Skocz do zawartości

Obecna sytuacja polityczna w Polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Gość marekfarmer
Opublikowano (edytowane)

Nikt cie nie kazał chodzić na te miesięcznice  ani nic   chcieli  to w ten sposób  uczcili 96 ofiar    nie wiem w czym ktoś widzi problem.  Ja na miesięcznice nie chodziłem tez nie bardzo  ogarniałem po co co miesiąc ale wolny kraj   więc chcą niech  chodzą  nawet i do końca świata i jeden dzień dłużej 

Pamiętne słowa Rzecznika Rządu  PO-PSL

,,Polska jest wstanie przyjąć  każdą ilość uchodźców,, 

http://www.polsatnews.pl/wiadomosc/2018-08-12/holenderska-radna-popelnila-samobojstwo-mowila-ze-zostala-zgwalcona-przez-gang-muzulmanow/

Edytowane przez marekfarmer
Opublikowano

Bo widać katolikowi łatwiej czcić pamięć zmarłego niż żyć z nim w zgodzie.:D Każde obrzędy sprowadzone do absurdu, choćby przez ich częstotliwość, spełniają rolę całkiem odwrotną od zamierzonej. 

• Like 1
Opublikowano
Westerplatte... Kuźwa pod Mławą było coś nie tego? Tyle w kwesti oręża czyli Wojska Polskiego. Jak ktoś już wspomniał jest to symbol i każdy zainteresowany powinien znaleźć tu miejsce. Apel poległych - ok. Tylko cała ta reprezentacyjna otoczka zawłaszczy całą imprezę. Nie wierzę w czyste intencje organizatora ale przynajmniej coś się dzieje, ktoś szuka.
Opublikowano

Mława to przykład na to co może się dziać kiedy panuje chaos w systemie dowodzenia. Kiedy pojawiają się w zasięgu jednostki nie podporządkowane dowodzącemu odcinkiem. Niby je masz, ale nie do końca. Dlatego pytam wciąż kiedy przestaniemy eksperymentować na obecnym. Z mojego punktu widzenia zrobili co mogli. 

Opublikowano
2 godziny temu, daron64 napisał:

A tak zmieniając nieco temat, co sądzicie o najnowszych tekstach tarczynskiego? 

„Olać to mogę twoją matkę” 

a ze reporter z tvnu to morze gadać 

„Po takim tekście dostałby z liścia”

57 minut temu, mirro napisał:

Bo widać katolikowi łatwiej czcić pamięć zmarłego niż żyć z nim w zgodzie.:D Każde obrzędy sprowadzone do absurdu, choćby przez ich częstotliwość, spełniają rolę całkiem odwrotną od zamierzonej. 

trochę słabo bo tak wrzucenie paru milionów to jednego wora .....

Opublikowano
Dnia 8/11/2018 o 07:15, marekfarmer napisał:

28468110_1986472131614641_27784681706794

Oj przydał by się taki w PIS. Może Tuska by wsadził do paki:D

1 godzinę temu, Roman176 napisał:

czy w tym kraju kogoś kiedyś ukarali  ??  afera fozz tylko ludzie gineli miliardy z budzetu sie stracily i co ? ty znów nabijesz kasę swoimi podatkami 

No ale ci mieli karać a jak na razie to tacy skuteczni jak wszyscy dotąd. Wszyscy jednakowo umoczeni więc nikt nikomu nic nie zrobi. Nie ma miedzy nimi różnicy.

1 godzinę temu, marekfarmer napisał:

,,Włącz TVN  włącz  myślenie,,

To będziesz  to widział   byli nie raz w TV  ludzie  którym ,,Bolek,, zniszczył życie  

Zniszczył i nikt nie chce sprawiedliwości i zadość uczynienia?  Czemu go nie skarżą, procesów nie wytaczają?O.o

Tak za***iście jest że trzeba poprosić by zwolnieni wrócili porządki wprowadzać  https://www.rmf24.pl/fakty/polska/news-powstanie-rada-ds-koni-wsrod-jej-czlonkow-byly-prezes-stadni,nId,2617902

Ciekawe kiedy Ardanowskiego wyrzucą?

Opublikowano
Dziennikarka Dorota Wellman na łamach „Wysokich Obcasów” zarzuciła polskiej młodzieży, że nie jest dość aktywna w protestach przeciwko obecnej władzy. Mocna odpowiedź nadeszła z nieoczekiwanej strony.

„Za moich czasów, czyli dawno temu, bo mam 57 lat, młodzi ludzie byli zaangażowani w sprawy publiczne. Nie było im wszystko jedno. Walczyli, konspirowali, chodzili na manifestacje, czytali książki, dyskutowali, mieli poglądy. I dostawali pałą po plecach. A czasem trafiali do więzienia” – możemy przeczytać najnowszych „Wysokich Obcasach”.

„Teraz na protestach spotykam najczęściej ludzi w moim wieku i starszych. Chyba zaangażowanie mają we krwi i tak im pozostanie na zawsze. I się nie boją. Naprawdę wszystko wam jedno, w jakim kraju żyjecie? Czy jest wolność, czy mamy demokrację, czy przestrzegane są prawa człowieka i obywatela? Czy mamy prawo i sprawiedliwość?” – pisze dalej Welmann.

„Co się musi zdarzyć, żebyście się obudzili z letargu? Zabraknie caffe latte z sojowym mlekiem? Wyłączą internet? Nie będzie darmowego wi-fi? Nie pozwolą siedzieć nad Wisłą? Zabiorą paszporty? Przestanie działać Netflix?” – pytała dziennikarka.

Śpiewak: Wypchana pieniędzmi kieszeń oznaczyła wolność i demokrację

Ze zdecydowaną odpowiedzią pospieszył jeden z kandydatów na prezydenta Warszawy – Jan Śpiewak. Na swoim koncie na Facebooku wyjaśniał dziennikarce, że być może nie jest ona właściwą osobą do formułowania tego typu apeli.

„Nie wiem, czy jeszcze łapie się na młodego, ale odpowiem. Gdzie Pani była Pani Doroto przez ostatnie lata, gdy dwudziestolatkowie walczyli z mafią reprywatyzacyjną? Gdzie Pani była, gdy młodych ludzi z ruchów miejskich pozywali warszawscy oligarchowie? Gdzie Pani była, gdy mówiliśmy o niszczeniu środowiska naturalnego przez polityków, dzielenia lokalnych społeczności przez przez samorządowych kacyków, burzeniu zabytków przez chciwych deweloperów? Gdzie Pani była, gdy młodzi ludzie bronili jeden z ostatnich śladów historii warszawskiego getta przed zamienieniem w dyskont spożywczy?” – pytał.

„Przypomnę Pani. Nie było Pani z nami. Zapraszała Pani dzień w dzień próżnych i pustych do telewizji, dla których wypchana pieniędzmi kieszeń oznaczała wolność i demokrację. Proszę nas zostawić w spokoju. Jeśli nie potrafi Pani pomóc, proszę przynajmniej nie przeszkadzać” – zakończył.

ładnie co ...

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Ulman napisał:

No ale ci mieli karać a jak na razie to tacy skuteczni jak wszyscy dotąd. Wszyscy jednakowo umoczeni więc nikt nikomu nic nie zrobi. Nie ma miedzy nimi różnicy.

amber i reprywatyzacja siedzi  daj czasu ......

Opublikowano

Kto za reprywatyzację siedzi? Areszt co najwyżej a za jakiś czas wypuszczą jak Gawłowskiego

A za Amber to w 2012 zaaresztowali więc ci z przekory powinni wypuścić

Opublikowano

A to jak Ulman pojawił się w okolicy to mam coś specjalnego.:D
https://zn.ua/UKRAINE/poroshenko-poruchil-izmenit-voinskoe-privetstvie-na-slava-ukraine-291096_.html

"Вслед за Верховной Радой президент Украины Петр Порошенко поручил разработать законопроект, который бы позволил изменить воинское приветствие в Вооруженных силах на "Слава Украине" и "Героям слава". Таким образом, новое приветствие заменит "Здравствуйте, товарищи!" и "Желаем здоровья", которое использовалось во времена Советского Союза. Об этом заявил министр обороны Украины Степан Полторак."
Coś czuję że będzie dym.

Opublikowano
1 godzinę temu, DTaras napisał:

Fozz. Takie działanie z wykupowaniem własnych długów po niższych pieniądzach jest niezgodne z prawem. Pieniążki na fozz były jak na autostrady w Niemczech. Zrzutka z wypłaty. Jeżeli fundusz sam był małolegalny to jak go zgodnie z prawem rozliczyć?

wtedy był legalny wykupienie własnych długów 

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, DTaras napisał:

Jakie to infantylne Roman.. Jeżeli chodzi o wrzucanie do worów to faktycznie sam jesteś w tym specjalistą, że przypomnę "lewaków".

mam rozumieć że to samo nazwanie konkretnej osoby o konkretnych zainteresowaniach to to samo ??     lewa i prawa strona to katolicy  słabo to ująłeś 

gej i lezbijka .........

ująłeś to tak słabo jak ta reporterka rzetelność jednej strony namawiająca do buntu przeciwko władzy  i wszystkich autorów axel i baure  

4 minuty temu, Ulman napisał:

To za co ich zamknąć jak legalne było?

poważnie ??

Edytowane przez Roman176
Opublikowano
7 minut temu, Ulman napisał:

Mirro, to wrogi nam kraj.Dobrze że ich Ruscy napieprzają. 

Wiesz mam co raz większe wątpliwości czy Rosjanie ich faktycznie napieprzają. Bardziej mi to wygląda na planową działalność FSB. Zaraz może się okazać że pieniądze z dwu ambasad wsparły planową akcję FSB zwaną Majdanem. 

Opublikowano (edytowane)

Toż to sam napisałeś

4 minuty temu, Roman176 napisał:

wtedy był legalny wykupienie własnych długów 

Weż się zdecyduj czy to legalne i mogą im naskoczyć czy nielegalne i mogą ich wsadzićO.o

Edytowane przez Ulman
Opublikowano

ja pier**le ale ty jesteś naprawde gupi ........  gdyby te pieniądze trafiały zgodnie z ustawą ..... a nie na prywatne konta zginęło wtedy dużo ludzi zeby afera nie wyszła 

przypuszczam że ludzie typu frasyniuk którzy kupili 200 mercedesów  z czego i za co zadał pytanie leper siedziałeś a w 2 dni dostałeś fortune 

Opublikowano
Roman - co to jest cudzysłów? "Lewak" to dla Ciebie homoseksualista? Brawo.... Nigdy skupowanie własnego długu nie było legalne i odbywało się przez lipne spółki. Koniec końców przy żadnych efektach, gdy ktoś kogoś zapytał o pieniędze to kogoś śmiało mógł odpowiedzieć: "jakie pieniądze?" i wysunąć środkowy palec.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez jahooo
      Zapraszam do nowego tematu, kontynuacja wątku z roku 2024

• Gość
      Przez Gość
      Podejrzewam ogromny kryzys w rolnictwie. Nie zaskoczy mnie gdy mleko będzie po 0,70 zł, trzoda po 3,50 A byki po 5,50.😥😥
    • Przez Piotr_SM
      Może kogoś zainteresuje: https://www.gov.pl/web/rolnictwo/minister-stefan-krajewski-oglosil-wsparcie-dla-rolnikow-700-mln-zl-na-jednoprocentowe-kredyty-260-mln-zl-na-pomoc-za-straty-okolo-1577-mld-zl-na-platnosci-bezposrednie
    • Przez jahooo
      Kontynuacja tematu z 2023 roku

• Przez dunda92
      Proponuję uporządkować rozmowę. Byłem na Dorohusku, byłem na strajku w swojej okolicy. Czas i obowiązki większości ludzi nie pozwalają stać na granicy 24/7, a myślę że chcieliby jak i ja dowiedzieć się o aktualnej sytuacji na wszystkich granicach. Tym bardziej w związku z wczorajszym posunięciem Tuska o włączeniu granic do infrastruktury krytycznej.
  • Dodaj nową pozycję...
v