie z psychologi jest taki termin człowiek się wypala ...  bez motywacji ... ledwo starcza od pierwszego do pierwszego ...  słyszałeś o piramidzie potrzeb ludzkich ?? 

nie znaczy że polski prywaciarz a szczególnie powstały czasie transformacji  ... nie mogą przestać przejadać kasy .. a pracownicy odchodzą masowo 

Jak tyra ro k za najniższa krajowa to znaczy że tyle jest wart. Komu się chce ten się rozwinie chyba że jest matołem. No ale czemu państwo ma wspierać matołów leni i niedojdy a nie przedsiębiorczych i zaradnych. Co mnie obchodz piramida potrzeb ludzkich - to bredna lewicowców i popapranych socjalistó. Nie pracuje - niech klepie biedę. To najlepszy bodziec do przedsiębiorczości

Marek chłopcze nieszcęsny - oprócz tego że kłąmstwa nie potrafisz jak zwykle nic wiecej. Biorę socjal bo trzeba skubać to draństwo PISowskie jak tylko się da. Sam im płace na niejednego nieroba to będe brał ile wlezie. Może socjaliści wola płacić na innych nic nie biorąc w zamian  - ja nie.

Co do działalności to nie bądź zazdrosny - ty też możesz założyć w krótkim czasie. Normalni ludzie jak maja pomysł na biznes a nie głosują na PIS by im dał socjal, tak właśnie robią.

PO przepieprzyła kasę a PIS ją zmarnuje na przekopy mierzei,  elektryczne samochodziki i harcerzyków z WOT - zaiste różnica.

Na odkupowaniu Pekao najlepiej zarobili włosi. 

PIS ma pieniądze bo nakłada nowe podatki - dziwi cię to

Wracam do pytania - Czy w twojej logice miesci się sytuacja w której w obrebie okreslonej populacji można zabrać 20 mld a rozdać  25 mld w obrębie tej samej populacji?

Opublikowano
3 minuty temu, Ulman napisał:

Jak tak będą ruchać naszych przedsiębiorców jak teraz to właśnie tak zrobią

Pytałem kiedyś ale nie umiałeś odpowiedzieć 

Średnia płaca w czechach 5046 a u nas 4622 czyli 9 % różnicy. 

Jeśli byle kasjerka zarabia 3,8 tys a górnik 15 tys to jakim cudem taka niska średnia im wychodzi. 

ale ty jesteś głupi gdyby to było liczone medianą to wynik byłby inni ... prezes zarabia 100tyś    i żebracy średnia 50tyś 🤣

5 minut temu, Ulman napisał:

Też jak zwykle widzisz tylko wycinek. Czesi płaca więcej bo państwo nie jest tak pazerne jak nasze i bardziej przyjazne. To obywatelom zostawia się więcej pieniędzy by sami decydowali co z nimi zrobić. Max vat 20% a resztę masz tu https://www.admiraltax.pl/firma-za-granica/czechy

Jakby u nas byli madrzejsi to wystarczy nasladować czechy ale w lewicowej mentalności to nie do pomyslenia.To nasze państwo w dużej części  ponośi odpowiedzialność za dziadowskie pensje nad którymi biadolisz

ulman nie kompromituj się 

Opublikowano (edytowane)

Roman a co za różnica - nasz rząd ciągle mówi o  sredniej pensji . Tak samo liczone u nas i u nich więc parametry porówntwalne. Po prostu sam nie wiedziałeś a tylko coś ci się uroiło bo tak marnie ci się wiedzie.

A może u nich prezesi zarabiaja tak jak górnicy i dlatego srednia taka wychodzi 😷

Kiedyś też pytałem czemu nie pójdziesz za 15 tys na kopalnie czeską . Kasy byś natrzepał i jeszcze byś na dziecko dostał bo tam więcej daja. Właśnie pisałem o takiej postawie - jak się nie ma inicjatywy i się robiś nie chce to nie powinno się grosza dawać. To by cie zmobilizowało, pobidziło zaradność i kreatywność a nie siedzisz narzekasz i liczysz że PIS da. 

Roman  - zatkało kakao? Czesi maja niższe podatki i nizsze koszty pracy więc moga zapłacić więcej pracownikowi. Dziadostwo powoduje nasz rzad windując obciążenia.  To od dawna wiadomo ale nie wsród lewicy https://mfiles.pl/pl/index.php/Krzywa_Laffera

Edytowane przez Ulman
Gość marekfarmer
Opublikowano
13 minut temu, Ulman napisał:

Marek chłopcze nieszcęsny - oprócz tego że kłąmstwa nie potrafisz jak zwykle nic wiecej. Biorę socjal bo trzeba skubać to draństwo PISowskie jak tylko się da. Sam im płace na niejednego nieroba to będe brał ile wlezie. Może socjaliści wola płacić na innych nic nie biorąc w zamian  - ja nie.

Co do działalności to nie bądź zazdrosny - ty też możesz założyć w krótkim czasie. Normalni ludzie jak maja pomysł na biznes a nie głosują na PIS by im dał socjal, tak właśnie robią.

PO przepieprzyła kasę a PIS ją zmarnuje na przekopy mierzei,  elektryczne samochodziki i harcerzyków z WOT - zaiste różnica.

Na odkupowaniu Pekao najlepiej zarobili włosi. 

PIS ma pieniądze bo nakłada nowe podatki - dziwi cię to

Wracam do pytania - Czy w twojej logice miesci się sytuacja w której w obrebie okreslonej populacji można zabrać 20 mld a rozdać  25 mld w obrębie tej samej populacji?

Ty nie portafisz nic  innego  pisać  poza kłamstwem.

A za PO  nie  dostawałeś  nic   więc  co wtedy byłeś  jak ci  ,,socjaliści,,  ????

Skubać  chcesz z nie swoich pieniędzy 

Ja jestem Rolnikiem mi żadne  działalności nie są potrzebne   do szczęścia.

Nie marnuje  bo  spółki skarbu  Państwa  w końcu  zaczeły  ZARABIAĆ  nie przynosić straty jak to za PO było.

Nie chodzi tylko o   Pekao   ale  o wiele wiele  innych przedsiębiorstw. 

Podatki które nałożyli to są grosze  w porównaniu z tym co  robią  .  

W twojej logice  mieści się  to  że  piszemy  o konkretnym  działaniu 500+  które  nie trafia  do  całej  populacji  a do określonej  grupy  ludzi  ????

I  widać w twojej logice   się to nie mieści  bo zadałem  proste pytanie  przykład  normalnej przeciętnej  Polskiej Rodziny  a ty mi z jakimiś  ,,patologiami,, z wiosek po PGRowskich wyjeżdżasz.  

Prawda  jest  taka   że  PiS  nie zabrał  więcej  jak dał w 500+  przeciętnej   rodzinie gdzie  ojciec  zarabia  średnią krajową   czy nawet oboje rodziców pracują.  

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v